Mens en Dier

Stikstofminister Van der Wal haalt zich woede op de hals: ‘Zeer kwalijk dit’

Help anderen door dit met iederen die je kent op je social media te delen!

Demissionair stikstofminister Van der Wal (VVD) weigerde dinsdag, ondanks een breed gesteund verzoek van BBB, de Kamer te informeren over een rapport met daarin de effecten voor Nederland met betrekking tot de EU-Natuurherstelwet. Die wet is dinsdag aangenomen door het Europees Parlement.

“Wij hadden dit rapport het liefst gezien voor de stemming in het Europees Parlement, maar minister Van der Wal heeft dit geweigerd,” zei BBB-voorvrouw Van der Plas in de Kamer.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“Wat ons betreft treedt minister Van der Wal artikel 68 van de Grondwet hiermee met voeten, want dat artikel zegt: de regering is verplicht om ieder individueel Kamerlid de inlichtingen te geven waar hij of zij om vraagt. Alleen als het belang van de Staat in het geding is, mag de regering weigeren de informatie te verschaffen. Volgens mij was er helemaal geen staatsbelang in het geding en had de minister gewoon moeten voldoen aan de opdracht tot informatievoorziening,” voegde ze toe.

Lekkere democratie zo langzamerhand

Van der Plas vroeg hierover een debat aan met de minister en kreeg daar voldoende steun voor.

“Lekkere democratie zo langzamerhand. Klassieke truc van bestuurders, informatie achterhouden,” reageert professor Armand Girbes.

Telegraaf-journalist Wierd Duk zegt: “Het houdt niet op met dit demissionaire kabinet, wat een farce is de democratie in dit land toch geworden.”

Geen opt-out

“Vinden jullie het ook zo fijn in een echte democratie te leven? Met ministers als Van der Wal voor wie transparantie voorop staat?” vraagt musicoloog Kees Vlaardingerbroek.

Europarlementariër Bert-Jan Ruissen (SGP) vindt het ‘zeer kwalijk’ dat Van der Wal de analyse niet vrijgaf, zo zei hij in gesprek met columnist Marianne Zwagerman van Dwarsnieuws.

Nog erger: Van der Wal regelde geen opt-out voor Nederland. Dus we zitten straks aan die rampzalige Natuurherstelwet vast, waarschuwt Zwagerman.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8 167 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

116 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Helga
Helga
1 maand geleden

Stond erbij en keek er naar en deed weer niks…

Johan
Johan
1 maand geleden

En dit mag zomaar, deze vrouw treedt net als al die demissionaire kamerleden alle wetten. Terugroepen en op non actief zetten. Democratie pff

Marrob BE
Marrob BE
1 maand geleden

Het ergste is, dat van der Wal, straks nog terugkomt.
Eigenlijk moet je die lui met pek en veren afvoeren.

Christine
Christine
1 maand geleden

Ze hebben iets te verbergen. Punt!

Back to top button
116
0
We lezen graag je reactie!x