Homepagina » Gezondheid » Ayahuasca bestrijdt depressie al na twee uur
Ayahuasca bestrijdt depressie al na twee uur

Ayahuasca bestrijdt depressie al na twee uur

Het drinken van ayahuasca, een psychedelisch brouwsel dat gemaakt wordt van een Zuid-Amerikaanse plant, kan na enkele uren al helpen tegen depressie. Braziliaanse wetenschappers hebben de resultaten van hun eerste klinische onderzoek naar de therapeutische waarde van ayahuasca bekendgemaakt.

Er deden zes vrijwilligers mee aan het onderzoek. Enkele uren nadat de patiënten het drankje hadden genuttigd, werden hun klachten al minder. Het effect was na drie weken nog zichtbaar, meldt het wetenschappelijke tijdschrift Nature.

Onderzoekers onder leiding van Jaime Hallak van de Universiteit van Sao Paulo in Brazilië gaven de zes depressieve vrijwilligers een dosis ayahuasca, waarna ze moesten plaatsnemen in een stille, zwak verlichte ruimte.

Artsen gebruikten vragenlijsten om te kijken welk effect het drankje had op de symptomen. Al na twee tot drie uur werd een verbetering zichtbaar. Daarentegen duurt het soms weken voordat gewone antidepressiva beginnen te werken.

“Drie proefpersonen moesten overgeven, een veelvoorkomende bijwerking van ayahuasca,” zei Hallak. “Verder hebben ze de procedure goed doorstaan.”

Het team van Draulio de Araujo van de Federale Universiteit van Rio Grande do Norte in Natal heeft sinds januari vorig jaar 46 patiënten met ayahuasca behandeld tegen depressie. Het doel is om in totaal 80 patiënten te behandelen. “We hopen eind dit jaar klaar te zijn,” zei hij.

“Door ayahuasca kun je je extra goed voelen, niet alleen tijdens de ervaring zelf, maar tot wel enkele weken daarna,” zei psychiater Brian Anderson van de Universiteit van Californië in San Francisco.

Ayahuasca, een drankje dat wordt gemaakt van de bast van een liaan en de bladeren van een struik, bevat ingrediënten die in de meeste landen verboden zijn. Duizenden mensen reizen ieder jaar af naar het regenwoud om ayahuasca uit te proberen.

[Nature]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
91 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
louis
louis
5 jaren geleden

Waar kun je dat kopen ?

9forNews
9forNews
Reactie op  louis
5 jaren geleden

Louis, er is zojuist een mail naar je gestuurd.

Bram
Bram
Reactie op  9forNews
5 jaren geleden

Zou ik deze mail ook mogen ontvangen.

bvd

Ineke
Ineke
Reactie op  9forNews
4 jaren geleden

Ik wil ook wel zo een mail alsjeblieft 🙂

Olivier
Olivier
Reactie op  louis
5 jaren geleden

Mijn oudste broer is er recentelijk mee op tv geweest en expert op gebied van Ayahuasca.
Enfin kijk maar eens op zijn website 🙂
http://www.degewijdereis.nl/thuispagina-ayahuasca-transformatie-op-zielsniveau/

Keesoe
Keesoe
Reactie op  louis
5 jaren geleden

gewoon een smartshoip is het te krijgen

Anja
Anja
Reactie op  louis
4 jaren geleden

Graag ontvang ik ook een mail

Arnkoe
Arnkoe
5 jaren geleden

9fornews ik ben ook benieuwd

9forNews
9forNews
Reactie op  Arnkoe
5 jaren geleden

Mail is onderweg!

Tinus
Tinus
5 jaren geleden

Kan ik ook een mail krijgen?

9forNews
9forNews
Reactie op  Tinus
5 jaren geleden

Is verstuurd!

Heleen
Heleen
5 jaren geleden

Ik wil ook weten waar ik het kan kopen

9forNews
9forNews
Reactie op  Heleen
5 jaren geleden

Je hebt mail!

Divine
Divine
Reactie op  Heleen
5 jaren geleden

Hele goede en intensieve begeleiding, veilige en liefdevolle omgeving, sterke ayahuasca en daawerkelijke genezing. Niet zomaar wat trippen.Ook you tube interviews met begeleidster op de site,

pilske
pilske
Reactie op  Heleen
5 jaren geleden

Ik wil dat ook wel weten!

gs88
gs88
5 jaren geleden

‘t zou idd. goedkoper zijn als we niet helemaal naar de amazone hoeven af te reizen voor ayahuasca. Is dat gewoon hier in NL te verkrijgen?

9forNews
9forNews
Reactie op  gs88
5 jaren geleden

Er zijn manieren om in NL ayahuasca te kunnen gebruiken. ‘Gewoon te verkrijgen’ is echter een ander verhaal.

9forNews
9forNews
5 jaren geleden

Even voor iedereen die wil weten waar je ayahuasca kunt kopen: stuur even een berichtje via ons contactformulier en wij sturen je dan een mail met contactgegevens van mensen die je meer informatie kunnen geven.

tina
tina
Reactie op  9forNews
5 jaren geleden

Hallo wil ook graag de informatie waar je het kan kopen.
ps zie geen contactformulier 😉
Groetjes

9forNews
9forNews
Reactie op  tina
5 jaren geleden
Toine
Toine
5 jaren geleden

Lijkt me toch niet dat je dit zo kan kopen? Heb ook gelezen dat je zo’n trip onder begeleiding moet doen. Schijnt een heftige spitiruele trip te zijn, is ook een mooie Ted Talks van. 9ForNews, mag ik die mail ook aub?

9forNews
9forNews
Reactie op  Toine
5 jaren geleden

Het klopt, dit is niet zomaar te koop en dient zeer beslist onder deskundige begeleiding gedaan te worden. Je hebt inmiddels mail.

Divine
Divine
Reactie op  Toine
5 jaren geleden

Kopen kan, maar zelf drinken zonder enige ervaring is levensgevaarlijk en geeft meer problemen dan het oplost, Heb regelmatig menen moeten behandelen van hele zware negatieve energieen die ze tijdens hu eigen ayahuasca-sessies hebben opgelopen.
Ik ben 15 jaar getraind voor dit werk in Zuid Amerika (Ecuador En Brazile) Hele goede en intensieve begeleiding, veilige en liefdevolle omgeving, sterke ayahuasca en daadwerkelijke genezing. Niet zomaar wat trippen.Ook you tube interviews met begeleidster te vinden op de site,

Richard
Richard
5 jaren geleden

Ik speel ook al een tijdje met de gedachte om het te gaan doen.
Vooral omdat ik de laatste tijd nogal eens met de gedachte speel om er maar helemaal uit te stappen. Iets wat mij erg bang maakt. Maar ik zit er, zoals eerder geschreven, zwaar doorheen. Met de B3 ben ik gestopt. De pillen had ik na de tweede week al teruggebracht naar de apotheek. Ik werd er helemaal gek van! En van lullen, knippen en plakken word ik ook niet wijzer.
Vroeger heb ik eens een grammetje synthetische DMT gehad. Gerookt in een pijpje. Dat was een ervaring die mij nooit meer heeft losgelaten.
Maar ja, mede door de depressie en dankzij onze fijne participatiemaatschappij, zit ik nog steeds zonder inkomen. En dat helpt mij nou niet bepaald om uit de problemen te komen. Het draai maar in kringetjes en ik ben er onderhand zo doodmoe van. Letterlijk doodmoe.
He, verdomme! Sorry.

Robert
Robert
Reactie op  Richard
5 jaren geleden

Probeer je focus eens te verleggen dmv afleiding (in welke vorm dan ook). Veel depressies zijn te wijten aan de gedachte aan de depressie wat alleen maar je klachten verergeren. Een manier om uit de vicieuze cirkel te komen is je gedachtes te veranderen. Begin met te proberen om niet aan jezelf te denken. Zodra je jezelf betrapt dat je over jezelf denkt meteen je focus verleggen naar wat anders. Dit gaat makkelijker als je iets gaat doen maakt niet uit wat zolang je maar niet op jezelf focust!
Medicijnen en drugs werken vaak averechts waardoor je juist je focus verliest. Misschien zijn die juist wel de oorzaak waardoor je lichaam weinig endorfine achtige stoffen aanmaakt. Sporten kan de afgifte van bepaalde hormonen helpen te verbeteren. Begin met wandelen of fietsen als je geen conditie hebt, maar liever een sport waar je meer afleiding hebt (om bovenstaande redenen). Succes!

kapnobatai
kapnobatai
Reactie op  Robert
5 jaren geleden

gast, dan ren je weg van het probleem ik weet niet of dat nou bepaald bevorderlijk is voor welke situatie dan ook… deze gast zit zonder werk stressend om geld en je gaat zeggen focus je niet op je zelf? je zal eerst je zelf moeten helpen aan de shit waar je in zit niet er voor weg lopen.

en ik wil ook weten waar ik die ayahuasca kan kopen stuur mij ook een mail nine for news?

Olivier Faber
Olivier Faber
Reactie op  kapnobatai
5 jaren geleden

Ik zou het never nooit zonder begeleiding doen, het is extreem heftig spul , waar je tevens kennis voor moet hebben te kunnen brouwen, ook begeleiding is een pre… Zelf heb ik het 1x gedaan 2 jaar geleden al eerste van de familie van een “ayahuasca goeroe”en wellicht dit jaar weer.Het is niet zoals bij “party drugs”dat je het even gaat doen.
Heftige emoties komen voorbij en krijg je een op maat gesneden les, die bij iedereen totaal anders is.

Keesoe
Keesoe
Reactie op  Richard
5 jaren geleden

synthetische DMT? weet u zeker dat het synthetisch was? Dat lijkt mij namelijk zeer onlogisch want het zit in velen planten waarhet tegen weinig kosten uit te halen valt.

Richard
Richard
Reactie op  Keesoe
5 jaren geleden

DMT is een witte, scherpruikende kristallijne vaste stof met een smeltpunt van 49-50 graden Celsius. Het is onoplosbaar in water maar wel oplosbaar in organische stoffen en waterige zuren.

Naam: N,N-Dimethyltryptamine
Chemische naam : N,N-Dimethyl-1H-indool-3-ethanamine
Alternatieve chemische namen : 3-[2-(dimethylamino)ethyl]indool, DMT
Chemische formule: C12H16N2

DMT is een afgeleide van tryptamine, die wordt gevormd door methylgroepen te vervangen door de twee hydrogene atomen die verbonden zijn aan het niet-aromatische nitrogene atoom in het tryptaminemolecuul.
http://azarius.nl/encyclopedia/17/DMT/

Grondstoffen:
-Mimosa Hostilis
-Water
-NaHO (gootsteen ontstopper)
-Terpentine

Verhouding: 1 gram NaHO en 15mL water per 1g Mimosa Hostilis.

Voeg voorzichtig een aantal gram NaHO toe aan de hoeveelheid water. Laat dit oplossen en roer het voorzichtig met een metalen lepel tot het water weer helder word en afgekoeld is. (ph12~13) (mogelijk is de ph hoger dat mag)

Voeg de Mimosa Hostilis toe. Roer het goed door en laat het mengsel van de Mimosa Hostilis en het Base water een nachtje staan zo voorkom je emulsies.

In vele DMT. topics is te lezen, dat sommige hiervoor Zippo vloeistof gebruiken.
Dit is echter niet het beste wat je kunt kopen, omdat het verre van zuivere nafta is.
Dit laat dus vervuiling achter, en is dus echt afteraden.
Ik gebruik hiervoor gewone Terpentine, wat eigenlijk pure Nafta is.

Voeg 1ml terpentine per gram Mimosa Hostilis toe en schud voorzichtig 10 minuten. Laat dit staan tot er 2 lagen ontstaan. De onderste laag is afval. Herhaal dit proces nog 3 keer. Vang de laatste keer de bovenste laag op in meerdere kleine wekpotjes. De bovenste laag is geel van kleur. Laat deze 24 uur in de vriezer staan.

Filter de vloeistof door een koffiefilter en doe de overige vloeistof in petrischaaltjes .Dek alle petrischaaltjes af met een stukje a4 papier en laat de vloeistof langzaam verdampen. Let op de N,N-DMT smelt bij 49 graden.

Nu heb je N,N-DMT in kristalvorm.
http://www.psychonaut.com/synthetische-psychedelica/34524-hulp-nodig-bij-dmt-extractie-u-b.html

Spade
Spade
Reactie op  Richard
5 jaren geleden

Ha Ha Ha zo zit het inderdaad in elkaar wel tof van de redactie dat ze het plaatsen. Ik vraag me af of je dat ook met rietgras kunt doen in de bladeren en sap schijnt 5-MeO-DMT te zitten. Dan kun je dus eigenlijk gewoon om de hoek je dmt halen ik denk wel dat je grote hoeveel heden nodig hebt.

Acaciasoorten van de vlinderbloemfamilie heeft ook dmt maar dan in schors en blad. Ik weet zeker dat iemand zo een plant in de tuin heeft staan. Ach ja zo staan er 10 tallen soorten planten in het bos wat onder de psychoactieve middelen valt. Mits enig onderzoek kan je er een hoop over vinden er bestaan ook boeken van. Langs deze weg wil ik trouwens ook de redactie bedanken opdat er zo openlijk over psychoactieve of psychedelische middelen mag worden gepraat. Want er rust nog steeds een enorm taboe op dat soort middelen.

Richard
Richard
Reactie op  Spade
5 jaren geleden

Ik vond het ook al een beetje gevaarlijk. Maar toch zo van het net te plukken?

Spade
Spade
Reactie op  Spade
5 jaren geleden

Hey richard vreemd trouwens dat ik jouw niet kan beantwoorden zal wel hier aan de comp liggen. Het is inderdaad zo van het net te plukken ga maar eens naar erowid.org. Daar staat alles op wat je maar wilt weten. Tevens raad ik het ook aan voor de mensen wie dit bericht lezen.

Jaap
Jaap
Reactie op  Richard
5 jaren geleden

Jammer dat er hier heel veel mensen meningen verkondigen over iets waar ze nog nooit mee in aanraking zijn geweest. Als je ayahuasca hebt gebruikt weet je dat het niet zomaar een drug is zoals vele anderen. Het is echt in staat om je leven te veranderen. Ik weet dat uit eigen ervaring en uit ervaringen van vele anderen. Het kan echt helpen om depressie te bestrijden. Je moet wel heel erg de bereidheid hebben om naar jezelf en je manier van leven te kijken.

Richard
Richard
Reactie op  Jaap
5 jaren geleden

Goed gezegd.

Nutkin
Nutkin
Reactie op  Richard
5 jaren geleden

Heel herkenbaar, Richard. Ik weet het zo langzamerhand ook niet meer. Ik wil echt ook gewoon een normaal leven en meedoen met ‘de maatschappij’ maar het lukt me gewoon niet. Ik voel alsof er iets mis is met me, er is ergens iets fout gegaan, ik ben mislukt. Ik weet echt niet hoelang dit nog door kan gaan maar ik zie de toekomst somber in. Soms lijkt de dood de enige optie.

Ik slik overigens wel medicatie en sta voor yet another vorm van therapie op de wachtlijst…

Richard
Richard
Reactie op  Nutkin
5 jaren geleden

Ik weet niet wat te zeggen, maar ga het toch doen.
Ten eerste ben je niet mislukt. De wereld zoals door mensen gemaakt biedt geen maatwerk voor ieder individu. Voor sommigen van ons is er simpel weg geen plek. Heel koud en hard. Maar het is de wereld zoals wij hem gemaakt hebben. Daar heb ik zelf onlangs de knop omgezet. Ik ben op het randje van de dood geweest. Was bijna krankzinnig. Buiten zinnen geweest meerdere malen en wenste de dood tot voor kort. En ik ontdekte dat ik niet bang ben. Als ik voor de dood niet bang ben, dan waarom dan wel voor het leven? En omdat ik niets te verliezen heb, zet ik alles op leven, en MIJN kwaliteiten! Mijn Kunnen! Zonder mij af te vragen of een ander er mee kan leven. Of een ander er tevreden mee is.
Want Ik BEN er! EN IK MAG ER ZIJN! En jij ook! Wie je ook bent.

Richard
Richard
Reactie op  Nutkin
5 jaren geleden

En Ps, Pillen maken je ziek.
Echt geloof me. Gooi het over een andere boeg. Afkicken van de lorazepam is ook een heilloze weg.

Liquid
Liquid
5 jaren geleden

@ 9forNews:
Misschien handig er aan toe te voegen dat het er belangrijk is dit onder goede, deskundige begeleiding te nemen? Ik neem aan dat de contacten die jullie doorsturen professioneel genoeg zijn…?
Ayahuasca gebruiken is namelijk niet bepaald zonder risico!
En niet alleen mentaal, in combinatie met bepaalde medicatie, maar ook door onbekende oorzaken zijn er mensen aan overleden.
Enkele voorbeelden:
https://www.erowid.org/chemicals/ayahuasca/ayahuasca_death.shtml
Ayahuasca is een zeer sterk middel dat zeker heel interessante therapeutische waardes kan hebben, maar dan moet je wel echt goed weten wat je doet, met de juiste begeleiding in een veilige omgeving.

9forNews
9forNews
Reactie op  Liquid
5 jaren geleden

Zoals in een eerdere reactie aangegeven: het is helemaal juist dat ayahuasca onder deskundige begeleiding gebruikt moet worden. Wij verwijzen alleen door als we zekerheid hebben omtrent de betrouwbaarheid en deskundigheid van begeleiders, en in dit geval kunnen we daar helemaal voor in staan.

Liquid
Liquid
Reactie op  9forNews
5 jaren geleden

Gelukkig.
En bedankt voor de reactie. 😉

Divine
Divine
Reactie op  9forNews
5 jaren geleden

Kopen kan, maar zelf drinken zonder enige ervaring is levensgevaarlijk en geeft meer problemen dan het oplost, Heb regelmatig mensen moeten behandelen van hele zware negatieve energieen die ze tijdens hu eigen ayahuasca-sessies hebben opgelopen.
Ik ben 15 jaar getraind voor dit werk in Zuid Amerika (Ecuador En Brazile) Ik gewf ele goede en intensieve begeleiding, veilige en liefdevolle omgeving, sterke ayahuasca en daadwerkelijke genezing. Niet zomaar wat trippen.Ook you tube interviews met begeleidster te vinden op de site,

Ab-soulo47
Ab-soulo47
Reactie op  9forNews
5 jaren geleden

Ik wil ook wel een mail

Gerard
Gerard
5 jaren geleden

beste,
Bij deze ook graag info mbt ayahuasca.
Heb het zelf eenmaal in het buitenland geprobeerd, maar zou graag in Nederland de ingrediënten willen kopen.

Dank,

Gerard Meijer

x

Check Also

grote reset

Brazilië zegt nee tegen Grote Reset: ‘Wij staan voor vrijheid’

De Braziliaanse minister van Buitenlandse Zaken Ernesto ...

lockdowns

President Mexico: Politici die lockdowns instellen gedragen zich als ‘dictators’

De Mexicaanse president Andrés Manuel López Obrador ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

91
0
We lezen graag je reactie!x