Homepagina » Binnenland » Overheid zond maandenlang misleidende tv-spotjes uit: “Schippers en Van Rijn moeten zich schamen”
Overheid zond maandenlang misleidende tv-spotjes uit: "Schippers en Van Rijn moeten zich schamen"

Overheid zond maandenlang misleidende tv-spotjes uit: “Schippers en Van Rijn moeten zich schamen”

De overheid heeft maandenlang misleidende reclames uitgezonden over veranderingen in en bezuinigingen op de zorg. De Reclame Code Commissie heeft geoordeeld dat de zorgspotjes van het ministerie van Volksgezondheid ‘te weinig genuanceerd’ en ‘te rooskleurig’ zijn.

Vorig jaar diende FNV Zorg & Welzijn een klacht in over de spotjes. “Schippers en Van Rijn moeten zich schamen. Én keihard bezuinigen op de zorg, én keihard volhouden dat iedereen de professionele zorg krijgt die hij nodig heeft,” aldus Corrie van Brenk van FNV Zorg & Welzijn. “De Reclame Code Commissie heeft geoordeeld dat we van een overheidsinstelling feitelijke, objectieve informatie mogen verwachten en geen ongenuanceerde reclame.”

De spotjes ‘Nederland verandert, de zorg verandert mee’ zouden nog steeds te zien zijn op de website van het ministerie. Al eerder kwamen er klachten binnen over de spotjes, maar die had het ministerie geprobeerd in de doofpot te stoppen.

“Vergis je niet hoeveel invloed tv-reclame heeft,” zei Van Brenk. “Miljoenen mensen hebben deze spotjes ontzettend vaak gezien en gehoord. Het ministerie heeft mensen wijsgemaakt dat het wel goed komt met de zorg. Op die manier krijgen mensen verkeerde verwachtingen over de zorg. Als Schippers en Van Rijn echt achter hun beleid staan, kunnen zij beter het echte verhaal vertellen.”

In de spotjes wordt de suggestie gewekt dat ouderen altijd kunnen rekenen op professionele zorg. In werkelijkheid blijkt nu al dat de bezuinigingen juist leiden tot minder zorg, doordat zorginstellingen sluiten en thuiszorg wordt afgebroken.

[FNV]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
31 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ton
Ton
6 jaren geleden

Of het nu gaat om de invoering van de Euro (met de hoge prijsstijgingen), of het huidige peperdure zorgstelsel (ik noem het een afbraakzorgstelsel). Telkens is het weer een kwestie van het bagatelliseren van de problemen. Het mooier voorstellen dan het in werkelijkheid is. De doofpot- en leugencultuur van de politiek. Ik ken hun kunstjes inmiddels wel, ik trap er niet meer in.

Ingrid
Ingrid
6 jaren geleden

Als je gisteren Zembla hebt gezien, weet je dat de overheid handjeklap speelt met de farmaceutische industrie en het hen echt helemaal niets interesseert dat er honderd duizenden mensen zijn gestorven en nog sterven.
Vanaf de jaren tachtig volgt men de regels van een commissie op advies van hr Polderman (de aardsleugenaar) die bepaald dat betablokkers dienen te worden gegeven bij hartoperaties. Hieraan gingen velen dood. Deze regering is uit op geld, zoveel mogelijk geld, om aan europa te geven. Dat Nederlanders creperen is niet belangrijk voor hen. Schandalig. Het is CRIMINEEL GEDRAG.

J. Selten
J. Selten
6 jaren geleden

Das ook een vorm van propaganda.

koekje
koekje
6 jaren geleden

Gelukkig wordt er ook druk gesleuteld aan de euthanasiewet, zodat in ieder geval duurzaamheid (hergebruik) en kwaliteit niet in de verdrukking komt.

Een idee voor vervolg spotjes?

x

Check Also

schippers

Naast Bruno Bruins en Sigrid Kaag was ook minister Edith Schippers WEF-projectleider

In 2017 kreeg toenmalig minister van Volksgezondheid ...

de jonge

De Jonge: ongevaccineerde mensen ‘houden het bed bezet van iemand die wél wacht op een operatie’

Het gros van de patiënten in de ...

Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

31
0
We lezen graag je reactie!x