
Groenten en fruit uit de supermarkt kun je zelf een stuk voedzamer maken door ze bloot te stellen aan een natuurlijk dag-nachtritme. Nadat groenten en fruit zijn geoost blijven ze leven. Hun leven kan nog verder worden verlengd door ze een volledig dag-nachtritme te laten ervaren.
Bij zonsopgang verhogen ze namelijk hun gehalte aan kankerbestrijdende antioxidanten, zodat ze zich kunnen verdedigen tegen de bladluizen die dan normaal gesproken zouden toeslaan. Dat zeggen wetenschappers van de Rice University in Texas en de Universiteit van Californië in Davis.
Als ze echter in de koelkast of een donkere kast worden weggestopt, merken ze de veranderingen gedurende de dag niet op en maken ze ook geen extra antioxidanten aan. De onderzoekers ontdekten het verschijnsel toen ze kool, sla, spinazie, courgettes, wortels, zoete aardappelen en bosbessen onderzochten op bladluiswerende stoffen.
Juist wanneer zij de strijd tegen bladluizen aangaan – zo rond zonsopgang – zijn ze voor ons het meest voedzaam.
bron: Medisch Dossier
Het schijnt ook zo te zijn dat bladluizen langer vers blijven als je ze buiten bewaard ipv in de koelkast.
Kortom, leg al je fruit gewoon op de fruitschaal op de eettafel.
‘Waarom je fruit het beste bij zonsopgang kunt eten’
Zou er werkelijk iemand zijn die deze nonsens geloofd???