Homepagina » Buitenaards » ‘Door buitenaardsen ontvoerde’ Iljoemzjinov blijft voorzitter schaakbond
'Door buitenaardsen ontvoerde' Iljoemzjinov blijft voorzitter schaakbond

‘Door buitenaardsen ontvoerde’ Iljoemzjinov blijft voorzitter schaakbond

Kirsan Iljoemzjinov blijft voorzitter van de internationale schaakfederatie. De schaaksport was tijdens de Koude Oorlog een alternatief strijdtoneel voor de Sovjet-Unie. Op het bord met 64 velden heersten sovjetschakers. Tussen 1948 en 1983 kwamen alle wereldkampioenen schaak op één na uit de Sovjet-Unie.

Anno 2014 lijken politieke belangen weer nauw verweven met de schaaksport. Maandag kozen de leden van de wereldschaakbond FIDE een nieuwe voorzitter in het Noorse Tromsö. Er waren twee kandidaten: oud-wereldkampioen Garry Kasparov en de huidige voorzitter Kirsan Iljoemzjinov. Die laatste kreeg 110 van de 175 stemmen. Kasparov kon rekenen op slechts 61 stemmen.

Schaaknatie Rusland moet niets hebben van oud-wereldkampioen Kasparov, een verklaard tegenstander van president Vladimir Poetin. Kasparov, die in ballingschap in New York leeft, schildert Iljoemzjinov op zijn beurt af als een marionet van het Kremlin.

Rusland heeft een uitgesproken voorkeur voor Iljoemzjinov, de voormalig president van de arme, autonome republiek Kalmukkië. De 52-jarige beweert dat hij in 1997 in een gigantisch ruimteschip is meegenomen naar een andere planeet door buitenaardse wezens die op telepathische wijze met hem communiceerden.

Tijdens een televisie-interview in 2010 zei de president dat hiervan verschillende mensen getuige waren geweest. Volgens hem was het schip naar de aarde gekomen om monsters te nemen.

Door buitenaardsen ontvoerde Iljoemzjinov blijft voorzitter schaakbond

Iljoemzjinov ontmoet de Syrische president Assad

Naar aanleiding van het interview vroeg een Russisch parlementslid aan toenmalig president Medvedev een onderzoek naar deze claim te doen vanwege de veiligheidsrisico’s van een dergelijk contact met buitenaardse wezens. Iljoemzjinov vertelde ook aan een Russische krant dat hij telepathisch contact had met zijn kiezers.

Het Westen bekijkt Iljoemzjinov met argusogen omdat hij banden onderhield met onder meer Saddam Hoessein, Bashar al-Assad en de Libische leider Moammar Kaddafi. In juni 2011 verscheen de voormalige president van Kalmukkië in het openbaar met Kaddafi. Op het hoogtepunt van de NAVO-bombardementen in het Afrikaanse land speelde Iljoemzjinov een partij tegen Kaddafi, die na afloop de titel ‘Internationaal Grootmeester’ kreeg.

[Daily Telegraph]


Vond je dit waardevol? Deel het dan met je vrienden op Facebook/Twitter
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

1 reactie

  1. Kirsan Iljoemzjinov kan zijn buitenaardse ervaring openbaar maken en zonder dat hij voor gek wordt verklaard, dat is dan wel bijzonder.

    10 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

poetin

Poetin haalt uit naar Westen: ‘Júllie werkten met hem samen, met Hitler’

Het Europees Parlement heeft onlangs een resolutie ...

italië

‘Meesterschaker’ Poetin doet wat EU nalaat: Italië helpen bij coronacrisis. ‘Dit zie je niet bij de NOS’

Rusland helpt Italië bij het gevecht tegen ...