Homepagina » Archeologie » Oudste piramide ter wereld op de Krim?

Oudste piramide ter wereld op de Krim?

Er is de laatste dagen veel te doen rond de ontdekking van een piramide op de Krim, twee jaar geleden. Volgens een Oekraïense wetenschapper betreft het de oudste piramide ter wereld. Het schiereiland is al enige tijd in het nieuws vanwege spanningen tussen Oekraïne en Rusland.

De piramide zou per toeval zijn ontdekt toen Vitalii Goh van de Russische Academie van Natuurwetenschappen alternatieve methoden uitprobeerde om naar water en mineralen te zoeken. Hij stuitte naar eigen zeggen opeens op een onbekend object onder de grond. Het bleek te gaan om een gigantische piramide van 45 meter hoog en 72 meter breed. Goh zei dat de piramide moet zijn gebouwd in de tijd van de dinosauriërs.

De piramide op de Krim is net als een Maya-piramide afgeknot, maar lijkt qua uiterlijk meer op de Egyptische piramides. Het bouwwerk zou van binnen hol zijn en een mummie bevatten. Onder de fundering is een klein lichaam van 1,3 tot 1,4 meter lang gevonden met een kroon op het hoofd, aldus Goh. In een interview met de Oekraïense tv-zender ICTV zei hij dat de piramide ook een resonantiekamer bevat en gebouwd is in de tijd van de dinosaurussen. Hij voegde toe dat het gaat om het oudste bouwwerk op de planeet.

In Oekraïne bevinden zich een aantal archeologische vindplaatsen die duizenden jaren bewoond zijn geweest. Een aantal daarvan bevinden zich op de Krim.

bron: Crimean News Agency

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • days of our lives schreef:

  Waar zijn de foto’s van de mummie?
  Lijkt me broodje aap verhaal…

  10 likes
 • Kalki schreef:

  Er bestaat een Wereldleraar die op alle vragen antwoord heeft, dus weet de Wereldleraar ook of het hier om de oudste piramide gaat.

  0 likes
 • Vliegend Bord schreef:

  ” Goh zei dat de piramide moet zijn gebouwd in de tijd van de dinosauriërs.” Wat een onzin. Waarom moet dat? En wat doet dat filmpje met grotten bij een verhaal over een piramide met een mummie?

  4 likes
 • Alex Donkers schreef:

  Ik zie een druipsteengrot en een heuvel. Een piramide heeft een vierkante basis vanwaaruit vier gelijke driehoeken naar de top lopen.

  2 likes
  • Rob ter Horst schreef:

   Toeristisch filmpje betreffende de Krim.
   Verder is er wel meer info te vinden op internet, betreffende de pyramides, maar het maakt e.e.a. niet echt duidelijker.

   2 likes
 • jenne schreef:

  En waarom zou dit niet waar kunnen zijn, menselijke sporen zijn meer als 2,2 millioen jaren oud op deze planeet, de gebieden rond om de binnen zeeën zijn de oudst bewoonde plekken op aarde, of is het dat het door onze Russische vrienden is ontdekt, wat een lelijk en schampere reacties.

  2 likes
 • Hippocrates van Kos schreef:

  Broodje aap

  0 likes
 • x

  Check Also

  advocate

  Advocate doet boekje open over Obama, Biden en ‘criminele Clinton-kliek’: ‘Veel erger dan we dachten’

  Sidney Powell, advocate van oud-generaal Michael Flynn, ...

  coronavaccin

  5 mensen STERVEN bij test coronavaccin in Oekraïne

  Vier Oekraïense soldaten zijn gestorven tijdens een ...

  >