Homepagina » Gezondheid » Openbaar Ministerie opent jacht op man die hennepolie gebruikt tegen kanker. Dan voltrekt zich dit medische wonder
Openbaar Ministerie opent jacht op man die hennepolie gebruikt tegen kanker. Dan voltrekt zich dit medische wonder

Openbaar Ministerie opent jacht op man die hennepolie gebruikt tegen kanker. Dan voltrekt zich dit medische wonder

Een blaaskankerpatiënt genas volledig dankzij hennepolie die hij zelf had gemaakt. De man werd echter uit zijn huis gezet vanwege illegale kweek.

Het Openbaar Ministerie zit nu met de handen in het haar over de strafmaat, zo laat advocaat Maurice Veldman weten.

De man had ruim 100 hennepplanten, die bedoeld waren voor eigen gebruik. Voor de officier van justitie biechtte hij alles eerlijk op.

Rug tegen de muur

Hij legde uit dat hij met de rug tegen de muur stond en niet anders kon dan zelf wiet telen voor de inname van medicinale wietolie.

Mr. Veldman merkt op dat de noodzaak om deze olie op medicinale gronden te gebruiken, op overtuigende wijze tot uiting kwam in zijn medisch dossier.

De man had blaaskanker en artsen adviseerden hem om zich te laten opereren en een chemokuur te volgen. Hij weigerde en koos in plaats daarvan voor hennepolie volgens de methode van Rick Simpson.

Medisch wonder

Deze olie kon niet worden gemaakt door Bedrocan, de enige legale wietproducent in Nederland, en dus was de man aangewezen op thuisteelt.

De verhuurder zette de man en zijn vrouw uit het huis, waarna het echtpaar op de beruchte zwarte lijst werd geplaatst en noodgedwongen naar Friesland moest verhuizen.

In een periode van 1,5 jaar voltrok zich een medisch wonder, aldus Veldman. De tumoren verdwenen als sneeuw voor de zon, zonder medisch ingrijpen met behulp van de conventionele methode.

Geseponeerd

In het medisch dossier van de man staat hierover: “Geen nieuwe gezichtspunten, geen aanwijzingen voor tumoractiviteit. Geen aanwijzingen voor recidief, wonderbaarlijke reactie op eigen medicatie’.

Daar kon de officier van justitie, die ook nog eens een ontneming van ruim 10.000 euro had geëist, niet tegenop. De zaak werd voorwaardelijk geseponeerd.

[VVS Advocaten]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Arwijn schreef:

  Het OM moet berispt worden en de gevangenis in wegens samenzwering voor poging tot medische moord.

  28 likes
 • MnM schreef:

  Er zijn heel veel verslagen over de positieve effecten van cannabisolie. Zoveel dat we niet meer over een “wonder” hoeven te spreken.

  43 likes
 • maarten54 schreef:

  Mag ik deze man van hier uit even van harte feliciteren met het behoud van zijn toekomst.

  Dat het hem goed mag blijven gaan.

  42 likes
 • Jaya schreef:

  Het OM is achterlijk. Straffen is zo al zo onwetenschappelijk.

  12 likes
 • Frans2 schreef:

  Komt hij toch mooi weg met diefstal van elektriciteit.

  6 likes
  • maarten54 schreef:

   Frans2,

   Diefstal van electriciteit, waar staat dat?
   En zo ja, indien ik in zijn schoenen had gestaan had ik ook alles gedaan om mijn leven te redden. U niet natuurlijk, u bent te eerlijk en betaald liever met uw leven dan van de wet af te wijken…

   7 likes
    • maarten54 schreef:

     Frans2,

     Dank voor de link.
     Net als de meesten hier op de site lees ik dit art. Ik ben n.a.v. dit artikel niet van plan om eerst even het gehele internet door te spitten om te zien of ik mijn mening wel mag uiten/correct is n.a.v. dit artikel omdat het wellicht ergens anders anders beschreven zou kunnen staan.
     En dan, nog steeds: Ik blijf bij mijn mening.
     Verder ben ik zeer voorstander van dit geweldige spul, ik kweek het zelf ook t.b.v. mijn gezondheid; ik weet waar het om gaat m n beste Frans
     Ter aan vulling: Ik steel geen elektriciteit, het groeit in mijn tuin(tje)

     4 likes
     • Frans2 schreef:

      Citeren uit een artikel mag, maar 100% overnemen zonder toestemming niet.
      En bij dat citeren moet je dus delen weglaten en kan ook een enkel woordje weglaten voor een andere betekenis zorgen.
      Zo begreep men in een ander artikel dat farmaceuten geen inspectie toestonden terwijl er stond “they won’t allow us”, dus alleen die niet-overheids-onderzoeker werd niet toegelaten.

      Daarom zeg ik “altijd het volledige artikel lezen” waar Ninefornews trouwens altijd keurig netjes naar linkt, je moet dus niet mij bedanken voor de link, je hoeft ook niet te spitten, die link staat gewoon onderaan het artikel.

      P.S. “U niet natuurlijk, u bent te eerlijk en betaald liever…”: Stropop, dat heb ik nergens gezegd.

      3 likes
  • Iep schreef:

   Het kweken van 100 planten is niet gelijk aan het stelen van elektriciteit.

   5 likes
 • King of Light schreef:

  Ach ja, het OM met hun niet legale wetten. Het blijft lachwekkend hoeveel burgers er nog steeds intrappen.

  22 likes
 • andré schreef:

  Kan iemand ook een naam geven van een plant die qua verhouding CBD / THC medicinaal het “best” is ,(te veel THC is natuurlijk heftig)

  1 likes
 • Boma schreef:

  100 planten voor eigen gebruik?

  Beetje ongeloofwaardig samengesteld verhaal.

  0 likes
  • sjef smeets schreef:

   Deze man was zo slim om een mix van alle planten te maken. Had ik ook in zijn situatie gedaan want ik geloof namelijk dat de kracht daarin zit. Er schijnen zelfs een stroming te zijn die zegt dat als de eerste kuur niet aanslaat je naar een ander soort plant moet.

   Daar zit ook de crux inzake: welke plant bij welke ziekte hoort bij welke patiënt. En daar zijn ze nu in Israël onder leiding van Prof. Raphael Mechoulam onderzoek naar aan het doen. Deze patiënt weet dus echt wel waar hij mee bezig is en heeft heel goed nagedacht over de keuze om 100 planten te zetten.

   Chapeau voor zoveel helder verstand gebruik. Nu de politiek en haar vazallen nog. Trouwens ik kweekte en kweek ook voor zieke mensen maar dan medicinale pasta.

   5 likes
  • MnM schreef:

   Het aantal planten zegt eigenlijks niks, het gaat om de lampen die er boven hangen (en manier van kweken).
   Bij de Rick Simpson methode gebruik je 60 ml. pure olie in 90 dagen, in 1,5 jaar gebruik je dus een 360 ml. Om 1 ml. pure olie te maken heb je 10 gram cannabis nodig. In dit geval zou je dus spreken van ruim 3,5 kg gedroogde cannabis, puur voor eigen gebruik.

   4 likes
  • KaAsLijF schreef:

   Natuurlijk, want uit 5 plantjes trek je ook al gemakkelijk een half litertje olie. Daarenboven is de hele zaak geseponeerd, omdat alleen jij inzag dat 100 planten voor eigen gebruik niet logisch is en de rechter dat allemaal niet zo goed begreep ( met het dossier effectief voor zich)……

   1 likes
 • Santander schreef:

  De staat eigent zich op illegale manier van alles toe. Zo ook de henneppplant. De bladeren van aardappelplantjes zijn ook giftig. Daarmee kun je gif maken om te doden. Wanneer verbiden ze dan de kweek van aardappelen niet? Oeps, had ik niet moeten schrijven, want straks doen ze het ook nog.

  3 likes
 • only you schreef:

  We leven i in een wereld op zijn kop, ashop wapens dragen is strafbaar zelfs een stiletto? Maar de criminelen lopen rond met mitrailleurs?
  Laatst las ik een zaak van een w wapenarsenaal en meneer loopt nog vrij rond? Het lijkt wel dat ze,met de criminaliteit samenwerken?

  2 likes
 • […] De man had blaaskanker en artsen adviseerden hem om zich te laten opereren en een chemokuur te volgen. Hij weigerde en koos in plaats daarvan voor hennepolie volgens de methode van Rick Simpson. Lees verder […]

 • x

  Check Also

  cannabis

  Israëlisch ziekenhuis onderzoekt effecten cannabis op coronavirus: ‘Zeer effectief’

  In het Rambam-ziekenhuis in de Israëlische stad ...

  canadese

  Canadese wetenschappers claimen dat ‘medicinale cannabis’ kan helpen tegen Covid-19

  Canadese wetenschappers hebben tegen een tv-zender gezegd ...

  >