Binnenland

Terwijl Nederlanders al 10 jaar op wachtlijst staan, wil minister evacués uit Gaza voorrang geven op woning

Help door deze informatie met jouw vrienden op je socials te delen!

Het kabinet werkt aan een regeling die het mogelijk maakt dat evacués uit Gaza sneller aan een huis kunnen worden geholpen. Deze mensen zijn door de Nederlandse overheid naar Nederland gehaald. De evacués waren geen woningzoekende in Nederland, maar worden dat nu wel.

Op dit moment loopt een internetconsultatie. De BoerBurgerBeweging heeft hierover Kamervragen gesteld.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

BBB-Kamerlid Mona Keijzer vraagt aan woonminister Hugo de Jonge waarom ervoor gekozen is om de Huisvestingswet 2014 hiervoor aan te passen en niet een andere regeling te overwegen.

10 jaar op de wachtlijst

Ze vraagt ook aan De Jonge of hij er voldoende rekening mee heeft gehouden dat andere Nederlandse staatsburgers in sommige gebieden al meer dan 10 jaar op de wachtlijst staan voor een sociale huurwoning.

Keijzer wil verder van de minister weten of hij de mogelijke aanzuigende werking van de wetsaanpassing heeft overwogen. “Om hoeveel evacués gaat het? Hoeveel van deze evacués kunnen aanspraak maken op nareis vanwege gezinshereniging? Krijgen deze mensen ook voorrang op een sociale huurwoning?”

Toestroom

Het kabinet wil in de Huisvestingswet 2014 een groep van woningzoekenden toevoegen ‘wier huisvesting bijzondere zorg van rijkswege behoeft’, namelijk mensen die ‘vanaf 7 oktober 2023 ten gevolge van de geweldsuitbarsting in Gaza naar Nederland zijn overgebracht of gekomen’.

Er wordt gesproken van een – vooralsnog beperkte – toestroom van evacués vanuit Gaza. Een deel van deze personen is in het bezit van een Nederlands paspoort of een tijdelijke of permanente verblijfsstatus in Nederland.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.6 114 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

136 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Max
Max
1 maand geleden

Hoe meer zielen,hoe meer vreugd

Kiekedief
Kiekedief
1 maand geleden

Wordt steeds gezelliger in NL .
Vooral de cultuur ,kijk ik echt naar ui !!

Margie
Margie
1 maand geleden

Nog meer van die shit hiernaartoe halen????? Zit het hier nog niet vol genoeg met die vieze pislam. ????? Gek zijn ze hier. Vooral die snuifduif de Jonge.

Drupje
Drupje
1 maand geleden

Ze willen alle Nederlandse gezinnen ongeacht hoe oud opsluiten in een huis zodat het straks makkelijker om ze onder kontrole te houden.
Oftewel u eigen digitale gevangenis.

Back to top button
136
0
We lezen graag je reactie!x