Homepagina » Gezondheid » Website Radboudumc overbelast na ‘revolutionaire’ publicatie over Alzheimer-bestrijdende groene thee
Website Radboudumc overbelast na 'revolutionaire' publicatie over Alzheimer-bestrijdende groene thee

Website Radboudumc overbelast na ‘revolutionaire’ publicatie over Alzheimer-bestrijdende groene thee

Een academisch ziekenhuis dat informatie verstrekt over de geneeskrachtige werking van groene thee. Dat is niet de meest voor hand liggende combinatie. Toen het recept voor Alzheimer-bestrijdende groene thee afgelopen maand op Radboudalzheimercentrum.nl werd geplaatst, raakte de website een aantal dagen overbelast.

Het recept is ingediend door mantelzorger Pieter de Boer, partner van Grietje, die aan dementie lijdt. Hij schreef een handleiding met praktische tips. Hij heeft onder andere systematisch het CO2-gehalte in de slaapkamer gemeten en cijfermatig onderbouwd dat zijn vrouw minder ‘spookt’ in een goed geventileerde ruimte.

De Boer geeft ook advies over hoe je het beste groene thee kunt zetten. Die thee bevat EGCG, een antioxidant die een remmende werking heeft op het Alzheimerproces. “Uit literatuuronderzoek is gebleken dat EGCG een beschermende werking heeft op hersenweefsel,” aldus Olga Meulenbroek van het Radboudumc.

Ruim drie jaar geleden kreeg De Boer te horen dat zijn dementerende vrouw nog maar een paar maanden te leven had. Ze was beland in de laatste mensonterende fase van Alzheimer. Ze herkende niemand, had ademhalingsproblemen, was haar oriëntatie kwijt en was incontinent. De dood zou als een verlossing komen, zo werd gezegd.

De Boer besloot zijn eigen koers te varen. Door een kennis werd hij gewezen op een Duitse arts die met wisselend succes groene thee inzette bij de behandeling van alzheimerpatiënten. Hij gaf haar verse groene thee met citroensap, om de juiste zuurgraad te bewerkstelligen.

Er leek een ‘wonder’ te gebeuren: Grietje sliep door, het dwalen stopte en ze knapte enorm op. Afgelopen zomer is het stel zelfs weer samen op vakantie geweest. Ze is niet meer incontinent, hangt niet meer voorover en overdag geen gehum of tandenknarsen meer.

Bij het Radboudumc is deze praktijkervaring omgezet in beleid. Dat is revolutionair, want in traditionele medische kringen verdwijnen positieve ervaringen naar de prullenbak als er wetenschappelijk niets over bekend is. “Ik weet dat vanaf nu duizenden mensen een beter leven kunnen krijgen,” zegt De Boer.

[Gelderlander]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
22 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pascal
Pascal
6 jaren geleden

Nog even heel duidelijk.

Alzheimer is een EIWIT ziekte waarvan het eiwit aan het hersenvlees blijft plakken waardoor het dan geen zuurstof krijgt vanuit het bloed.

Vasculaire dementie word ook onder de noemer Alzheimer gezet maar het komt voort uit een TIA dus een hersenbeschadiging. Deze vorm van dementie gaat veel sneller als de EIWIT ziekte.

Sonja
Sonja
6 jaren geleden

Zeker het proberen waard! Schaden doet het niet.

Arwijn
Arwijn
6 jaren geleden

Mijn advies blijft Visolie van zeer schone kwaliteit.
Er zijn meerderen die door dit supplement bijna helemaal cognitief hersteld zijn. Chemische middelen gebruikt in de medische industry werken het herstel tegen. Ook raden dokters het af… ze volgen enkel wat zij geleerd hebben van het medische diktaat. Het is tijd om de zorg terug in handen te nemen mensen. De Big Farma en Big Ensurance maken de algehele gezondheid van de mensen erbarmelijk.

anoniempje
anoniempje
6 jaren geleden

ik vind het een geweldig goed bericht, ontzettend positief!
Erg fijn om te lezen.
Bij mijn weten zijn er verschillende middelen de ingezet kunnen worden, zoals inderdaad groene thee, levertraanolie (visolie), kokosolie, kurkuma extract, etc.

x

Check Also

patholoog

Patholoog waarschuwt voor gevaren van ‘onnodige’ prik: ‘Gestoorde episode uit menselijke geschiedenis’

Patholoog Roger Hodkinson heeft zich in een ...

rechter

Ophef rond tweets strafrechter die hoopt dat ‘vaccineren het DNA van antivaxxers verandert’

Er is ophef ontstaan rond tweets van ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

22
0
We lezen graag je reactie!x