Homepagina » Mens en Dier » Oud-parlementslid: ‘Groot deel Vlaamse bevolking écht klaar voor totalitair regime’
oud-parlementslid
Foto: jurgen verstrepen CC BY 3.0

Oud-parlementslid: ‘Groot deel Vlaamse bevolking écht klaar voor totalitair regime’

Enkele dagen geleden nam België nieuwe maatregelen vanwege het stijgende aantal coronabesmettingen in het land. Gezinnen moeten het aantal mensen met wie ze vaak contact hebben, terugbrengen van 15 tot vijf, maakte premier Wilmes bekend op een persconferentie.

Ook voor evenementen gelden nieuwe regels. Zo is er binnen plaats voor maximaal 100 personen, buiten is dat 200. Op evenementen zijn mondkapjes verplicht.

De coronacrisis heeft het Vlaamse oud-parlementslid Jurgen Verstrepen iets duidelijk gemaakt, zo laat hij weten in een bericht op Facebook. “Ik heb vastgesteld dat een groot deel van de Vlaamse bevolking écht klaar is om onder een totalitair regime te leven én daar zelfs niet tegen protesteert.”

Hij somt een aantal dingen op die mensen zomaar klakkeloos aanvaarden: staatsmaatregelen die wetenschappelijk niet onderbouwd zijn, onwettige privacyrechtenschendingen door de staat, ongrondwettelijke en onwettige maatregelen buiten proportie zoals een avondklok, fraude van een staat en overheid zoals met de mondmaskers, dat de eerste de beste uniformdrager je megaboetes kan geven en je overal kan controleren en intimideren, dat de economie in een opgelegde wurggreep wordt genomen, dat de amusement-, entertainment-, sport- en horecasector worden beperkt of gestopt, dat de staat onwettig je whereabouts eist, dat je wandel en persoonlijke vrijheden onwettig worden beperkt en dat slimme camera’s je doen en laten registreren en die data in gemeente of staatsgegevensbanken verdwijnen.

Zelfverklaarde machthebbers

Mensen geloven ook klakkeloos de groeiende staatsmedia die fake news en slogans verspreiden die niet kloppen, aldus Verstrepen.

Het oud-parlementslid vat samen: “Een groot (?) deel van de bevolking is klaar voor een totalitair regime. Niet democratisch en wars van parlementaire burgercontrole. Geen regeringen of parlementen meer, maar wat zelfverklaarde machthebbers zullen jullie leven verder aan het handje nemen.”

“Misschien nog een klein detail: jullie begrijpen dat betogen niet meer mag hè? Maar ja, dat laatste basisrecht van de democratie opgeven, zullen jullie niet erg vinden hè?”

5 1 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
46 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
De realist
De realist
6 maanden geleden

Ik kan nu bijna nu al niet wachten op de reactie’s van 1 persoon die verschillende namen gebruikt om zijn/haar mening te ventileren op deze site….

Echt….. het is net zo voorspelbaar als het weer in de Sahara.

P.M.
P.M.
Reactie op  De realist
6 maanden geleden

Laag bij de grond , bulshitt.! Ik gebruik mijn initialen en niet zo iets als ‘ de realist’.!

GEEN Schaap
GEEN Schaap
6 maanden geleden

Zonder mondkapje 86 hartslagen, met kapje 105 hartslagen na 500 meter wandelen. Ofwel, het hart wordt zwaarder belast, maar doe het vooral maar op….

https://www.hln.be/nieuws/binnenland/wat-doet-een-mondmasker-met-onze-zuurstof-tijdens-deze-hitte-dit-zeggen-expert-en-simpele-praktijktest~a4019111/

H.J.
H.J.
6 maanden geleden

Ik denk persoonlijk dat een groot deel van West en Noord Europa hier voor al is klaargestoomd.
Rutte / Merkel zijn gewoon alleen heersers.
Zij hebben zich ingedekt door anders denkenden monddood te maken.

Willem
Willem
6 maanden geleden

Ja dat geldt voor de hele wereld, waaruit onomstotelijk bewezen is dat we slaven waren slaven zijn en altijd slaven zullen blijven.

Herman de Graaf
Herman de Graaf
Reactie op  Willem
6 maanden geleden

Niet geboren als slaven.
Nee, gemaakt tot slaaf.
Tenzij je dat naast je neerlegt, en je eigen leven leidt.
Dat kan. Maar het zal je moeilijk worden gemaakt.
Vanaf alle kanten claimen ze je.
Vanaf de wieg tot het graf.
Begin maar met het afleren van alles dat je is opgedrongen.
Eigenwijs zijn, en geen hoge eisen stellen aan je naaste en aan jezelf. Leef, dans, wees creatief, zoek espressie.
Leer te zien dat de mensen om je heen de zelfde last met zich mee dragen. Ze zijn vanbinnen gemaakt van dezelfde geeststof.
Wees geduldig, vooral met je eigen onrust.
Jij bent jij.
Jij bent niet je lichaam.
Wat dan wel ?
Ontdek.

Willem
Willem
Reactie op  Herman de Graaf
6 maanden geleden

Wij zijn ons eigen “figment of imagination” Herman, wij slapen/dromen en als dit omhulsel wat bestaat uit atomen die niet stabiel kunnen zijn “dood” gaat of de batterijen leeg zijn dan zijn we weer in onze natuurlijke staat. Ga dan niet de tunnel in want dan wordt je gereset en moet je weer die vervloekte levensweg bewandelen, de tunnel met “licht” is een stofzuigerslang met een lokmiddel. Ja het is een gekke wereld nietwaar, maar ook weer niet als je maar weet hoe en wat. Er is een bepaald “ras” noem het Goden die ons Dna en sprankje (of ziel) hebben weten te manipuleren, zonder dat leeft er niets geldt ook voor dieren enz daarom willen ze dat steeds weer hergebruiken en opdelen in kleinere stukjes zodat er steeds meer onstabiel vlees kan worden gemaakt, oogsten is dan weer een ander verhaal maar hoort er wel bij. Om mezelf te citeren,

Aanzienlijk verzonken,
Gedachtenrijk meer,
Alles beklonken,
Welluidend weleer.

Dus vertelijk kijken,
In waarlijk gestaar,
Zal geestig verrijken,
Als lichtend gebaar.

Margie
Margie
Reactie op  Herman de Graaf
6 maanden geleden

Beste remedie tegen nachtmerrie?
Ontwaken in daglicht

Je bent vrij om jezelf voor de voeten te lopen
Dan stap ik wel anderhalve meter opzij

Ik hoef geen fundering
Ik woon in ruimteschepen

Ik speel niet mee in de zoveelste verlenging van de eindstrijd
Hoogste tijd voor vreedzame spelen

Zo snel mogelijk de stekkers uit de Oude Wereld
Zo veel mogelijk stroom naar de Nieuwe Wereld

~ Micha Beuger ~

Willem
Willem
Reactie op  Margie
6 maanden geleden

We wonen nu allemaal op ruimteschip aarde en maken heel wat kilometers is het universe diversum wat niet meer is dan een brein met hersencellen/neuronen en noem maar op. Misschien bestaan we alleen op een externe harde schijf, zijn we gedownload als programma of een spel, zijn geesten de oude programma restanten die je nooit helemaal weg krijgt of restanten van een eerdere versie van onszelf, mogelijkheden genoeg. De gordijnen worden wel steeds dunner en we gaan steeds meer zien en ervaren, elk jaar wat meer. Ben je voorbereid op wat komen gaat?

P.M.
P.M.
Reactie op  Herman de Graaf
6 maanden geleden

Prachtig.!

Hans
Hans
6 maanden geleden

Jurgen Verstrepen is een simpele radiopresentator die dacht dat hij de capaciteiten had om een goed politicus te worden. Toen hij bij het toenmalige Vlaams Blok (nu Vlaams Belang) te bont maakte werd hij uit de partij gezet. en ging hij die partij eens zo genegen, natrappen en een schadevergoeding eisen. Daarna wipte jij meteen naar Lijst Dedecker en deed daar ook weer de meest lompe uitspraken en werd uit de partij gezet. Ook deed hij uitspraken om iemand om te leggen. Mijnheertje Verstrepen mist het minimum aan IQ niveau, en dit in combinatie met een vals karakter mogen we stellen dat dit Mijnheertje een stuk Krapuul is (let op de hoofdletter) Hij had beter Radiopresentator gebleven.

P.M.
P.M.
Reactie op  Hans
6 maanden geleden

De waarheid kwetst zeker.?!!!

AlbertV
AlbertV
Reactie op  Hans
6 maanden geleden

Kinderen, dronkaards en gekken zeggen vaak heel harde en pijnlijke maar ware dingen.

Lab
Lab
Reactie op  Hans
6 maanden geleden

Hans, een cursusje demoniseren gevolgd ?
Jammerlijk breng je geen enkel argument en speel je enkel en alleen “ad hominem” op de man.
Je ziet dezelde pathetische strategie om dezelfde reden vandaag de dag door de MSM gebruikt worden.

Marc
Marc
Reactie op  Lab
6 maanden geleden

@Lab: Hans zegt enkel de waarheid over deze persoon. Jou geleerde woorden blijken je kortzichtigheid niet te verbergen voor diegene die weten waarover ze praten.

MdeFilosoof
MdeFilosoof
6 maanden geleden

Hij heeft gelijk natuurlijk deze Jurgen. En ach in Nederland noemen ze het nog steeds intelligente lockdown. Wat is er intelligent aan? Voor de overheid was het intelligent ja. Intelligente gijzeling. Maar geeft het een koosnaampje en het volk laat zich vrijwillig martelen.

Pietka
Pietka
6 maanden geleden

Het is mij opgevallen dat de Belgen veel meer verticaal gestructureerd zijn de baas bepaald en tegen spraak wordt vaak niet geduld ( heb veel met Belgen gewerkt) de Nederlander trekt vaker zijn bek open als er iets is wat hem niet bevalt ( niet altijd maar vaak)

Philip
Philip
Reactie op  Pietka
6 maanden geleden

Dat is ook zo, heb het zelf ondervonden met het vorig werk dat ik voor ruim twintig jaar heb gedaan.
Voor ik de zorg in ging heb ik 20 jaar in een bedrijf gewerkt (fabriek)
Ik ben altijd opgekomen voor mijn collega’s en bepaalde regels dat men wilde opleggen die iedere logica tegen gaan.
Uiteindelijk word je het leven zo zuur gemaakt door zowel leiding gevende als zelfs vanuit het management.
Er werd meermaals met ontslag gedreigd, maar dan wees ik ze steevast op bepaalde Belgische en Europese wetten die ze niet zomaar langs zich heen konden zetten.
En als ze me toch zouden ontslaan voor het ene of het andere, dan moesten ze mij een paar miljoen (Belgische franken) uit betalen.
Uiteindelijk ben ik zelf maar vertrokken, ik was lichamelijk kapot maar vooral mentaal kapot.

Het heeft me jaren gekost voor er mentaal weer bovenop te komen.
De wonden zijn geheeld, maar de littekens blijven voor de rest van mijn leven.

Nu ik in de zorg werk zie ik het zelfde (het is idd overal zo) we mogen niet klagen of wat dan ook, anders worden we he zwijgen opgelegd.
Daarom dat ik nu ook meer zwijg, het heeft toch geen zin!!

GeenStuffroker
GeenStuffroker
Reactie op  Philip
6 maanden geleden

ikke ikke ikke

Philip
Philip
Reactie op  GeenStuffroker
6 maanden geleden

Ik kan alleen voor mezelf spreken/reageren, anderen moeten dat ook voor zich zelf doen!!

P.M.
P.M.
6 maanden geleden

Zulke nieuwsberichten vindt je nooit in de belgische kranten terug , enkel het geen we mogen en moeten lezen of horen , ook op tv. Het nieuwe Noord-Korea.!!! Hiervoor nog eens hartelijk dank aan ninefornews.nl.! Doe zo verder.

wysiwygman
wysiwygman
6 maanden geleden

Dit was al duidelijk na de eerste 2 weken in maart en was voor mij nogmaals de bevestiging dat de gemiddelde Vlaming een onderontwikkelde ‘onder-de-kerktoren-boer’ gebleven is met een laag intellect die braafjes luistert naar wat Meneer Doktoor (in dit geval de communist Van Ranst en gestoorde doos Erika Vlieghe) zegt, Mr Doktoor zal wel voor het volk denken en beslissen. En de Vlaming hij keek ernaar en zette het masker zonder morren op.
Het is te zeggen : de babyboomgeneratie doet dat zonder morren, de werkende bevolking 20-50 geeft geen bal om corona ! Ik geef werkelijk geen ruk meer om Vlaanderen, ik ben de heikneutersmentaliteit (en het gemak richting collaboratietoestanden alla verraad van de gebuur) kotsbeu. Ik zie mezelf nog naar een Scandinavisch land verhuizen en mijn vriendin kan niet wachten zegt ze.

Pietka
Pietka
Reactie op  wysiwygman
6 maanden geleden

Heb het net gedaan zit nu in het oosten van Finland wat een verademingen

Lawke
Lawke
6 maanden geleden

‘Een groot deel..’, maar niet het grootste deel… Neem dat maar van me aan. De “nieuwe normaal conformisten” zijn in de minderheid hoor! De koppen van dit zogezegd totalitair regime zullen rollen. Er is al TE veel schade berokkend en de meerderheid van het volk, ja ook hier in Vlaanderen, zijn het kotsbeu! Dit oud parlementslid onderschat zijn volk blijkbaar.

salvar
salvar
Reactie op  Lawke
6 maanden geleden

Lawke
overschat de nederlander niet he?

Willem
Willem
Reactie op  Lawke
6 maanden geleden

ZIJN volk??

x

Check Also

vrijheid

Virus versus vrijheid: hoe het gezondheidssocialisme onze samenleving ontwricht

Door Karel Beckman Het coronabeleid dat onze ...

vaccin

Er woedt een (des)informatieoorlog over het coronavaccin

Goed nieuws, mensen! Ze hebben een wondervaccin ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

46
0
We lezen graag je reactie!x