CoronaBinnenland

Oversterfte weggemoffeld op coronadashboard: wat probeert men hier allemaal te verdoezelen?

Help door dit met je kennissen op je social netwerk te delen!

De oversterftecijfers van vorig jaar op het coronadashboard zijn aanzienlijk naar beneden bijgesteld. BVNL, de partij van Wybren van Haga, wil weten waarom er aan creatief boekhouden is gedaan en heeft Kamervragen gesteld aan zorgminister Kuipers.

Opiniepeiler Maurice de Hond wijst erop dat het coronadashboard van VWS eind 2021 ingrijpend is aangepast, waardoor veel weken met oversterfte zijn weggemoffeld. Dit doet denken aan het mysterie van de verdwenen hittegolven.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Alarmbellen

De vaccins waren ‘de enige uitweg’ uit de coronacrisis, zei minister Hugo de Jonge maandenlang. “Hoe kan het dan dat het coronadashboard half december op verschillende momenten in 2021 toch flinke oversterfte liet zien? En vooral: hoe kan het dat diezelfde oversterfte in datzelfde coronadashboard eind december 2021 opeens een heel stuk lager was?” vraagt BVNL.

Verschillende politieke partijen hebben verzocht om een onafhankelijk onderzoek naar de enorme oversterfte. Tot op heden is daar nog altijd niets van terechtgekomen. Dat er nu (bewust) geknoeid lijkt met het coronadashboard, doet bij BVNL alarmbellen rinkelen.

“De conclusies van De Hond zijn op zijn zachtst gezegd schokkend. De sterftemarges lijken dusdanig te zijn aangepast, dat de (verwachte) oversterfte een stuk minder groot is dan eerder in dezelfde data werd voorgesteld. BVNL vreest dat dit een geval van lying with statistics is.”

Waarheid verdraaien

Opnieuw wordt duidelijk dat het kabinet doet aan creatief boekhouden met coronacijfers. Wat probeert men hier allemaal te verdoezelen? “Het gegoochel met cijfers met het doel om mensen angst aan te jagen, moet afgelopen zijn,” stelt Van Haga.

Het Kamerlid spreekt van ‘nattevingerwerk’ van mensen die stelselmatig proberen de waarheid te verdraaien. “Maar deze komt uiteindelijk altijd boven water.”

4.8 106 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

60 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Annette
Annette
2 jaren geleden

Maurice de Hond vraagt zich hier af: WAAROM?

Het antwoord is natuurlijk overduidelijk: onder geen enkel beding mogen de schaapjes wakker worden.

De schaapjes moeten uiteraard diep in slaap blijven en dóór blijven gaan met volledig te vertrouwen op deze ó zo betrouwbare overheid!

Manipuleren van cijfers is voor het VWS tot een topsport verheven.

Schijnbaar wordt dat zogenaamde Coronadashboard nog altijd als super betrouwbaar beschouwd.

Als cijfers je als overheid niet aanstaan, dan pas je die gewoon aan, zodat het WEL acceptabel is.

Het is natuurlijk allemaal méér dan schandalig dat dit sowieso gebeurt. EN een totale minachting naar ALLE slachtoffers die hetzij gedood of ernstige schade hebben opgelopen.

Daar komt dan ook nog eens bij, dat deze cijfers niet méér dan het topje van de ijsberg zijn.

Ik heb het vanaf het begin al belachelijk gevonden, dat als je BINNEN twee weken ná je experimentele gentechinjectie kwam te overlijden, dit NIET werd geregistreerd als “vaccindode”, maar aan zogenaamd onderliggend lijden.

De conclusie luidt dus: de cijfers deugden vanaf het begin al niet.

Er wordt NU dus gemopperd in de Tweede Kamer door sommige leden en opheldering geëist, maar wij kunnen nu al bedenken, dat daar TOCH geen eerlijk antwoord op komt.

Wij zijn en worden nog steeds belazerd door de voormalige en huidige regering (nauwelijks enig verschil).

Even off topic:

Vanochtend heb ik gelezen, dat Hongarije en Slovakije NIET akkoord gaan met het besluit van de Europese Commissie om geen gas te ontvangen van Rusland.

Veel mensen beschouwden dit als hartstikke goed nieuws, met de mogelijkheid dat dat hele logge instituut EU in elkaar zou storten.

Helaas: binnen de Europese Commissie wordt nu al besproken om beide landen, die dus niet mee willen doen, een uitzonderingspositie te geven.

Wat een mazzel voor de inwoners van beide landen. En wat een gruwel voor ons, inwoners van Nederland, die WEL de enorm gestegen energieprijzen moeten betalen.

Dit is natuurlijk ook een teken aan de wand, dat als je als regering van een land binnen de EU je verzet tegen Brussel, dat je dan krijgt wat je wilt.

Jetze
Jetze
2 jaren geleden

Als we niet heel snel afrekenen met de Europese overheden en daarna niet nog sneller de banden met Rusland aantrekken dan zullen die cijfers er weinig meer toe doen.

Jolanda
Jolanda
2 jaren geleden

Overheid betaalt,uit de zakken van de Hard werkende Burgers, juristen 2 ton per jaar.geen belasting geld meer betalen aan die schoften.zo hoort het te staan

Stenley
Stenley
2 jaren geleden

Hoe lang gaan we dit nog aankijken? Tot we in een totale communisme zijn beland, of ervoor?

Back to top button
60
0
We lezen graag je reactie!x