Mens en Dier

Oud-VVD’er over Omtzigt: ‘Pieter mag gewoon niet verder van zijn bazen’

Help mee door dit artikel met je vrienden op je social netwerk te delen!

NSC-voorman Pieter Omtzigt ging woensdag niet in op de uitnodiging van informateur Ronald Plasterk voor een gesprek. Zijn fractie liet dinsdag in een e-mail aan de leden weten dat de onderhandelingen met BBB, VVD en PVV klaar zijn.

In de talkshow Humberto zei Omtzigt zich te ergeren aan het feit dat hij deze week pas hoorde dat er 21 brieven zijn van ministeries over hun financiën, die er volgens hem veel slechter voor staan dan gedacht.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png
Laat je niet weer foppen

Volgens oud-VVD’er en consultant Jos Arkes zijn de zorgen van Omtzigt om de financiën en eventuele lijken in de kast ‘natuurlijk een smoes’. “Laat je niet weer foppen,” drukt hij mensen op het hart.

“Pieter mag waarschijnlijk gewoon niet verder van zijn bazen, wie dat ook mogen zijn,” schrijft Arkes op sociale media.

Hij wijst erop dat de staatsschuld van Nederland 47,6 procent van het bbp is volgens de website van de overheid. Dat is binnen de begrotingsregels van de eurolanden, maximaal 60 procent van het bbp. Ter vergelijking: het gemiddelde van de G7, de zeven grootste economieën, is 128 procent van het bbp.

De hele kluit trapt erin

“Het geschreeuw dat er geen geld is, is wederom voor de bühne en de hele kluit trapt erin en geen enkele journalist, krant of talkshow zet dit recht,” zegt de voormalig VVD’er.

Hij wijst er verder op dat er in het EU-coronasteunfonds, CO2-fonds en stikstoffonds respectievelijk 47, 28 en 24 miljard euro zit. Als ze toch nog geld zoeken, kunnen ze het uit die potjes halen, aldus Arkes.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 205 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

123 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
joost
joost
2 maanden geleden

The Khazarian Mafia – The God Eaters Part 1 of 2 te zien op Bitchut. dit zijn de opdracht gevers van Omzicht !!!

Paulien
Paulien
2 maanden geleden

Tja,.. de komedie… wordt vervolgd..

Carl
Carl
2 maanden geleden

Uiteraard is het gewoon een smoes. Eerst staatsrechtelijkheid, dan betrouwbaarheid, die dingen werkten niet, Wilders bleef maar compromissen vinden. Dan maar een geldkwestie, 17 mrd is voor de gewone man een verbijsterend bedrag, dus dat biedt goede kansen, kan Omtzigt ook nog zijn degelijke imago mee opkrikken. Dat het onverwacht kwam is natuurlijk gezwets, want in elke regeerperiode zijn er tegenvallers. En elk kabinet zal puin van het vorige kabinet moeten opruimen, er is geen alternatief.

Hugo
Hugo
2 maanden geleden

Omtzicht is een super onbetrouwbare vazal en een WEF kneus. Nieuwe verkiezingen en weg met partijen die aan het WEF en EU infuus liggen. Het is nu wel erg duidelijk waar partijen voor staan.

Back to top button
123
0
We lezen graag je reactie!x