CoronaBinnenland

Orwells Ministerie van Waarheid is geen fictie: ‘Geschrokken dat dit in Nederland mogelijk is’

Help door dit met je kennissen op je socials te delen!

‘Desinformatie’ werd tijdens de ‘pandemie’ actief bestreden door leden van een denktank, op initiatief van het ministerie van VWS, bericht NRC. Berichten op sociale media verdwenen. Wat de denktank binnenskamers bespreekt, blijft grotendeels geheim.

Hoe ging dit in zijn werk? Een voorbeeld: huisarts Henk de Vos maakte zich zorgen over het coronavaccin en stuurde mensen uit zijn praktijk hierover een mail waarin hij schreef: “De uiteindelijke beslissing is aan u.” De gezondheidsinspectie stelde vervolgens een onderzoek naar hem in omdat hij door een collega was aangemeld als mogelijke verspreider van ‘desinformatie’. Volgens de inspectie kon de mail ‘leiden tot risicovolle verwarring’ en ‘het vertrouwen in de geneeskundige zorg schaden’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png
Het zou in de DDR destijds niet hebben misstaan

Het nieuws leidt tot veel verontwaardiging. “Nee hoor, er was geen ‘desinformatie-operatie’ tijdens de coronacrisis, aldus het kabinet na meerdere malen Kamervragen van BVNL. Nu blijkt, natuurlijk, precies het tegenovergestelde. Censuur en surveillance vierden hoogtij,” aldus Tweede Kamerlid Wybren van Haga.

“Beetje laat, maar goed dat dit schandaal nu in de openbaarheid komt. Er was dus regelrechte censuur op sociale media door onze overheid, dat was geen complottheorie. Het zou in de DDR destijds niet hebben misstaan,” schrijft onderzoeker en filosoof Martijntje Smits.

Brainwashen

Filmmaker Esmé Lammers reageert: “De strategie wordt onthuld. Geen fysieke dwang, dat is namelijk strafbaar en leidt tot tegenreactie. Effectiever is als burgers denken dat ze zelf de keuze maken die jij graag wil. Hoe doe je dat? Door mensen bang te maken en te brainwashen. Media, u wordt bedankt!”

Orwells Ministerie van Waarheid is geen fictie, maar bestond in het Nederland van de coronacratie en heette Commissie Desinformatie. Ik vermoedde dit al, maar ben toch geschrokken dat dit in Nederland mogelijk was en dus opnieuw mogelijk is, zegt hoogleraar Ewald Engelen.

4.8 197 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

99 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ralf
ralf
11 maanden geleden

volgens mij zijn alle leugens over corona, klimaat en oekraïne nu wel aangetoond.
en nu? blijven we op de bank zitten terwijl alles naar de galemiezen gaat en mensen sterven voor de agenda van het elitetuig

gaafland
gaafland
11 maanden geleden

clownworld

Geert-Jan
Geert-Jan
11 maanden geleden

Nederland is een KAKISTOCRATIE
Dat wil zeggen geregeerd door slechte,ongeschikte, gewetenloze mensen

Braker - von Fritzen
Braker - von Fritzen
11 maanden geleden

En nu is dat weer ‘verdwenen’? Als de grote luie massa het goed vindt, dan is het natuurlijk goed voor deze keurige deugmenschen…
In Duitsland noemde men dit vroeger wel het “Gesundes Volksempfinden” .

Back to top button
99
0
We lezen graag je reactie!x