Homepagina » Buitenland » Hier zie je de gloednieuwe Toyota’s in actie die Nederland cadeau deed aan Syrische jihadisten. Let vooral ook even op de pro-IS slogan
Hier zie je de gloednieuwe Toyota's in actie die Nederland cadeau deed aan Syrische jihadisten. Let vooral ook even op de pro-IS slogan

Hier zie je de gloednieuwe Toyota’s in actie die Nederland cadeau deed aan Syrische jihadisten. Let vooral ook even op de pro-IS slogan

Terwijl Nederlandse commando’s op pad moeten met een helm die aanvoelt als karton en Nederlandse soldaten – die nu aan nog meer kankerverwekkend chroom-6 worden blootgesteld – tot voor kort ‘pang pang’ moesten roepen bij gebrek aan kogels, deed het Nederlandse kabinet gloednieuwe Toyota’s en Isuzu’s, uniformen, satelliettelefoons, laptops en camera’s cadeau aan Syrische jihadisten.

Journalist Harald Doornbos heeft op Twitter beelden geplaatst van de pick-uptrucks die Nederland heeft gefinancierd.

Pro-IS slogan

Hij schrijft bij de beelden: “Video van Syrische rebellengroep Sultan Murad – die tot voor kort steun kreeg van de Nederlandse regering – nabij Jarablus, Noord-Syrië.”

“Sultan Murad kreeg van Nederland onder andere voertuigen. Trouwens, mooie Toyota’s. Nederlandse leger (‘pang pang’) zou er jaloers op zijn (‘vroem vroem’).”

Hij vervolgde: “Moet trouwens wel een afknapper zijn voor Rutte. Geef je miljoenensteun en allemaal mooie auto’s, roept zo’n rebel een pro-IS slogan (‘Baqiyah’) in plaats van ‘Shukran Koenders’.”

Eén van de pick-uptrucks van de jihadisten werd onlangs opgeblazen door de Koerdische militie YPG:

Klip en klaar

In 2016 werden de Nederlandse goederenbewijzen in beslag genomen door Al Qaida in Syrië, merkte Doornbos eerder op.

“Ook zo voorspelbaar dat Nederlandse spullen in handen zijn gevallen van Al Qaida,” zei hij.

“Vanaf halverwege 2013 was al klip en klaar dat het oppositiegebied in Syrië werd gedomineerd door extremisten,” vervolgde hij. “Nederland begon pas met het steunprogramma in 2015.”

“Dus uiteindelijk heeft Nederland willens en wetens groepen gesteund waarvan men wist dat ze een deel van die steun moesten afgeven aan Al Qaida,” klonk het.

Foto: Wikimedia Commons/Qasioun News Agency

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • weg met ons schreef:

  M.i., de taak van een leger en soldaten ‘onze’ jongens (kots!!) is helemaal niets anders dan de grens van Nederland bewaken en de veiligheid van het land waarborgen (Zwitserland is daarvan een goed voorbeeld en hoe het hoort).

  En is het buitenlandbeleid van de overheid en regering niets anders dan samenzweren met terrorisme, het is steunen van huurmoordenaars met geld afgeperstgestolen van de NL burger.

  De politici, de marionetten van de werkelijke machthebbers hebben daarmee allen bloed, veel bloed aan hun enge handjes en zijn medeplichtig aan moord en doodslag en criminaliteit.

  En de bedragen waarover men spreekt zijn een grote leugen en overstijgen de werkelijke bedragen ver, veel verder de bedragen die worden genoemd. Derhalve zijn de politici en overheid ook nog grotere leugenaars en manipulators dan men wil toegeven.

  Nederland, de overheid en de politiek zijn compleet van de pot gerukt en dienen de politici achter slot en grendel te verdwijnen en het land onder curatele te worden gesteld.

  Als het leger werkelijk nog een andere taak erbij wil, dan zou het een staatsgreep moeten verrichten, waarmee het land teruggegeven kan worden aan de bevolking.

  Rutte en de hele Haagse smeerpijpen santenkraam, incl. het koningshuis, zijn geen knip voor de neus meer waard.

  47 likes
  • weg met ons schreef:

   ….Deze zaak is heel ernstig, maar wordt stilaan afgedaan als een klein en onbelangrijk misverstand, een bijzaakje, een foutje, net als Balkenende voor jaren terug als schoothondje en schoolventje de VS -moest- steunen bij z’n false flag oorlog en proxy’s in en tegen het Midden-Oosten.

   20 likes
  • Eksegese schreef:

   Volledig mee eens !

   17 likes
 • Louise schreef:

  Jullie hebben gelijk , maar hoe breng je dat nou in de publiciteit zodat de rest van Nederland ook eens gaat nadenken !!
  Anders blijven we in dezelfde kring zitten…
  En dan de ziekenhuizen die gesloten worden door onkunde en zakken vullen……
  Is de EU voor plofkippen omdat ze uit de Oekraïne komen….
  Krijgt een mevrouw een proces en een boete in Oostenrijk , omdat ze Mohammed een pedofiel heeft genoemd, hij trouwde met een 6 jarig meisje.., Allemachtig hoe zijn we in al die idioterie terecht gekomen…
  Niets staat op zichzelf , het is alles bij elkaar… Het klinkt een beetje lullig maar ik geloof niet dat ik al deze dwaze achterlijkheid nog trek…….

  24 likes
  • salvar schreef:

   @louise

   ze gaan niet meer nadenken in dit land,ze kijken liever naar een schermpje.
   eigenlijk ben ik blij dat er nog mensen zijn die het hele spel doorhebben al is het naar mijn idee een handvol.
   ik schaam me dat ik in dit land woon wat is er gebeurt of hadden wij het te laat in de gaten.
   het schaamrood op je wangen als je pinokkio weer hoort praten en de rest doet niets werkelijk niets.

   al kunnen wij weinig doen ik ben blij dat ik het spel door hebt.

   fijne dag nog

   16 likes
   • Louise schreef:

    @ salvar
    Mijn levensfilosofie is….als je iets doet doe het dan goed, zelfs slechte dingen of een oorlog,zorg dat je beter bent en wint. Kwaliteit dus…. Maar nee het is allemaal domme kwantiteit , er word maar wat aan gerotzooid in het openbaar en zonder schaamte en wat nog erger is….het interesseert niemand wat, je zou toch denken, burgers naar het Malieveld en roepen..Holland Go Home ( Syrië )….. ziekenhuizen failliet, dat kan hier niet…..Overheid grijp in, maar er gebeurt helemaal niks……..Dat dit land nog draait, het grote geld verdwijnt van de een naar de ander, behalve waar het hoort…..Bij de burger met goede voorzieningen .. Maar nee de mens is ziende blind en horende doof, en ja ach hebben we wat…dan wordt het weg gelachen, onder het vloerkleed geveegd……..Als zelfs ik gefrustreerd raak dan is het echte zooi….. want dat gebeurt eigenlijk nooit..Er is zelfs niet eens goede muziek, zodat je je gevoelens even kan laten gaan en denken zie je wel je staat er niet alleen in. Maar zelfs daar zijn ze niet toe in staat…….

    5 likes
    • salvar schreef:

     @louise

     volkomen gelijk ik denk dat wij van een generatie komen die niet en nooit meer terug komt.
     inderdaad wordt je gefrustreerd in een wereld die eigenlijk niet meer van ons maar we blijven roeien met de riemen die we hebben.

     3 likes
     • Louise schreef:

      Ja jongens ik weet het, ik klink natuurlijk als een oude schooljuf, maar iedereen die ik spreek vanaf een jaar of 55 herkent deze problemen …..vroegah hadden we op de hoek van iedere straat een bruin café , ondanks dat ik nou niet zo’n café typje was ging ik toch af en toe daarheen, en wat hadden we een lol over al die wereldproblemen , echt wij dachten in oplossingen en af en toe organiseerde we een aktie…..Misschien is dat het, er wordt te weinig gelachen…. Toch zeg ik altijd je wordt in de juiste tijd geboren en dat is maar goed ook”,…. Gister las ik in de telegraaf dat eral honderden Nederlanders dit jaar meer geëmigreerd zijn boven de 55 naar voormalig Oost Europa….Er zijn wel degelijk mensen die er genoeg van hebben, dus ja misschien moeten we gaan verkassen 🙋‍♀️

      4 likes
  • Lindeboom schreef:

   Het was op nieuwsuur, het volk weet het dus al. ze horen en zien het maar kunnen de info niet juist verwerken: ze slapen (nog) 3d wereld. en wij ,ontwaakte zielen, verwerken het wel(beter) dat maakt ons voor hun (leiders) een probleem .

   8 likes
   • bert (maathuis) schreef:

    Salvar, Linde & Louise,

    ergens moet het toch beginnen, de triomftocht?

    Nee, het gaat absoluut niet zonder slag of stoot.
    Maar de aftrap is reeds gegeven. En er is geen weg terug.

    Dat beseffen de figuren die vanuit het duister opereren maar al te goed. Hun tijd zit er zo goed als op! Zij gaan zich nu gedragen als een kat in het nauw. Laat dit tot ons allen doordringen!

    8 likes
 • Sint Zwarte Biff schreef:

  Je zou bijna denken dat de regering heeft gejokt en dat ze dit allang wisten.
  Het KAN bijna niet dat premier Rutte dit niet wist. Hij is juist zo hands on, zit overal bovenop, heeft een uitmuntende dossierkennis een helder verstand. Transparantie staat bij hem hoog in het vaandel,

  dus daaraan kan het niet liggen!

  8 likes
 • Logisch schreef:

  Het wordt al langer hoe gekker. Rutte liegt alles bij elkaar. En dan dat vieze lachje elke keer. Als hij pinokio was . En zijn neus kon groeien na elke leugen. Kon heel Nederland op z’n neus zitten.
  Wie geeft nou zulke cadeaus. Hier moeten de commando’s zelf hun winterkleding kopen. Dit kan toch niet kloppen.

  8 likes
 • Rob schreef:

  Een jihadist uit Nederland wordt vervolgd wegens deelname aan de islamitische terreurorganisatie Jabhat al Shamiya. Dezelfde groep die werd gesteund door Ministers van Buitenlandse Zaken Koenders (PvdA) en Zijlstra (VVD). FVD roept Minister Grapperhaus op om te onderzoeken of hier sprake is van een ambtsmisdrijf.
  Gematigde Islam is iets wat niet kan bestaan en wat ons graag voorgelogen wordt om ons voor de gek te houden.
  `Gematigde` Islam is een contradictie als `Gematigd` Communisme of `Gematigd` Nazisme of `Gematigd` Terrorisme of als `Gematigd` Fascisme.
  Een totalitaire ideologie kan niet `Gematigd` zijn.

  0 likes
 • x

  Check Also

  nederland

  Hittegolven in Nederland: KNMI heeft heel wat uit te leggen

  Nog nooit hebben we in Nederland zeven ...

  lange frans

  Lange Frans bijt zich vast in zaak Demmink: ‘Wie zijn deze boezemvrienden van onze premier?’

  Hiphopartiest Lange Frans vraagt in een twintigtal ...

  >