Archeologie

Het verloren continent Mu: moederland van de mens

Help door deze informatie met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Millennia geleden verging volgens een hypothese het continent Mu in zee. De naam van Mu werd voor het eerst bedacht door de 19e-eeuwse reiziger en schrijver Augustus Le Plongeon.

Hij kwam met deze theorie na onderzoek in enkele Maya-ruïnes op het Mexicaanse schiereiland Yucatán.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Volgens Le Plongeon zouden verschillende oude beschavingen zoals die van het Oude Egypte en Meso-Amerika zijn gesticht door vluchtelingen van een nog oudere beschaving. Het continent Mu zou zich volgens hem ergens in de Atlantische Oceaan hebben bevonden.

Manuscripten

Plongeons theorie kreeg meer bekendheid door James Churchward die er onderzoek naar deed en tot de conlusie kwam dat Mu zich in de Grote Oceaan bevindt. Masaaki Kimura kwam met de theorie dat enkele onder water gelegen structuren bij het Japanse eiland Yonaguni afkomstig zijn van Mu.

Volgens moderne wetenschappers heeft Mu niet bestaan. Een verloren continent van noemenswaardige omvang kan volgens de theorie van de platentektoniek niet zomaar in zee zinken, zo is de gedachte.

In de jaren twintig schreef kolonel James Churchward (1851-1936) een aantal baanbrekende studies over het verloren continent Lemuria, dat hij het land van Mu noemde. Hij won informatie in bij monniken en vertaalde geheime manuscripten. Zijn werk werd door de wetenschap fel bekritiseerd.

Hof van Eden

De boeken van Churchward bleken hun tijd ver vooruit te zijn. Churchward wordt vandaag de dag gezien als een pionier. Zijn achterkleinzoon Jack Churchward heeft de boeken van James gebundeld en aangevuld met eigen onderzoek.

Tot circa 13.000 jaar geleden woonden er volgens Churchward zo’n 64 miljoen mensen op het continent. Hij baseerde zich op kleitabletten die hij in India had gevonden. Churchward kwam tot de conclusie dat het Hof van Eden zich niet in Azië bevond, maar op een gezonken continent in de Grote Oceaan. Hij stelde ook vast dat het scheppingsverhaal niet is gebaseerd op de mensen aan de Nijl, maar op Mu: moederland van de mens.

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
2Crazy2bTrue
2Crazy2bTrue
11 jaren geleden

Zo’n 13 duizend jaar geleden liep de laatste ijstijd af, ten gevolge waarvan de zeespiegel in enkele honderden jaren tijd zo’n 120 meter omhoog is gegaan. Hierdoor is er nogal wat land verdronken, vooral in het gebied tussen Australië en zuidoost Azië.

In de nabijheid van het huidige Shri Lanka lag een hoog ontwikkeld land dat Lanka heette. De indiase veda’s maken daar melding van. De naam Atlantis is daar waarschijnlijk een verbastering van en betekent zoiets als “afkomstig van Lanka”.

Ik verwacht in die regio nog vele verrassende ontdekkingen, zowel onder als boven water. Wat dat laatste betreft denk ik vooral aan Indonesië.

Aurelia
Aurelia
11 jaren geleden

“De boeken van Churchward bleken hun tijd ver vooruit te zijn. Churchward wordt vandaag de dag gezien als een pionier.”

OpP welke bron is dit gebaseerd? Ik kan het via google niet vinden…

Het blijven interessante theorieën, natuurlijk!

Leo
Leo
11 jaren geleden

Mijn dank voor het artikel.

13000 jaar geleden komt overeen met het begin van het vorige tijdperk dat ons Zonnestelsel door de PhotonBelt ging, zie http://www.avoratio.nl/Allerlei/Aquarius/?topic=Hardtruth

En ik heb ook al een behoorljke poos wat dingen betreffende Mu op
http://www.avoratio.nl/Allerlei/Mu/

Paquita
Paquita
11 jaren geleden

[quote name=”2Crazy2bTrue”]Zo’n 13 duizend jaar geleden liep de laatste ijstijd af, ten gevolge waarvan de zeespiegel in enkele honderden jaren tijd zo’n 120 meter omhoog is gegaan. Hierdoor is er nogal wat land verdronken, vooral in het gebied tussen Australië en zuidoost Azië.

In de nabijheid van het huidige Shri Lanka lag een hoog ontwikkeld land dat Lanka heette. De indiase veda’s maken daar melding van. De naam Atlantis is daar waarschijnlijk een verbastering van en betekent zoiets als “afkomstig van Lanka”.

Ik verwacht in die regio nog vele verrassende ontdekkingen, zowel onder als boven water. Wat dat laatste betreft denk ik vooral aan Indonesië.[/quote]
Er schijnt een serieus onderzoek te zijn geweest in het gebied in Spanje dat nu “Doñana” heet; sommige onderzoekers denken dat daar vroeger Atlantis gelegen heeft.

Back to top button
8
0
We lezen graag je reactie!x