Binnenland

Coalitiepartijen krijgen ‘geweldige dreun’: ‘In Den Haag pakken zich donkere wolken samen’

Help mee door dit met kennissen op je socials te delen!

BBB heeft bij de Provinciale Statenverkiezingen een monsterzege geboekt. In Overijssel behaalde de boerenpartij bijna een derde van de stemmen. Het CDA kreeg in die provincie een harde dreun en werd gehalveerd. De overige kabinetspartijen kregen in Overijssel eveneens harde klappen.

Ook in andere provincies is de BoerBurgerBeweging de grootste. Voorvrouw Caroline van der Plas zei tegen de aanwezige pers dat ze dit nooit had verwacht.

Schiermonnikoog was als eerste klaar met tellen. BBB is daar de grootste partij geworden met 24 procent van de stemmen.

Eén taak

De uitslag leidt tot gemengde reacties. “In (studenten)stedelijk gebied de grootste worden is een prestatie van formaat. BBB gaat by far de grootste partij worden in de Eerste Kamer. Ze hebben één taak: het waanzinnige stikstofbeleid overboord gooien en de boeren behoeden voor de onteigeningsdrift van D66,” stelt het Haagse raadslid Ralf Sluijs.

“Mijn vertrouwen in Van der Plas is niet heel groot, maar werkelijk alles beter dan de leden van het kartel. En die kregen allemaal een geweldige dreun! Wellicht zijn de boeren straks veilig. En dat is mij veel waard,” zegt neuroloog Jan Bonte.

“In Den Haag pakken zich donkere wolken samen,” voegt hij toe. “Natuurlijk had ik op een veel kleiner verlies gehoopt van FVD, als beloning voor hun kritiek op de oorlog in Oekraïne en de coronacrisis. Maar alles beter dan de ongelofelijk corrupte kliek die er nu zit.”

Dit kabinet moet nu vallen

Journalist Joost Niemoller reageert: “Dit kabinet moet nu vallen. Het stikstofbeleid moet van tafel. Iets anders is niet meer denkbaar. Kaag kan nu toch niet meer aanblijven?”

“Nederland wil op een gezellige, lekker normale manier en in goed overleg ten onder, gefeliciteerd BBB,” schrijft jurist Sietske Bergsma.

Onderzoeksjournalist Marc van der Vegt constateert: “Het lijkt over en sluiten voor deze coalitie en haar beleid.”

4.9 118 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
392 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Koen
Koen
11 dagen geleden

De dag waarop in NL parlementen de methodiek van de verkiezingen meest grondig onderbouwd op fraude bestendigheid tegen het licht wordt gehouden, met als doel deze fraude 100% uit te bannen, zal ik verkiezingen weer serieus nemen, nadat deze dichtgetimmerde fraudemogelijkheden-bestendige manier van verkiezingen/stemmen volledig is doorgevoerd.
Nu blijft het een puppet-theater van jewelste. Bespeeld en gemanipuleerd tot en met de verdoemenis.

Koen
Koen
11 dagen geleden

BBB= Build Back Better van Bayer AG

Hans
Hans
11 dagen geleden

Ik denk dat iedereen zich behoorlijk vergist in dit zogenaamde “succes”…….

Alfred
Alfred
11 dagen geleden

Goed dat FvD is afgestraft, en maar afwachten of BBB de volgende verkiezingen overleeft zonder afsplitsingen

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

392
0
We lezen graag je reactie!x