Mens en Dier

Fleur Agema haalt hard uit na Troonrede: ‘Stop ons te neppen!’

Help anderen door deze informatie met je vrienden op je social netwerk te delen!

Een belangrijke vraag voor de toekomst blijft hoe goede en persoonlijke zorg voor iedereen beschikbaar en betaalbaar blijft, zei koning Willem-Alexander in de Troonrede. “Nieuwe oplossingen zijn nodig. Daarin staat het begrip passende zorg centraal. Dat betekent: voor iedereen de juiste zorg op de juiste plek op het juiste moment,” sprak de koning.

“Door de eerstelijnszorg van huisartsen en wijkverpleging te versterken, kunnen meer mensen dicht bij huis worden geholpen,” vervolgde hij.

Mes

Het is maar wat je ‘versterken’ noemt. In werkelijkheid gaat het mes in de wijkverpleging en de huisartsenzorg. In de begroting van VWS staat dat het budget voor de wijkzorg met 600 miljoen euro omlaag moet. Huisartsen moeten het met 80 miljoen minder doen.

Door alle bezuinigingen moet de zorg ‘weer beter worden’, aldus het kabinet. Opmerkelijk genoeg gaat ook een streep door de afspraak dat bijna iedereen in Nederland binnen drie kwartier met een ambulance op de spoedeisende hulp van een ziekenhuis moet kunnen komen.

Tweede Kamerlid Fleur Agema (PVV) reageerde boos na de Troonrede. “Stop ons te neppen!” twitterde ze.

Hou nou toch op

Agema haalde ook uit naar zorgminister Ernst Kuipers. Die schreef op social media dat ‘samenwerking in de zorg cruciaal is om de zorg voor iedereen toegankelijk, goed en betaalbaar te houden’. “Daarom hebben we het Integraal Zorgakkoord gesloten. In 2023 trekt het kabinet ruim 300 miljoen euro hiervoor uit,” aldus Kuipers.

“Hou nou toch op! Onder de streep is dat zorgakkoord 1,5 miljard euro minder!” stelt Agema.

4.8 104 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
72 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Mattie
Mattie
2 maanden geleden

Zou die koning wel beseffen wat hij heeft voorgelezen?

Peter
Peter
2 maanden geleden

Ik zit naar het Tweede Kamer theater te kijken.

Hoe bestaat het dat het volk dit blijft slikken ?

PvdA en GroenLinks zijn de grootste en meest misselijkmakende oppositie !

Keer op keer stemde deze 2 partijen tegen goede moties om de koopkracht te repareren, stemde ze tegen moties om energie belasting te verlagen.

Nu in het Tweede Kamer theater hebben ze het hoogste woord en dat krijgen mensen straks op het fake nieuws van NPO te zien.

Wederom worden mensen op die manier BEWUST op het verkeerde been gezet en gaat dat domme schapen volk volgend jaar op deze partijen stemmen en wat gaan we dan krijgen …. het vervolg van datzelfde totaal krankzinnige WEF-EU BELEID met de volgende partijen : PvdA, GroenLinks, vvd, d66, volt.

JE KRIJGT WAT JE VERDIENT !!!!

Hahahaha het woord is gevallen door wie anders, de Soros partij VOLT : HET BASIS INKOMEN.

Het verbaasde mij al dat we zolang moesten wachten op dat BASIS INKOMEN.

Het basis inkomen is DE fuik om u In een totalitaire systeem te krijgen zodat u totaal overgeleverd wordt aan de Roverheid.
Het klinkt zo goed zo sociaal dat basis inkomen maar net als er alleen digitaal geld is dan heeft de Roverheid u precies waar ze ons hebben willen…. TOTAAL in de macht van de Roverheid.

Bent u lastig of gaat u demonstreren dan zal de Roverheid u digitale pas blokkeren dan kunnen ze u basis inkomen verlagen of stopzetten.

GA WAKKER WORDEN, WIE NAAR DE DEBATTEN KIJKT ZIET NU AL HOE VVD MET PVDA EN GROENLINKS FLURT.

Fransdo
Fransdo
2 maanden geleden

Ja, dat was mij ook al opgevallen. Roepen dat de Zorg versterkt moet worden en in de praktijk precies het tegenovergestelde doen. Typisch voor een kabinet met Rutte daarin. Mag ik dit noteren als de volgende leugen? Dank u!!

Underground
Underground
2 maanden geleden

Ik kijk hier naar, naar Max Van Den Berg.
Op zoek naar antwoorden bij de koning…. LOL

https://www.facebook.com/100055985341739/videos/621540522995994/

https://www.facebook.com/100055985341739/videos/641008030977227/

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

72
0
We lezen graag je reactie!x