Homepagina » Archeologie » Het verloren continent Mu: moederland van de mens
Het verloren continent Mu: moederland van de mens

Het verloren continent Mu: moederland van de mens

Millennia geleden verging volgens een hypothese het continent Mu in zee. De naam van Mu werd voor het eerst bedacht door de 19e-eeuwse reiziger en schrijver Augustus Le Plongeon.

Hij kwam met deze theorie na onderzoek in enkele Maya-ruïnes op het Mexicaanse schiereiland Yucatán.

Volgens Le Plongeon zouden verschillende oude beschavingen zoals die van het Oude Egypte en Meso-Amerika zijn gesticht door vluchtelingen van een nog oudere beschaving. Het continent Mu zou zich volgens hem ergens in de Atlantische Oceaan hebben bevonden.

Manuscripten

Plongeons theorie kreeg meer bekendheid door James Churchward die er onderzoek naar deed en tot de conlusie kwam dat Mu zich in de Grote Oceaan bevindt. Masaaki Kimura kwam met de theorie dat enkele onder water gelegen structuren bij het Japanse eiland Yonaguni afkomstig zijn van Mu.

Volgens moderne wetenschappers heeft Mu niet bestaan. Een verloren continent van noemenswaardige omvang kan volgens de theorie van de platentektoniek niet zomaar in zee zinken, zo is de gedachte.

In de jaren twintig schreef kolonel James Churchward (1851-1936) een aantal baanbrekende studies over het verloren continent Lemuria, dat hij het land van Mu noemde. Hij won informatie in bij monniken en vertaalde geheime manuscripten. Zijn werk werd door de wetenschap fel bekritiseerd.

Hof van Eden

De boeken van Churchward bleken hun tijd ver vooruit te zijn. Churchward wordt vandaag de dag gezien als een pionier. Zijn achterkleinzoon Jack Churchward heeft de boeken van James gebundeld en aangevuld met eigen onderzoek.

Tot circa 13.000 jaar geleden woonden er volgens Churchward zo’n 64 miljoen mensen op het continent. Hij baseerde zich op kleitabletten die hij in India had gevonden. Churchward kwam tot de conclusie dat het Hof van Eden zich niet in Azië bevond, maar op een gezonken continent in de Grote Oceaan. Hij stelde ook vast dat het scheppingsverhaal niet is gebaseerd op de mensen aan de Nijl, maar op Mu: moederland van de mens.

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

8 reacties

 1. Zo’n 13 duizend jaar geleden liep de laatste ijstijd af, ten gevolge waarvan de zeespiegel in enkele honderden jaren tijd zo’n 120 meter omhoog is gegaan. Hierdoor is er nogal wat land verdronken, vooral in het gebied tussen Australië en zuidoost Azië.

  In de nabijheid van het huidige Shri Lanka lag een hoog ontwikkeld land dat Lanka heette. De indiase veda’s maken daar melding van. De naam Atlantis is daar waarschijnlijk een verbastering van en betekent zoiets als “afkomstig van Lanka”.

  Ik verwacht in die regio nog vele verrassende ontdekkingen, zowel onder als boven water. Wat dat laatste betreft denk ik vooral aan Indonesië.

  1 likes
 2. “De boeken van Churchward bleken hun tijd ver vooruit te zijn. Churchward wordt vandaag de dag gezien als een pionier.”

  OpP welke bron is dit gebaseerd? Ik kan het via google niet vinden…

  Het blijven interessante theorieën, natuurlijk!

  1 likes
 3. [quote name=”2Crazy2bTrue”]Zo’n 13 duizend jaar geleden liep de laatste ijstijd af, ten gevolge waarvan de zeespiegel in enkele honderden jaren tijd zo’n 120 meter omhoog is gegaan. Hierdoor is er nogal wat land verdronken, vooral in het gebied tussen Australië en zuidoost Azië.

  In de nabijheid van het huidige Shri Lanka lag een hoog ontwikkeld land dat Lanka heette. De indiase veda’s maken daar melding van. De naam Atlantis is daar waarschijnlijk een verbastering van en betekent zoiets als “afkomstig van Lanka”.

  Ik verwacht in die regio nog vele verrassende ontdekkingen, zowel onder als boven water. Wat dat laatste betreft denk ik vooral aan Indonesië.[/quote]
  Er schijnt een serieus onderzoek te zijn geweest in het gebied in Spanje dat nu “Doñana” heet; sommige onderzoekers denken dat daar vroeger Atlantis gelegen heeft.

  1 likes
 4. Sorry, sorry, niet goed gelezen, dit is idd fascinating stuff, Kukumatz! Thx!

  1 likes
 5. Mijn dank voor het artikel.

  13000 jaar geleden komt overeen met het begin van het vorige tijdperk dat ons Zonnestelsel door de PhotonBelt ging, zie http://www.avoratio.nl/Allerlei/Aquarius/?topic=Hardtruth

  En ik heb ook al een behoorljke poos wat dingen betreffende Mu op
  http://www.avoratio.nl/Allerlei/Mu/

  0 likes
 6. Zie bijgaande link:

  http://www.bibliotecapleyades.net/arqueologia/esp_churchward02.htm

  [quote name=”Aurelia”]”De boeken van Churchward bleken hun tijd ver vooruit te zijn. Churchward wordt vandaag de dag gezien als een pionier.”

  OpP welke bron is dit gebaseerd? Ik kan het via google niet vinden…

  Het blijven interessante theorieën, natuurlijk![/quote]

  0 likes
 7. als men atlantis wil vinden hoef je niet ver te zoeken de taal en de machthebbers veraden zichzelf wat te denken van de atlantiche oceaan.en lemuria onder de zuidpool,en waar gaan zij over een paar duizend jaar naar zoeken? de tectonische plaat onder engeland is bezig in twee stukken te breken,adios europa ,australie aan het kantelen ,indonesie op veel plaatsen al zo ver dat het regenwater blijft staan en niet meer de zee in kan,enz.

  0 likes
 8. [quote name=”Kukumatz”]Zie bijgaande link:

  http://www.bibliotecapleyades.net/arqueologia/esp_churchward02.htm

  [quote name=”Aurelia”]”De boeken van Churchward bleken hun tijd ver vooruit te zijn. Churchward wordt vandaag de dag gezien als een pionier.”

  Op welke bron is dit gebaseerd? Ik kan het via google niet vinden…

  Het blijven interessante theorieën, natuurlijk![/quote][/quote]

  Dit is een verslag van wat hij beweerde, geen nieuwe ontwikkelingen.
  Hier blijkt niet uit dat hij zijn tijd vooruit is en ook niet dat hij tegenwoordig gezien wordt als een pionier. Door wie dan?

  Vraagje aan de redactie: WAT IS DE BRON?

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Schokkend: Meer dan 124 miljoen kinderen dreigen vroeg te sterven

Er is een ware crisis gaande, die ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

twitter

Twitter-hack: ‘Dit is pas het begin’. Hackers wilden pedofilie bij elite aankaarten

Vannacht is het Twitter-account van PVV-leider Geert ...

coronavaccin

Meer dan HELFT proefpersonen krijgt last van bijwerkingen na coronavaccin

Tijdens een klinisch onderzoek naar een veelbelovend ...