Homepagina » Buitenland » ‘Eén van de grootste forensische schandalen ooit’: FBI knoeide 20 jaar lang met bewijs
'Eén van de grootste forensische schandalen ooit': FBI knoeide 20 jaar lang met bewijs

‘Eén van de grootste forensische schandalen ooit’: FBI knoeide 20 jaar lang met bewijs

De Amerikaanse inlichtingendienst FBI heeft 20 jaar lang op grote schaal valse forensische analyses geleverd. In honderden rechtszaken verspreid over de VS zijn mensen op basis van dat bewijsmateriaal onterecht veroordeeld. In 32 gevallen ging het om een zaak waarbij de beklaagde de doodstraf kreeg. Daarvan zijn er 14 geëxecuteerd of in de gevangenis overleden.

De krant The Washington Post schrijft dat het gaat om één van de grootste forensische schandalen ooit in de VS. Haaronderzoek werd als bewijsmateriaal gebruikt in strafzaken. Bij 95 procent van de 268 gevallen die de krant onderzocht, pakte een foutieve analyse goed uit voor de aanklager.

Op de plaats delict gevonden haren werden volgens twijfelachtige methoden in verband gebracht met een verdachte. Daarbij werden dubieuze statistische gegevens gebruikt, waardoor haren van verschillende personen werden toegeschreven aan één enkele persoon.

Peter Neufeld van de organisatie Innocence Project noemt het gebruik van de haaranalyse door de FBI ‘een totale ramp’. Het ministerie van Justitie en de FBI hebben toegezegd hun fouten ‘diepgaand te zullen onderzoeken’. Vier ten onrechte veroordeelde beklaagden zijn al vrijgelaten.

Experts zien in deze zaak het zoveelste bewijs dat het Amerikaanse gerecht decennialang heeft gefaald om vals bewijsmateriaal uit de rechtszaal te houden.

[VTM]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

15 reacties

 1. Ach jah het NFI in Nederland staat ook niet best aangeschreven. Binnenkort ben ik er echt helemaal klaar mee met dit dictatoriale westen. Ik ben voor de doodstraf van al deze mensen!! Ik ben er echt goed klaar mee. Ik ga er alles aan doen om het Westen helemaal zwart te maken. En ik sta vooraan als de revolutie echt begint en de Nederlanders eindelijk de 2e kamer bestormen!! Revolutie NU!!!!

  0 likes
  • Zucht… Het blijft bij dromen met al dat oranje in de straat eergisteren.

   0 likes
  • Je hebt groot gelijk Mike, wegwezen uit dit baggerland, de bananenrepubliek en het wordt nog erger en erger, de mensen willen het nog steeds niet zien, maar de grootste klappen zullen in de nazomer gaan komen, let maar eens op, Amerika stort straks volledig in, boemerang effect op europa, dus wegwezen naar een natuurgebied waar velen momenteel eco-dorpen zijn gestart, zelfvoorzienend, los van de matrix en het vuile elitesysteem!

   0 likes
 2. 20 jaar maar? 🙂

  0 likes
 3. Raar dat de moord op de Kennedy’s hier niet genoemd wordt.
  Ik mis ook de massamoorden in deze berichtgeving.
  The Oklahoma bombing, 9/11, Sandy Hook, The Batman shooter, en de The Boston bombing bijv.

  0 likes
 4. En de hoofdverantwoordelijke krijgen hun ontslag incl een gouden handdruk. En een mooie aanbevelings-brief voor hun nieuwe werkgever. En verder gaan we hier nooit niks meer over horen.

  0 likes
 5. als men nu eens een artikel zou publiceren over een (hypothetisch) land waar GEEN vals bewijsmateriaal van de inlichtingendienst in de rechtszaal gebruikt wordt, dát zou pas nieuws zijn!

  0 likes
 6. Kl*te land.
  Gewoon afschaffen.

  0 likes
 7. Haren en nagels bevat geen compleet DNA, omdat het dood materiaal is. Iedereen die een beetje medische opleiding heeft gehad, zoals fysiologie of anatomie bij een paramedische opleiding, die weet dat. Dit DNA kan dan ook niet gebruikt worden. Hiervoor moet je levend materiaal gebruiken zoals huid of bot.

  0 likes
 8. Het kleine begin van de nagel onder de huidriem bestaat wel uit levend materiaal.

  0 likes
 9. tanden zijn ook levend materiaal omdat er bot en zenuwen inzitten. Het haarbegin is geen levend materiaal, dan moet je in het zakje zelf kijken, maar dat komt niet naar buiten. Dus valt een haar uit, of uitgetrokken, dan is dat alle dood materiaal.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

jeffrey epstein

Gaat de FBI Bill Gates ondervragen over zijn banden met Jeffrey Epstein?

Ghislaine Maxwell, de vertrouweling van de overleden ...

ghislaine maxwell

‘Ghislaine Maxwell is de volgende die dood gevonden wordt in haar cel’

Ghislaine Maxwell, de vertrouweling van de veroordeelde ...