Homepagina » Gezondheid » Ayahuasca bestrijdt depressie al na twee uur
Ayahuasca bestrijdt depressie al na twee uur

Ayahuasca bestrijdt depressie al na twee uur

Het drinken van ayahuasca, een psychedelisch brouwsel dat gemaakt wordt van een Zuid-Amerikaanse plant, kan na enkele uren al helpen tegen depressie. Braziliaanse wetenschappers hebben de resultaten van hun eerste klinische onderzoek naar de therapeutische waarde van ayahuasca bekendgemaakt.

Er deden zes vrijwilligers mee aan het onderzoek. Enkele uren nadat de patiënten het drankje hadden genuttigd, werden hun klachten al minder. Het effect was na drie weken nog zichtbaar, meldt het wetenschappelijke tijdschrift Nature.

Onderzoekers onder leiding van Jaime Hallak van de Universiteit van Sao Paulo in Brazilië gaven de zes depressieve vrijwilligers een dosis ayahuasca, waarna ze moesten plaatsnemen in een stille, zwak verlichte ruimte.

Artsen gebruikten vragenlijsten om te kijken welk effect het drankje had op de symptomen. Al na twee tot drie uur werd een verbetering zichtbaar. Daarentegen duurt het soms weken voordat gewone antidepressiva beginnen te werken.

“Drie proefpersonen moesten overgeven, een veelvoorkomende bijwerking van ayahuasca,” zei Hallak. “Verder hebben ze de procedure goed doorstaan.”

Het team van Draulio de Araujo van de Federale Universiteit van Rio Grande do Norte in Natal heeft sinds januari vorig jaar 46 patiënten met ayahuasca behandeld tegen depressie. Het doel is om in totaal 80 patiënten te behandelen. “We hopen eind dit jaar klaar te zijn,” zei hij.

“Door ayahuasca kun je je extra goed voelen, niet alleen tijdens de ervaring zelf, maar tot wel enkele weken daarna,” zei psychiater Brian Anderson van de Universiteit van Californië in San Francisco.

Ayahuasca, een drankje dat wordt gemaakt van de bast van een liaan en de bladeren van een struik, bevat ingrediënten die in de meeste landen verboden zijn. Duizenden mensen reizen ieder jaar af naar het regenwoud om ayahuasca uit te proberen.

[Nature]


Vond je dit waardevol? Deel het dan met mensen die je kent op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

91 reacties

 1. Ik speel ook al een tijdje met de gedachte om het te gaan doen.
  Vooral omdat ik de laatste tijd nogal eens met de gedachte speel om er maar helemaal uit te stappen. Iets wat mij erg bang maakt. Maar ik zit er, zoals eerder geschreven, zwaar doorheen. Met de B3 ben ik gestopt. De pillen had ik na de tweede week al teruggebracht naar de apotheek. Ik werd er helemaal gek van! En van lullen, knippen en plakken word ik ook niet wijzer.
  Vroeger heb ik eens een grammetje synthetische DMT gehad. Gerookt in een pijpje. Dat was een ervaring die mij nooit meer heeft losgelaten.
  Maar ja, mede door de depressie en dankzij onze fijne participatiemaatschappij, zit ik nog steeds zonder inkomen. En dat helpt mij nou niet bepaald om uit de problemen te komen. Het draai maar in kringetjes en ik ben er onderhand zo doodmoe van. Letterlijk doodmoe.
  He, verdomme! Sorry.

  9 likes
  • Probeer je focus eens te verleggen dmv afleiding (in welke vorm dan ook). Veel depressies zijn te wijten aan de gedachte aan de depressie wat alleen maar je klachten verergeren. Een manier om uit de vicieuze cirkel te komen is je gedachtes te veranderen. Begin met te proberen om niet aan jezelf te denken. Zodra je jezelf betrapt dat je over jezelf denkt meteen je focus verleggen naar wat anders. Dit gaat makkelijker als je iets gaat doen maakt niet uit wat zolang je maar niet op jezelf focust!
   Medicijnen en drugs werken vaak averechts waardoor je juist je focus verliest. Misschien zijn die juist wel de oorzaak waardoor je lichaam weinig endorfine achtige stoffen aanmaakt. Sporten kan de afgifte van bepaalde hormonen helpen te verbeteren. Begin met wandelen of fietsen als je geen conditie hebt, maar liever een sport waar je meer afleiding hebt (om bovenstaande redenen). Succes!

   5 likes
   • gast, dan ren je weg van het probleem ik weet niet of dat nou bepaald bevorderlijk is voor welke situatie dan ook… deze gast zit zonder werk stressend om geld en je gaat zeggen focus je niet op je zelf? je zal eerst je zelf moeten helpen aan de shit waar je in zit niet er voor weg lopen.

    en ik wil ook weten waar ik die ayahuasca kan kopen stuur mij ook een mail nine for news?

    4 likes
    • Ik zou het never nooit zonder begeleiding doen, het is extreem heftig spul , waar je tevens kennis voor moet hebben te kunnen brouwen, ook begeleiding is een pre… Zelf heb ik het 1x gedaan 2 jaar geleden al eerste van de familie van een “ayahuasca goeroe”en wellicht dit jaar weer.Het is niet zoals bij “party drugs”dat je het even gaat doen.
     Heftige emoties komen voorbij en krijg je een op maat gesneden les, die bij iedereen totaal anders is.

     2 likes
  • Jammer dat er hier heel veel mensen meningen verkondigen over iets waar ze nog nooit mee in aanraking zijn geweest. Als je ayahuasca hebt gebruikt weet je dat het niet zomaar een drug is zoals vele anderen. Het is echt in staat om je leven te veranderen. Ik weet dat uit eigen ervaring en uit ervaringen van vele anderen. Het kan echt helpen om depressie te bestrijden. Je moet wel heel erg de bereidheid hebben om naar jezelf en je manier van leven te kijken.

   8 likes
  • Heel herkenbaar, Richard. Ik weet het zo langzamerhand ook niet meer. Ik wil echt ook gewoon een normaal leven en meedoen met ‘de maatschappij’ maar het lukt me gewoon niet. Ik voel alsof er iets mis is met me, er is ergens iets fout gegaan, ik ben mislukt. Ik weet echt niet hoelang dit nog door kan gaan maar ik zie de toekomst somber in. Soms lijkt de dood de enige optie.

   Ik slik overigens wel medicatie en sta voor yet another vorm van therapie op de wachtlijst…

   2 likes
   • Ik weet niet wat te zeggen, maar ga het toch doen.
    Ten eerste ben je niet mislukt. De wereld zoals door mensen gemaakt biedt geen maatwerk voor ieder individu. Voor sommigen van ons is er simpel weg geen plek. Heel koud en hard. Maar het is de wereld zoals wij hem gemaakt hebben. Daar heb ik zelf onlangs de knop omgezet. Ik ben op het randje van de dood geweest. Was bijna krankzinnig. Buiten zinnen geweest meerdere malen en wenste de dood tot voor kort. En ik ontdekte dat ik niet bang ben. Als ik voor de dood niet bang ben, dan waarom dan wel voor het leven? En omdat ik niets te verliezen heb, zet ik alles op leven, en MIJN kwaliteiten! Mijn Kunnen! Zonder mij af te vragen of een ander er mee kan leven. Of een ander er tevreden mee is.
    Want Ik BEN er! EN IK MAG ER ZIJN! En jij ook! Wie je ook bent.

    4 likes
   • En Ps, Pillen maken je ziek.
    Echt geloof me. Gooi het over een andere boeg. Afkicken van de lorazepam is ook een heilloze weg.

    2 likes
  • synthetische DMT? weet u zeker dat het synthetisch was? Dat lijkt mij namelijk zeer onlogisch want het zit in velen planten waarhet tegen weinig kosten uit te halen valt.

   1 likes
   • DMT is een witte, scherpruikende kristallijne vaste stof met een smeltpunt van 49-50 graden Celsius. Het is onoplosbaar in water maar wel oplosbaar in organische stoffen en waterige zuren.

    Naam: N,N-Dimethyltryptamine
    Chemische naam : N,N-Dimethyl-1H-indool-3-ethanamine
    Alternatieve chemische namen : 3-[2-(dimethylamino)ethyl]indool, DMT
    Chemische formule: C12H16N2

    DMT is een afgeleide van tryptamine, die wordt gevormd door methylgroepen te vervangen door de twee hydrogene atomen die verbonden zijn aan het niet-aromatische nitrogene atoom in het tryptaminemolecuul.
    http://azarius.nl/encyclopedia/17/DMT/

    Grondstoffen:
    -Mimosa Hostilis
    -Water
    -NaHO (gootsteen ontstopper)
    -Terpentine

    Verhouding: 1 gram NaHO en 15mL water per 1g Mimosa Hostilis.

    Voeg voorzichtig een aantal gram NaHO toe aan de hoeveelheid water. Laat dit oplossen en roer het voorzichtig met een metalen lepel tot het water weer helder word en afgekoeld is. (ph12~13) (mogelijk is de ph hoger dat mag)

    Voeg de Mimosa Hostilis toe. Roer het goed door en laat het mengsel van de Mimosa Hostilis en het Base water een nachtje staan zo voorkom je emulsies.

    In vele DMT. topics is te lezen, dat sommige hiervoor Zippo vloeistof gebruiken.
    Dit is echter niet het beste wat je kunt kopen, omdat het verre van zuivere nafta is.
    Dit laat dus vervuiling achter, en is dus echt afteraden.
    Ik gebruik hiervoor gewone Terpentine, wat eigenlijk pure Nafta is.

    Voeg 1ml terpentine per gram Mimosa Hostilis toe en schud voorzichtig 10 minuten. Laat dit staan tot er 2 lagen ontstaan. De onderste laag is afval. Herhaal dit proces nog 3 keer. Vang de laatste keer de bovenste laag op in meerdere kleine wekpotjes. De bovenste laag is geel van kleur. Laat deze 24 uur in de vriezer staan.

    Filter de vloeistof door een koffiefilter en doe de overige vloeistof in petrischaaltjes .Dek alle petrischaaltjes af met een stukje a4 papier en laat de vloeistof langzaam verdampen. Let op de N,N-DMT smelt bij 49 graden.

    Nu heb je N,N-DMT in kristalvorm.
    http://www.psychonaut.com/synthetische-psychedelica/34524-hulp-nodig-bij-dmt-extractie-u-b.html

    1 likes
    • Ha Ha Ha zo zit het inderdaad in elkaar wel tof van de redactie dat ze het plaatsen. Ik vraag me af of je dat ook met rietgras kunt doen in de bladeren en sap schijnt 5-MeO-DMT te zitten. Dan kun je dus eigenlijk gewoon om de hoek je dmt halen ik denk wel dat je grote hoeveel heden nodig hebt.

     Acaciasoorten van de vlinderbloemfamilie heeft ook dmt maar dan in schors en blad. Ik weet zeker dat iemand zo een plant in de tuin heeft staan. Ach ja zo staan er 10 tallen soorten planten in het bos wat onder de psychoactieve middelen valt. Mits enig onderzoek kan je er een hoop over vinden er bestaan ook boeken van. Langs deze weg wil ik trouwens ook de redactie bedanken opdat er zo openlijk over psychoactieve of psychedelische middelen mag worden gepraat. Want er rust nog steeds een enorm taboe op dat soort middelen.

     3 likes
     • Hey richard vreemd trouwens dat ik jouw niet kan beantwoorden zal wel hier aan de comp liggen. Het is inderdaad zo van het net te plukken ga maar eens naar erowid.org. Daar staat alles op wat je maar wilt weten. Tevens raad ik het ook aan voor de mensen wie dit bericht lezen.

      1 likes
     • Ik vond het ook al een beetje gevaarlijk. Maar toch zo van het net te plukken?

      0 likes
 2. Waar kun je dat kopen ?

  6 likes
 3. Ik zelf heb mijn twijfels over mensen wie van het een op het andere moment ayahuasca nemen. Het lijkt me namelijk te sterk om überhaupt te begrijpen wat er gebeurd, als je wil leren vliegen stap je toch ook niet gelijk in een straaljager? Er zijn meerdere soorten psychedelische middelen wie je naar wat ik geloof ook naar dat niveau kunnen tillen. Ik zou beginnen met wiet en shag….gewoon puur kijken hoe dat voelt, slaat dat aan dan zou ik puur proberen. En daarna pas een stap zetten richting echte trip middelen zoals truffels eerst de lichte soorten dan de zwaardere. En als klap op de vuurpijl gedroogde paddo’s als je dat kunt…pas dan zou ik beginnen aan dmt of ayahuasca.

  Soms heb ik het idee dat mensen denken dat trippen ontzettend leuk is en helend werkt. Nou dat is het niet het kan ook je grootste nachtmerrie worden. Zorg in ieder geval voordat je gaat trippen dat je nergens mee zit elke mentale blokkering (weg vluchten voor iets) kom tig keer zo hard in je geest terug. Praat ruzie’s uit..zeg eerlijk wat denkt, maak van je hart geen moordkuil enz. Aan de andere kant kan ook een badtrip ontzettend helend werken het ligt er maar niet aan hoe jij het een plekje geeft in je eigen geest. En daar kan een begeleiding goed bij helpen. Trippen is net als dromen en daar horen ook nachtmerries bij……je krijgt niet wat je wil maar wat je nodig hebt

  5 likes
  • Ik was vroeger nogal nieuwsgierig van aard en heb in mijn leven een aantal soorten drugs gebruikt. Waaronder paddo’s (zocht ik zelf in de wei!) en een aantal keren LSD ( te chemisch!)
   Maar DMT is van een totaal andere orde. Je betreed een andere wereld met bepaalde entiteiten. Sommigen maken je dingen duidelijk. Anderen babbelen opgewonden met elkaar als je langs komt.
   In tegenstelling tot bijvoorbeeld LSD, is je geest niet verward. Je bevindt je volkomen helder in een andere wereld.
   Ik ga zeker een sessie volgen zo gauw ik het financieel kan behastukken. En niet vanwege de kick van drugs. Maar puur om te mediteren en de liefde voor het leven weer te proeven. Ik moet iets vinden…

   5 likes
   • Dat dmt van totaal andere orde is snap ik ook wel maar ik denk gewoon dat als je vanaf nul gelijk naar dmt gaat je er weinig van mee krijgt. Maar goed ieder lichaam is anders dus wie weet gaat het voor andere mensen hopelijk wel op. Ik zelf trip al jaren nu 12 jaar om precies te zijn. Om de 4 maanden neem ik de zwaarste truffels of gedroogde paddo’s. En die kunnen ook keihard aan komen neem maar eens 6 gram gedroogde paddo’s en ga dan maar eens alleen in een stille donkere kamer zitten. Voor zover ik weet ben ik buiten mijn lichaam geweest heb ik tempels bezocht en met demonen gepraat of het echt is of dat ik zelf verzin laat ik in het midden. Ik ben zelfs na al die jaren nog steeds niet klaar voor dmt maar ooit ga ik het doen.

    Het schijnt zeer makkelijk te zijn om het zelf te maken en zover ik weet zit dmt vrijwel overal in. Ooit is het begonnen omdat ik dacht dat ik gek was. Ik las dat als je een aanleg voor een psychose hebt dat dat dan verhevigd wordt. Ik moest het gewoon weten…….het blijkt dat ik niet gek ben en als cadeau was ik in een klap van mijn verlegenheid af. Dat heeft zo’n impact op mij gemaakt dat ik het trippen ben gaan respecteren en probeer via die weg verlichting te zoeken. Ook ben ik van mening dat je via een bepaald bewustzijn een glimp van andere dimensie’s op kan vangen en dat vind ik altijd interessant.

    2 likes
   • beste richard volgens mij ben je wel goed bezig alles wat jij zoekt zit al in jezelf
    weet je je moet voor rood stoppen en rechts voorrang geven je rekeningen betalen
    belasting betalen en nou stop ik ik word al down van de gedachte eraan maar ons
    soort samenleving eist dat .
    dat wil niet zeggen dat je hetgeen je zoekt moeilijk kunt vinden je hebt het de hele
    dag bij je JEZELF meer heb je niet nodig het eerder genoemde valt voor mij onder pragmatiek geen gevoel is onder gegeven omstandigheden nou eenmaal zo
    maar jij bepaald verders zelf je gevoelsbeleving alles is energie jij ook en jij bepaald voor jezelf welke energie jou het meeste aanspreekt de goede flow
    dit moet jij volgens mij begrijpen en weet je ik ben er al 58 jaar en heb geleerd tussen de regels door te lezen ik hoop dat je hier wat mee kan.
    het allerbeste voor jou

    2 likes
 4. @ 9forNews:
  Misschien handig er aan toe te voegen dat het er belangrijk is dit onder goede, deskundige begeleiding te nemen? Ik neem aan dat de contacten die jullie doorsturen professioneel genoeg zijn…?
  Ayahuasca gebruiken is namelijk niet bepaald zonder risico!
  En niet alleen mentaal, in combinatie met bepaalde medicatie, maar ook door onbekende oorzaken zijn er mensen aan overleden.
  Enkele voorbeelden:
  https://www.erowid.org/chemicals/ayahuasca/ayahuasca_death.shtml
  Ayahuasca is een zeer sterk middel dat zeker heel interessante therapeutische waardes kan hebben, maar dan moet je wel echt goed weten wat je doet, met de juiste begeleiding in een veilige omgeving.

  3 likes
  • Zoals in een eerdere reactie aangegeven: het is helemaal juist dat ayahuasca onder deskundige begeleiding gebruikt moet worden. Wij verwijzen alleen door als we zekerheid hebben omtrent de betrouwbaarheid en deskundigheid van begeleiders, en in dit geval kunnen we daar helemaal voor in staan.

   7 likes
   • Gelukkig.
    En bedankt voor de reactie. 😉

    2 likes
   • Kopen kan, maar zelf drinken zonder enige ervaring is levensgevaarlijk en geeft meer problemen dan het oplost, Heb regelmatig mensen moeten behandelen van hele zware negatieve energieen die ze tijdens hu eigen ayahuasca-sessies hebben opgelopen.
    Ik ben 15 jaar getraind voor dit werk in Zuid Amerika (Ecuador En Brazile) Ik gewf ele goede en intensieve begeleiding, veilige en liefdevolle omgeving, sterke ayahuasca en daadwerkelijke genezing. Niet zomaar wat trippen.Ook you tube interviews met begeleidster te vinden op de site,

    1 likes
   • Ik wil ook wel een mail

    0 likes
 5. Cocaine werkt al na 1 minuut…
  Ik wist niet drugs telde als oplossing.
  Ayehuasca is gewoon DMT. Dan doe je een dansje om een vuurtje… ga je in een sauna zitten… en dan heb je “een ritueel” gedaan… en ze noemen de drugs “een medicijn”.

  Het kost je 300 euro by the way.

  Maar je kan het ook zelf maken, door bij de smartshop mimosa hostilis en caapi te kopen… Dat spul kook je met een beetje azijn, de hele dag… daarna drink je het op en je begint te trippen… Want dat is het.. Ik ken drugs en ik herken het als ik het neem… Men kan er “een spirituele” betekenis aan toe kennen, maar het blijft wat het is. Mind altering substances. En als je het gaat nemen om depressie te verhelpen, dan begeef je je op dun ijs… Want er zijn zoooo veel mogelijkheden om jezelf in een andere realiteit te brengen. En het gevaar is dat je het op een gegeven moment leuker vind in die andere realiteiten dan in de normale… Wat ben je dan? Een junky die met z’n hoofd in een andere dimensie zit…

  Ik zeg: kijk uit! Ik heb een paar vrienden die doen dit ayahuasca elke maand. soms meerdere keren. Het blijft wat het is. Trippen! Drugs!

  1 likes
  • 300 euro ?!?! Jeetje, dit is niet meer mensen willen helpen maar puur commercieel zakken vullen….
   Kan de begeleiding etc. wel goed zijn maar maak er dan niet zo’n geitewollen sokken verhaal van.
   De zuivere gedachte is m.i. hier ver te zoeken..

   3 likes
   • 300 Eur is niet veel Harry gezien de ervaring die je mee maakt
    Deze blijft je behoorlijk lang bij en geeft je aardig wat inzichten..
    Mijn broer organiseert dus dit soort ceremonies in Drenthe.
    Reken daarbij dat het een weekend is, voedsel incl, een team aan begeleiders plus verblijf.(Ayahuasca moet van te voren worden bereid pruttelt ook een x aantal uur)
    Er zitten overigens van allerlei soorten mensen, van geiten wollen sokken tot aan kritische Harries die de kat uit de boom kijken.Zelf ben ik een broodnuchter iemand, mijn broer is wat “hippier”de “vooroordelen die jij had , had ik ook en dan ja ook nog de broer van tijdens de sessie haha..3 uur Psychiater rekent denk ik meer, Aya is echter wat meer waard dan de GGZ vind ik 🙂

    1 likes
  • u weet duidelijk niet waarover u spreekt, ayahuasca is een geneesmiddel en GEEN drugs. en ik spreek uit ondervinding

   3 likes
  • Sorry in mijn ogen heeft u geen gelijk. Elke medicijn is een drug. In England bijvoorbeeld heet de apotheek een drugstore.

   Dus u heeft ook weer wel gelijk. Ayahuasca IS een medicijn en een medicijn IS een drugs.
   Ga toch liever voor dit natuurlijke goedje dan wat ze je bij de apotheek geven tegen depressies. Geloof me, antidepressiva zitten meer risico’s aan dan aan ayahuasca.

   Je moet alleen HEEL VOORZICHTIG ZIJN MET MAO REMMERS !!! minstens een dag van te voren vasten en eerst de MAO remmer laten uitwerken (minsten 8uur) voor je weer wat gaat nuttigen.

   Iemand had hier het over lars faber van degewijdereis.nl dit is inderdaad een zeer goede aanrader !! Ik ben hier ook geweest en hier wordt je een weekend lang zeer goed begeleid.

   Voor de rest die niet zo voorzichtig zijn kunnen ayahuasca gewoon bij elke smartshop op internet halen in is legaal binnen nederland te versturen.

   2 likes
 6. Naar mijn weten is dit geheel niet nodig als men weet hoe men moet mediteren! Als je goed kan mediteren zijn al die bladeren en stengels geheel niet nodig. Het menselijk lichaam kan dit zelf veel beter regelen.

  3 likes
  • Om door middel van meditatie in de spirituele wereld te geraken vergt dat jaren van intensieve oefening. Bepaalde planten, cactussen en paddenstoelen kunnen ons dat extra zetje geven. Ook worden lichamelijke ongemakken zoals pijn en honger soms gebruikt om in hogere sferen te geraken.
   Eigenlijk bied moeder Aarde ons via planten een hele gemakkelijke en rechtstreekse weg.

   2 likes
   • Ayahuascu blijft een dope trip, met meditatie ga je de rest van je leven met jezelf aan de slag. Stuit je op grote onrechtvaardigheden in de maaatschappij dan kun je daar ook makkelijker mee omgaan als je regelmatig mediteert. Je keert de maatschappij dan automatisch van lieverlee de rug toe en een piepklein kringetje van gelijkgestemden is al genoeg, hoewel steeds meer mensen uit de maatschappij stappen, al dan niet vrijwillig, gveel mensen worden ontslagen. Jammer dat mensen vaak hun eigenwaarde aan hun baantje/bezit/status afmeten want die vallen dan in een oeverloos groot gat. Maar je moet het grote voordeel er van kunnen zien. dan krijg je zeeën van tijd om in de eigen meditatie trip te blijven. Kost niets, geen enkel risico, je bent er helemaal 100% zelf bij. Dan merk je dat het leven dan juist heel aangenaam is. Zeker met de laatste ontwikkelingen, in rap tempo komt me daar een boel rotzooi aan het licht en zie de Heer Rick Baron van Slingerland zowaar zijn eigen hachie staan te verdedigen. Wat niet lukte maargoed, daar heeft een mens alvast geen ayahascu voor nodig om te zien dat die gasten openlijk gefaald hebben en weinig tot geen verstand van zaken. Al die salarisvrhogingen zijn nodig om zich met anderen te meten die nog veel meer hebben. Ben je dan een peuter of niet? Ik wil toch wel graag met een helder hoofd de eind afwikkelingen meemaken maar dat ze van het Licht gaan verliezen is duidelijk. Licht/energie is voor mensen versimpeld vertaald in engelen en Aardsengelen, om energieeën voor de mens duidelijk te maken, vleugels, lucht, wind maar ook daar geloven veel mensen ook niet in. Hoe moet je die dan aan hun verstand brengen over dit soort zaken wat niet 1 2 3 met het blote oog te zien is? Het lukt je niet. Maar we gaan het zien.

    4 likes
    • @Faith

     Beste Faith, ik neem zelf aan dat een depressie komt uit een tijd waar we allemaal op ons tenen moeten lopen. Als die nieuwe tijd zo gaat beginnen zal dan alles einde zijn en zijn al die middeltjes geheel niet meer nodig en dan zal meditatie het punt worden om jezelf te zien. Die middeltjes zijn naar mijn mening een bevlieging in deze tijd.

     0 likes
     • Drugs zijn al tienduizenden jaren lang een hulpmiddel van mensen. En gebruik en misbruik zijn van alle tijden.

      0 likes
    • Alle drugs zijn dope als ze zomaar recreatief gebruikt worden. Het zijn een medicijnen als het voor het juiste doel gebruikt worden.
     Ik ben niet zo voor recreatief trippen. Daarvoor is het te waardevol. Als ik besluit op reis te gaan heeft dat wel een bepaald doel.

     0 likes
 7. Even voor iedereen die wil weten waar je ayahuasca kunt kopen: stuur even een berichtje via ons contactformulier en wij sturen je dan een mail met contactgegevens van mensen die je meer informatie kunnen geven.

  5 likes
 8. Jullie weten toch wel dat dit ILLEGAAL is hè?

  2 likes
  • Nee, waar wij naar verwijzen is niet illegaal. Het op eigen houtje ayahuasca kopen en gebruiken is wél illegaal. Wij verkopen dus ook geen ayahuasca, wij verwijzen slechts naar mensen die bekend zijn met ayahuasca en op professionele wijze de juiste begeleiding geven bij het legale gebruik ervan.

   3 likes
 9. Vroeger wel op Paddo’s en Salvia getript, maar sinds 2004 heb ik NA mijn bijna-dood ervaring
  geen enkele behoefte meer gehad om te “reizen”.
  Voor mij is al dit trippen nooit geweest om “er even helemaal uit te zijn”…ik hoop dat de mensen
  die willen trippen dit meer doen om iets over zichzelf te ontdekken, dan over de mooie werelden (OF AFGRIJSELIJKE WERELDEN, kan ook) die ze zo graag willen zien.
  Vergeet niet dat de meest intense trip dit leven ZELF is, realiseer ook dat sommige mensen NA zo’n intense ervaring het dagelijkse leven alleen maar NOG moeilijker vonden worden, en alleen nog maar die mooie hallucinaties wilden meemaken.
  Ook een trip als deze is niet de oplossing voor de problemen die we hebben, die problemen kunnen we alleen zelf oplossen. Sommige mensen doen alsof Ayahuasca DE oplossing voor al hun problemen is, ik weet zeker dat zo’n trip misschien wel een “eye-opener” kan zijn, een tijdje voel je je ook lekker relaxed, maar na enige tijd komt het grauwe alledaagse aardse bestaan toch zijn/haar tol weer heffen.

  Mensen met sterke doodsangsten raad ik aan toch eens even goed na te denken voordat ze hier aan gaan beginnen. De meeste Shamanen noemen dit soort trips niet voor niets “de kleine dood”

  4 likes
 10. Mensen als jullie een keertje Ayahuasca willen proberen. bezoek dan een keer de Santo Daime kerk. Het drinken van Ayahuasca is een deel van de liturgie. In Nederland zijn er 2 vestigingen, een in Den Haag en een in Amersfoort. Kijk op hun website http://www.santodaime.nl/bijwonen-en-contact.html, wanneer je er terecht kan.

  3 likes
 11. Afgezien van alle duizelingwekkende landschappen en visioenen die men ziet en ondergaat
  wil ik wel eens verwoord zien WAT zo’n ayahuascatrip nu daadwerkelijk aan nieuwe inzichten
  heeft opgebracht.
  Volgens mij zijn er een hoop trippers die op hun borst kloppen dat ze met zo’n reis wat geleerd hebben,
  maar als je ze vraagt WAT ze geleerd hebben, dan worden ze opeens vaag.

  Hoe heftig zo’n trip ook kan zijn, de beste levenslessen leer je nuchter, zonder filters of vervormers (hallucineren is een vervorming van de waarneming)

  0 likes
  • Waarom dromen wij? En vind je ook niet dat dromen op trippen lijkt? Volgens mij dromen om bepaalde gebeurtenissen wie je de afgelopen weken hebt mee gemaakt te verwerken. Ik denk dat je met trippen een heel stuk van je leven in 1 keer verwerkt. En het is verdomd moeilijk om dat aan een buitenstaander uit te leggen zo niet onmogelijk. Ik heb zelf nog nooit ayahuasca gehad dus wellicht moet ik mijn grote bek dicht houden. Maar ik heb wel op andere middelen getript.

   Ooit had ik een badtrip ik was bang en dacht dat ik dood ging (ik ga niet in detail’s treden want dan wordt het een lang verhaal) maar in die trip kwam ik er achter dat het geen fuck zin had om tegen het gevoel te vechten. Sterker nog ik had door dat ik juist diegene was wie me bang maakte. Dat gevoel heb ik meegenomen naar nuchtere toestand ik was altijd erg verlegen maar ben toen gewoon uit mezelf uit het niets met mensen gaan praten. Waar ik juist zo bang voor was ik bleef mensen expres lang aankijken in een gesprek in de hoop dat de angst minder zou worden. En verrek het hielp na 1 dag was mijn verlegenheid al stukken minder omdat ik mijn angst had overwonnen sterke mij dat om door te gaan en na een week was ik eraf. Uiteraard deed ik het allemaal zelf maar die trip was het zetje in de rug.

   3 likes
 12. ‘t zou idd. goedkoper zijn als we niet helemaal naar de amazone hoeven af te reizen voor ayahuasca. Is dat gewoon hier in NL te verkrijgen?

  0 likes
 13. google naar de geweide reis,lars faber.
  heeft een heel team waar je de reis onder kundige begeleiding kan maken.
  let wel is niet even voor de lol,kan heel heftig zijn.
  het is aan te raden een aantal dagen te vasten van tevoren.

  2 likes
 14. Ik wil ook weten waar ik het kan kopen

  0 likes
 15. ben ook zeer benieuwd

  alvast bedankt

  1 likes
 16. graag mail. Kun je ook aangeven wat de kosten hiervoor zijn en krijg je persoonlijke begeleiding?

  0 likes
 17. Altijd onder begeleiding doen! Individueel kan het zeer zwaar zijn. In Nederland zijn er verschillende plekken waar je het kan doen.
  Iboga naar mijn mening nog veel krachtiger en effectiever. Resultaat bij mij nog maanden te voelen en eigenlijk permanent.

  1 likes
 18. Toevallig zag ik gisteravond een ted-x filmpje over Iowasqa / ayahuasca

  https://youtu.be/MxvQusr9cwc

  @94News: Ik zou ook graag de mail met de link ontvangen.

  1 likes
 19. Het schijnt dat dit diabetes type 1 kan genezen. Ik heb op ebay een adresje gevonden uit Jordanië waar ik dit dus heb besteld. ik gebruik het nog niet omdat ik er geen ervaring mee heb. Ben benieuwd naar meer ervaringen en links.

  1 likes
 20. 9fornews ik ben ook benieuwd

  0 likes
 21. Kan ik ook een mail krijgen?

  0 likes
 22. Lijkt me toch niet dat je dit zo kan kopen? Heb ook gelezen dat je zo’n trip onder begeleiding moet doen. Schijnt een heftige spitiruele trip te zijn, is ook een mooie Ted Talks van. 9ForNews, mag ik die mail ook aub?

  0 likes
  • Het klopt, dit is niet zomaar te koop en dient zeer beslist onder deskundige begeleiding gedaan te worden. Je hebt inmiddels mail.

   0 likes
  • Kopen kan, maar zelf drinken zonder enige ervaring is levensgevaarlijk en geeft meer problemen dan het oplost, Heb regelmatig menen moeten behandelen van hele zware negatieve energieen die ze tijdens hu eigen ayahuasca-sessies hebben opgelopen.
   Ik ben 15 jaar getraind voor dit werk in Zuid Amerika (Ecuador En Brazile) Hele goede en intensieve begeleiding, veilige en liefdevolle omgeving, sterke ayahuasca en daadwerkelijke genezing. Niet zomaar wat trippen.Ook you tube interviews met begeleidster te vinden op de site,

   0 likes
 23. beste,
  Bij deze ook graag info mbt ayahuasca.
  Heb het zelf eenmaal in het buitenland geprobeerd, maar zou graag in Nederland de ingrediënten willen kopen.

  Dank,

  Gerard Meijer

  0 likes
 24. Zit daar niet DMT in? Ik heb zo het vermoeden dat mijn epifyse verkalkt is dus die zal weinig DMT aanmaken.

  Graag ontvang ik ook de informatie 🙂

  0 likes
 25. erg interessant voor mij ik zou hier ook wel graag meer over weten waar en hoe bijv
  gaarne wat meer info bij voorbaat dank, groet ton

  0 likes
 26. Ook ik ben al tijden op zoek naar betrouwbare mensen om het te ondergaan dus graag naar mij ook n mailtje.
  alvast bedankt 🙂

  0 likes
 27. Gaarne ontvang ik ook de gegevens waar ik ayahuasca kan kopen!
  Bij voorbaat mijn hartelijke dank.

  Met vriendelijke groeten.

  Dolf van der Vlugt.

  0 likes
 28. ik had gisteren nog een reactie verstuurd maar die moest nog goedgekeurd worden
  ik was ook geinteresseerd om met deze mensen in contact te komen….waar is mijn eerdere
  mail en waarom krijg ik geen reactie

  0 likes
 29. In 2009 zijn veel mensen vertrokken naar de Amazone wouden daar hun laatste sprankje leven weer op te pakken. Heel interessante documentaire is er zelfs over, mensen met allerlei psychische en fysieke aandoeningen.De vraag; waar kan je het bestellen? Gezondheid gaat boven alles!

  0 likes
 30. Ik denk er ook overna om dit te doen. Zou ik ook een mailtje met verdere informatie mogen ontvangen? Bedankt!

  0 likes
 31. Hallo, ik zou graag in contact komen met iemand die dit middel verkoopt en misschien zelfs tripsessies begeleid 🙂

  0 likes
 32. Hallo,

  Graag zou ik ook zo`n mail willen , waar het te kopen

  0 likes
 33. Ik zou ook graag een mail willen ontvangen

  0 likes
 34. Graag ontvang ik ook zo’n mail.

  0 likes
 35. Mag ik ook een mail. Mvg

  0 likes
 36. Heel in het kort, ik heb diabetes type 1, heb veel meegemaakt wil graag verder mede door mijn 5 kids onder de 12 jaar. Mede door de problemen zitten we nu in bewindvoering, er is momenteel geen geld. Doordat mijn lijf na 35 jaar diabetes begint af te takelen ( geen grote diabetesproblemen ). wel verminderde werking nieren enz, wil ik heel graag met een Ayahuasca sessie meedoen. Maar ook geld lenen is geen optie meer in mijn omgeving. Graag advies.

  Met vriendelijke groet, Ingrid

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Chemiereuzen als Bayer-Monsanto kunnen wel inpakken. Dit onderzoek linkt pesticiden in voedsel aan toename dodelijke darmkanker

Chemiereuzen als Bayer-Monsanto kunnen wel inpakken. Dit onderzoek linkt pesticiden in voedsel aan scherpe toename dodelijke darmkanker

Het gebruik van pesticiden is verantwoordelijk voor ...

Voorspelbare media roepen in koor dat nieuwe Braziliaanse president Bolsonaro een vreselijke fascist is. Wat zit hierachter?

Voorspelbare media roepen in koor dat nieuwe Braziliaanse president Bolsonaro een vreselijke fascist is. Wat zit hierachter?

De Brazilianen zijn de gevestigde orde zat ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
PGlmcmFtZSBzcmM9Ii8vd3d3LnBheXByby5ubC9wcm9kdWN0ZW4vaW50ZXJuZXRfc3VjY2VzX2dpZHNubF8tX2ludGVybmV0X21hc3RlcmNsYXNzLzMzMDY2LzMxMjUxL2l3Yy9odHRwczovL3d3dy5pbnRlcm5ldHN1Y2Nlc2dpZHMubmwvaXdjX3JlZGlyZWN0IiBuYW1lPSJteWlGcmFtZSIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIG1hcmdpbmhlaWdodD0iMHB4IiBtYXJnaW53aWR0aD0iMHB4IiBoZWlnaHQ9IjEwMCUiIHdpZHRoPSIxMDAlIiBhbGxvd2Z1bGxzY3JlZW4+PC9pZnJhbWU+