Mens en Dier

Oud-parlementslid: ‘Groot deel Vlaamse bevolking écht klaar voor totalitair regime’

Help anderen door deze info met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Enkele dagen geleden nam België nieuwe maatregelen vanwege het stijgende aantal coronabesmettingen in het land. Gezinnen moeten het aantal mensen met wie ze vaak contact hebben, terugbrengen van 15 tot vijf, maakte premier Wilmes bekend op een persconferentie.

Ook voor evenementen gelden nieuwe regels. Zo is er binnen plaats voor maximaal 100 personen, buiten is dat 200. Op evenementen zijn mondkapjes verplicht.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

De coronacrisis heeft het Vlaamse oud-parlementslid Jurgen Verstrepen iets duidelijk gemaakt, zo laat hij weten in een bericht op Facebook. “Ik heb vastgesteld dat een groot deel van de Vlaamse bevolking écht klaar is om onder een totalitair regime te leven én daar zelfs niet tegen protesteert.”

Hij somt een aantal dingen op die mensen zomaar klakkeloos aanvaarden: staatsmaatregelen die wetenschappelijk niet onderbouwd zijn, onwettige privacyrechtenschendingen door de staat, ongrondwettelijke en onwettige maatregelen buiten proportie zoals een avondklok, fraude van een staat en overheid zoals met de mondmaskers, dat de eerste de beste uniformdrager je megaboetes kan geven en je overal kan controleren en intimideren, dat de economie in een opgelegde wurggreep wordt genomen, dat de amusement-, entertainment-, sport- en horecasector worden beperkt of gestopt, dat de staat onwettig je whereabouts eist, dat je wandel en persoonlijke vrijheden onwettig worden beperkt en dat slimme camera’s je doen en laten registreren en die data in gemeente of staatsgegevensbanken verdwijnen.

Zelfverklaarde machthebbers

Mensen geloven ook klakkeloos de groeiende staatsmedia die fake news en slogans verspreiden die niet kloppen, aldus Verstrepen.

Het oud-parlementslid vat samen: “Een groot (?) deel van de bevolking is klaar voor een totalitair regime. Niet democratisch en wars van parlementaire burgercontrole. Geen regeringen of parlementen meer, maar wat zelfverklaarde machthebbers zullen jullie leven verder aan het handje nemen.”

“Misschien nog een klein detail: jullie begrijpen dat betogen niet meer mag hè? Maar ja, dat laatste basisrecht van de democratie opgeven, zullen jullie niet erg vinden hè?”

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

46 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
De realist
De realist
3 jaren geleden

Ik kan nu bijna nu al niet wachten op de reactie’s van 1 persoon die verschillende namen gebruikt om zijn/haar mening te ventileren op deze site….

Echt….. het is net zo voorspelbaar als het weer in de Sahara.

GEEN Schaap
GEEN Schaap
3 jaren geleden

Zonder mondkapje 86 hartslagen, met kapje 105 hartslagen na 500 meter wandelen. Ofwel, het hart wordt zwaarder belast, maar doe het vooral maar op….

https://www.hln.be/nieuws/binnenland/wat-doet-een-mondmasker-met-onze-zuurstof-tijdens-deze-hitte-dit-zeggen-expert-en-simpele-praktijktest~a4019111/

H.J.
H.J.
3 jaren geleden

Ik denk persoonlijk dat een groot deel van West en Noord Europa hier voor al is klaargestoomd.
Rutte / Merkel zijn gewoon alleen heersers.
Zij hebben zich ingedekt door anders denkenden monddood te maken.

Willem
Willem
3 jaren geleden

Ja dat geldt voor de hele wereld, waaruit onomstotelijk bewezen is dat we slaven waren slaven zijn en altijd slaven zullen blijven.

Back to top button
46
0
We lezen graag je reactie!x