Archeologie

Oudste piramide ter wereld op de Krim?

Help ons door dit met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Er is de laatste dagen veel te doen rond de ontdekking van een piramide op de Krim, twee jaar geleden. Volgens een Oekraïense wetenschapper betreft het de oudste piramide ter wereld. Het schiereiland is al enige tijd in het nieuws vanwege spanningen tussen Oekraïne en Rusland.

De piramide zou per toeval zijn ontdekt toen Vitalii Goh van de Russische Academie van Natuurwetenschappen alternatieve methoden uitprobeerde om naar water en mineralen te zoeken. Hij stuitte naar eigen zeggen opeens op een onbekend object onder de grond. Het bleek te gaan om een gigantische piramide van 45 meter hoog en 72 meter breed. Goh zei dat de piramide moet zijn gebouwd in de tijd van de dinosauriërs.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De piramide op de Krim is net als een Maya-piramide afgeknot, maar lijkt qua uiterlijk meer op de Egyptische piramides. Het bouwwerk zou van binnen hol zijn en een mummie bevatten. Onder de fundering is een klein lichaam van 1,3 tot 1,4 meter lang gevonden met een kroon op het hoofd, aldus Goh. In een interview met de Oekraïense tv-zender ICTV zei hij dat de piramide ook een resonantiekamer bevat en gebouwd is in de tijd van de dinosaurussen. Hij voegde toe dat het gaat om het oudste bouwwerk op de planeet.

In Oekraïne bevinden zich een aantal archeologische vindplaatsen die duizenden jaren bewoond zijn geweest. Een aantal daarvan bevinden zich op de Krim.

bron: Crimean News Agency

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
days of our lives
days of our lives
10 jaren geleden

Waar zijn de foto’s van de mummie?
Lijkt me broodje aap verhaal…

Kalki
Kalki
10 jaren geleden

Er bestaat een Wereldleraar die op alle vragen antwoord heeft, dus weet de Wereldleraar ook of het hier om de oudste piramide gaat.

Vliegend Bord
Vliegend Bord
10 jaren geleden

” Goh zei dat de piramide moet zijn gebouwd in de tijd van de dinosauriërs.” Wat een onzin. Waarom moet dat? En wat doet dat filmpje met grotten bij een verhaal over een piramide met een mummie?

Alex Donkers
Alex Donkers
10 jaren geleden

Ik zie een druipsteengrot en een heuvel. Een piramide heeft een vierkante basis vanwaaruit vier gelijke driehoeken naar de top lopen.

Back to top button
9
0
We lezen graag je reactie!x