Financieel

Miljonairs VS smeken om hogere belastingen

Help anderen door deze informatie met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een groep van 138 miljonairs roept Amerikaanse politici op hen hogere belastingen te laten betalen. “Doe wat juist is en verhoog onze belastingen,” schrijven ze in een brief, die enkelen van hen afleverden bij het Congres.

De ‘patriottische miljonairs’ vormden een jaar geleden een actiegroep. Ze willen dat er een eind komt aan de belastingverlagingen voor rijken die president Bush doorvoerde.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Volgens de miljonairs kunnen door een belastingverhoging voor de rijken enkele bezuinigingen worden afgeblazen.

Onderhandelingen

Het Amerikaanse Congres moet voor aanstaande woensdag overeenstemming bereiken over 1.200 miljard aan bezuinigingen. De onderhandelingen daarover verlopen moeizaam.

President Obama en de Democraten willen naast bezuinigingen ook de belastingen verhogen, maar de Republikeinen niet. De miljonairs hopen met de actie een speciale parlementscommissie onder druk te zetten.

‘Minder banen’

Het Republikeinse argument dat belastingverhoging voor miljonairs banen kost omdat er minder investeringen gedaan zullen worden, lachen de miljonairs weg.

“Ik denk nooit aan het belastingvoordeel als ik investeer,” stelde één van de aanwezigen. Een ander zei dat het vervallen van het belastingvoordeel ‘voor mij ongeveer evenveel betekent als een dode vlieg tijdens een picknick’.

Fooi

Lobbyist Grover Norquist, fel tegenstander van hoge belastingen, meent dat de opstandige miljonairs niets in de weg staat zelf meer te betalen als ze dat willen. “Als je denkt dat de overheid je geld beter kan besteden dan jij, ga je gang.”

Zijn oplossing is een stippellijntje in te voeren op het aangifteformulier, waar de miljonairs hun vrijwillige bijdrage op kwijt kunnen. “Net zoals een fooi in een restaurant.”

Bron: NOS.nl

Gerelateerd: Onthuld: Leden supercommissie VS omgekocht door grote corporaties

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x