CoronaMens en Dier

Verontwaardigde reacties na arrestatie Willem Engel: ‘Het regime Rutte zet de volle aanval in’

Help mee door dit met anderen op je social netwerk te delen!

In Rotterdam is Willem Engel opgepakt op verdenking van opruiing. De aanklacht is dat hij ‘gedurende een lange tijd opruiende coronagerelateerde berichten heeft geplaatst’ op social media.

Engel is oprichter en voorman van Viruswaarheid en wordt gezien als het gezicht van de beweging, die zich verzet tegen de coronamaatregelen. Vrijdag wordt hij voorgeleid.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De advocaat van Viruswaarheid, Jeroen Pols, schrijft op Twitter: “Het regime Rutte zet de volle aanval in op critici en oppositie. Ondertussen een grote mond hebben over de democratie in Rusland.”

(Video verwijderd? Klik hier...)

We leven in de DDR

Ook anderen reageren verontwaardigd. “Hij kwam voor heel veel van ons op. Hij zette alles op het spel. Ik ken hem als integer en vredelievend. Wat er nu gaat gebeuren, is de Huig Plug-staatsbehandeling van politieke gevangenen. Als we dit laten gaan, kan nooit meer iemand voor ons opkomen,” zegt onderzoeksjournalist Patrick Savalle.

“We leven in de DDR. Realiseer je dat Willem Engel nooit de wet heeft overtreden. Ik verwacht binnenkort ook (weer) politie aan de deur,” aldus Savalle.

Filmregisseur Dick Maas voegt toe: “Welja, laten we iedereen oppakken die het misdadige overheidsbeleid aan de kaak stelt.”

Veroordelen

“Willem Engel is gearresteerd voor ‘opruiing’. Volgens bronnen hebben meer dan 22.000 mensen een klacht ingediend. Ik veroordeel ten strengste deze politieke gevangenname en roep alle Nederlanders en EU-burgers op om dit mede te veroordelen,” schrijft Anthony Stabourlos, die samenwerkt met Europarlementariër Cristian Terhes.

Er zijn ook veel mensen die zich afvragen waarom Engel wel is opgepakt, maar met de aangiftes tegen Hugo de Jonge niets wordt gedaan. Begin dit jaar deden de initiatiefnemers voor een massa-aangifte tegen toenmalig demissionair minister De Jonge namens bijna 70.000 ondertekenaars aangifte bij het OM in Den Haag.

Volgens de aangevers heeft de minister zich schuldig gemaakt aan onder meer haatzaaien, bedreiging en groepsbelediging.

4.8 143 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

269 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Frans Peeters
Frans Peeters
2 jaren geleden

Misdadigers lopen vrijuit dit noemen ze hier democratie en maar kappen op Putin

William
William
2 jaren geleden

100.000 plus aangiftes tegen Hugo de Jonge… wanneer word deze man ingerekend? Bedreiging, tweedeling, moord met voorbedachte rade en massamoord…

BAVIAAN
BAVIAAN
2 jaren geleden

NEDERLAND NSBER STAAT ….. WAT EEN LEKKER VOLKJE IS HET TOCH RUIM 22000 AANGIFTES ….

ProAsfalt
ProAsfalt
2 jaren geleden

Oeps, had ik nu maar FvD gestemd maar ja, partijen die mensen aan de dwangarbeid willen zetten heb ik ook niet zoveel mee.

Back to top button
269
0
We lezen graag je reactie!x