Binnenland

Overheid zond maandenlang misleidende tv-spotjes uit: “Schippers en Van Rijn moeten zich schamen”

Help door deze info met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De overheid heeft maandenlang misleidende reclames uitgezonden over veranderingen in en bezuinigingen op de zorg. De Reclame Code Commissie heeft geoordeeld dat de zorgspotjes van het ministerie van Volksgezondheid ‘te weinig genuanceerd’ en ‘te rooskleurig’ zijn.

Vorig jaar diende FNV Zorg & Welzijn een klacht in over de spotjes. “Schippers en Van Rijn moeten zich schamen. Én keihard bezuinigen op de zorg, én keihard volhouden dat iedereen de professionele zorg krijgt die hij nodig heeft,” aldus Corrie van Brenk van FNV Zorg & Welzijn. “De Reclame Code Commissie heeft geoordeeld dat we van een overheidsinstelling feitelijke, objectieve informatie mogen verwachten en geen ongenuanceerde reclame.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De spotjes ‘Nederland verandert, de zorg verandert mee’ zouden nog steeds te zien zijn op de website van het ministerie. Al eerder kwamen er klachten binnen over de spotjes, maar die had het ministerie geprobeerd in de doofpot te stoppen.

“Vergis je niet hoeveel invloed tv-reclame heeft,” zei Van Brenk. “Miljoenen mensen hebben deze spotjes ontzettend vaak gezien en gehoord. Het ministerie heeft mensen wijsgemaakt dat het wel goed komt met de zorg. Op die manier krijgen mensen verkeerde verwachtingen over de zorg. Als Schippers en Van Rijn echt achter hun beleid staan, kunnen zij beter het echte verhaal vertellen.”

In de spotjes wordt de suggestie gewekt dat ouderen altijd kunnen rekenen op professionele zorg. In werkelijkheid blijkt nu al dat de bezuinigingen juist leiden tot minder zorg, doordat zorginstellingen sluiten en thuiszorg wordt afgebroken.

[FNV]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

31 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ton
Ton
9 jaren geleden

Of het nu gaat om de invoering van de Euro (met de hoge prijsstijgingen), of het huidige peperdure zorgstelsel (ik noem het een afbraakzorgstelsel). Telkens is het weer een kwestie van het bagatelliseren van de problemen. Het mooier voorstellen dan het in werkelijkheid is. De doofpot- en leugencultuur van de politiek. Ik ken hun kunstjes inmiddels wel, ik trap er niet meer in.

Ingrid
Ingrid
9 jaren geleden

Als je gisteren Zembla hebt gezien, weet je dat de overheid handjeklap speelt met de farmaceutische industrie en het hen echt helemaal niets interesseert dat er honderd duizenden mensen zijn gestorven en nog sterven.
Vanaf de jaren tachtig volgt men de regels van een commissie op advies van hr Polderman (de aardsleugenaar) die bepaald dat betablokkers dienen te worden gegeven bij hartoperaties. Hieraan gingen velen dood. Deze regering is uit op geld, zoveel mogelijk geld, om aan europa te geven. Dat Nederlanders creperen is niet belangrijk voor hen. Schandalig. Het is CRIMINEEL GEDRAG.

J. Selten
J. Selten
9 jaren geleden

Das ook een vorm van propaganda.

koekje
koekje
9 jaren geleden

Gelukkig wordt er ook druk gesleuteld aan de euthanasiewet, zodat in ieder geval duurzaamheid (hergebruik) en kwaliteit niet in de verdrukking komt.

Een idee voor vervolg spotjes?

Back to top button
31
0
We lezen graag je reactie!x