Binnenland

Overheid denkt na over test-paspoort: ‘Dit schuurt wel heel dicht tegen Chinese praktijken aan, brrr’

Help anderen door dit artikel met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het ministerie van Volksgezondheid van Hugo de Jonge is van plan een app te maken voor de test. Die kan dan een certificaat bevatten waarmee je kunt bewijzen dat je negatief bent getest, schrijft de NOS. Zo’n testcertificaat is opvallend omdat het beleid tot nu toe was om burgers geen verklaring te geven dat ze niet besmet zijn.

Een woordvoerder van het ministerie kon nog niet zeggen of de app op den duur ook gebruikt kan worden om te bewijzen dat je bent gevaccineerd tegen corona. “Alle opties zijn nog open.” De nieuwe app zou de derde app zijn van de overheid.

De meeste mensen staan niet te springen om zo’n coronatest-paspoort. “Techbedrijven die aan dit soort apps werken, vind ik bijna net zo fout als IBM zo’n 80 jaar geleden. Of mag je dat pas zeggen zodra deze techniek de wereld in twee soorten mensen heeft verdeeld?” vraagt advocaat Aldert.

Chinees dictatuurmodel

Carlos de Molina voegt toe: “Word wakker mensen! Waar ‘complotdenkers’ voor waarschuwden, komt uit! Straks kan je nergens heen als je niet getest en niet gevaccineerd bent, en niet getrackt wordt door apps. Laat je niet aanpraten dat dit nodig is.”

Zelfs oud-politici spreken zich kritisch uit over de app. “Dit schuurt wel heel dicht tegen Chinese praktijken aan, brrr,” zegt voormalig VVD-Kamerlid Bart de Liefde. Ook Cigar Profiler trekt op Twitter een parallel met China: “Verbazingwekkend hoe snel wij van een vrije samenleving naar een Chinees dictatuurmodel afglijden. Alleen een digitale munt ontbreekt nog, maar ook daar werken onze ongekozen technocraten aan.”

4.6 35 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
108 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Eric
Eric
2 jaren geleden

2009 narcolepsie epidemie bij kinderen door vaccins

Henk R
Henk R
2 jaren geleden

Naar wat ik gehoord heb ( willem engel ) in het kwart over 7 journaal gisteren, dat zo’n test maar 2 dagen geldig is en je je dan weer moet testen. Als je je laat vaccineren dan hoeft dit niet . Ja als je nu nog niet wakker bent , dan wordt je dit ook niet, vrees ik.

Reverse
Reverse
2 jaren geleden

Ze moeten lekker doorgaan op deze manier,dan keert de wal vanzelf het schip.op naar een gespleten samenleving,met op termijn een burgeroorlog .want dat is toch wat ze willen,en waar ze op aan sturen . ik neem geen app en laat mijn slijmvlies niet lek prikken,en dat vaccin mogen ze lekker zelf houden. de kinderen van school en een loopgraaf in mijn tuin aanleggen. kom maar op ” JUNTA.

Saskia
Saskia
2 jaren geleden

Pure chantage, dat is verboden! Dus de overheid chanteert mij nu en ik ben een gevangende, wordt psychisch mishandeld en gediscrimineerd. DIT IS ILLEGAAL.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

108
0
We lezen graag je reactie!x