Homepagina » Mens en Dier » Eric Clapton treedt niet op in zalen waar bezoekers vaccinatiebewijs moeten tonen: ‘Belangrijk statement’
clapton
Foto: Eric Clapton (Majvdl CC BY-SA 3.0)

Eric Clapton treedt niet op in zalen waar bezoekers vaccinatiebewijs moeten tonen: ‘Belangrijk statement’

De Britse gitarist en zanger Eric Clapton weigert op te treden in zalen waar de bezoekers een vaccinatiebewijs moeten tonen. Hij zei dat hij op geen enkel podium zal spelen waar een geselecteerd publiek aanwezig is.

Clapton reageerde daarmee op een maatregel van de Britse overheid. Concertbezoekers moeten vanaf september een vaccinpas tonen om toegang te krijgen. Het eerste concert van Clapton in Groot-Brittannië staat in mei volgend jaar gepland. Een maand later komt hij naar de Ziggo Dome.

De gitarist sprak zich onlangs uit over de bijwerkingen die hij kreeg nadat hij het coronavaccin had gehaald. “Ik had nooit bij de naald in de buurt moeten komen,” zei Clapton.

Vaccineren is een recht, geen plicht

Hij krijgt steun van ziekenhuisbaas Maurice van den Bosch. “Eric Clapton maakte gisteren een belangrijk statement. Vaccineren is een recht, geen plicht. Selectieve toegang van gevaccineerden aan bijeenkomsten, restaurants, concerten, raakt een ethische grens. Belangrijk om Artikel 1 (gelijkheidsbeginsel) in de Grondwet te blijven borgen,” twittert hij.

“Fijn dat dit soort medici zich uitspreken,” schrijft Statenlid Joyce Vastenhouw (FVD).

Gecensureerd na kritiek op avondklok

De baas van het OLVG-ziekenhuis sprak zich begin dit jaar kritisch uit over de avondklok. Al snel werd het bericht verwijderd door LinkedIn omdat het in strijd zou zijn met de ‘communityrichtlijnen’. Uiteindelijk besloot het sociale medium het bericht weer online te zetten. “Niet eerder meegemaakt,” zei Van den Bosch. “LinkedIn heeft mijn bericht verwijderd.”

4.9 57 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
53 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Tungsten
Tungsten
1 maand geleden

Vond zijn muziek altijd maar lauwe soep.. maar nu kijk ik er toch een stuk anders naar… een van de weinige die tegen de storming in zwemt Toppert!

Annette
Annette
1 maand geleden

Fantastisch nieuws over Eric Clapton. Hij maakt hiermee een duidelijk statement. Ik vind het zelf ook heel bijzonder, omdat hij uiteindelijk enkele maanden geleden ZELF overstag is gegaan en die gentechinjectie heeft laten zetten. Dat heeft hij geweten ook, omdat hij behoorlijk veel bijwerkingen heeft (gehad). Gelukkig is hij wel in staat om weer op te treden. Ik ga er wel van uit, dat hij na die eerste prik bedankt heeft voor de volgende. Maar ja, dat is van mij uit niet meer dan een veronderstelling.
Het is natuurlijk heel prima, dat juist bekende persoonlijkheden zich duidelijk uitspreken over de krankzinnige medische verdeeldheid binnen de maatschappij.
Vaccineren is inderdaad een recht en mag NOOIT een verplichting worden. Dat zou alleen gerechtvaardigd zijn in het geval het hier zou gaan om een levensgevaarlijke ziekte, waarbij honderdduizenden doden zouden kunnen vallen. Ik zelf vergelijk het altijd met ebola, pokken, difterie en zo zijn er nog wel wat. In dit geval gaat het om een flutvirus (NOOIT geïsoleerd), waarbij het ultieme doel niets anders was dan de gehele wereldbevolking van een gentechinjectie te voorzien. En dat in een nog experimenteel stadium. Zoiets is nog nooit gebeurd. Uniek in de wereldgeschiedenis. De enige keer dat dergelijke experimenten werden gehouden was natuurlijk wel gedurende de Tweede Wereldoorlog. Regelmatig komt daarom ook de naam van Josef Mengele langs, een regelrecht monster!
Ik kan geen blik in de toekomst werpen, maar ik kan alleen maar de hoop uitspreken, dat steeds meer mensen zullen wakker worden en dit duivelse spel zullen doorzien.

Takeshi Kovac
Takeshi Kovac
1 maand geleden

Fijn dat dit soort medici zich uitspreken? Totzover mij bekend is Eric Clapton een musicus.. maar sta voor 1000% achter zijn statement…

VRIJHEID!
VRIJHEID!
1 maand geleden

Als de zogenaamde BN’ERS dit hier ook zouden doen dan is het over en uit met deze Nazipraktijken!!

x

Check Also

vaccinpaspoort

‘Goed nieuws! Grootschalig, mondiaal verzet tegen vaccinpaspoorten’

De Amerikaanse oud-senator Ron Paul en Daniel ...

trump

Covid-adviseur onder Trump: taakgroep misleidde president, nooit sprake geweest van ‘pandemie’

Paul E. Alexander werkte onder president Trump ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

53
0
We lezen graag je reactie!x