Homepagina » Het Complot » ‘PJ Media en Cato-instituut achter uitzending anti-islamfilm’
PJ Media en Cato-instituut achter anti-islamfilm

‘PJ Media en Cato-instituut achter uitzending anti-islamfilm’

De anti-islamitische film Innocence of Muslims heeft in de hele wereld geleid tot demonstraties.

Vrijdag zei de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de Verenigde Naties Navi Pillay dat politieke en religieuze leiders er alles aan moeten doen om de rust te herstellen.

De film is een bewuste poging om protesten zoals die zich vrijdag in zo’n vijftien landen, waaronder Libië, Egypte, Soedan en Tunesië, voordeden te veroorzaken. Het is het beste om dergelijke provocaties te negeren omdat dit soort daden geen publiciteit moeten krijgen, voegde Pillay toe.

Dyncorp

Het Witte Huis nam vrijdag contact op met YouTube over de anti-islam film. De Amerikaanse regering heeft YouTube gevraagd te kijken of de video in strijd is met de regels van de site. Google, eigenaar van YouTube, heeft de aansporing afgewezen.

Bij een aanval op het Amerikaanse consulaat in Libië kwamen ambassadeur Chris Stevens en drie medewerkers om het leven. Die aanval werd georkestreerd door veiligheidstroepen uit de Verenigde Arabische Emiraten die zijn getraind door het Amerikaanse bedrijf Dyncorp, weet Gordon Duff van Veterans Today op basis van ingewijden in de inlichtingenwereld.

Er is echter nooit sprake geweest van een film. Twaalf uur lang werd enkel een voorvertoning van 13 minuten uitgezonden. Bij de productie van de video zou onder meer de Amerikaanse conservatieve dominee Terry Jones betrokken zijn. Door het geldspoor te volgen ontdekte Duff dat de uitzending in totaal 20 miljoen dollar heeft gekost, een bedrag dat Jones nooit in zijn eentje zou kunnen ophoesten. Terry Jones werd in 1977 gerekruteerd door de CIA. Hij maakte ook deel uit van Operatie Gladio.

PJ Media

De zendtijd voor de film blijkt gekocht te zijn door PJ Media, voorheen Pajamas Media. Deze groep wordt gefinancierd door casinomagnaat Sheldon Adelson. Eén van de partners van PJ Media is het Cato-instituut, een invloedrijke denktank in Washington die in het Bush-tijdperk de CIA adviseerde.

Het Cato-instituut werd in 1977 opgericht door Edward H. Crane en Murray Rothbard en initieel gesponsord door grootindustrieel Charles G. Koch. Hij zwaait sinds kort samen met zijn broer de scepter bij het Cato-instituut, één van de machtigste denktanks in Washington. De video is gemaakt in een poging opnieuw een oorlog uit te lokken, maar daar lijkt de VS niet aan mee te willen werken.

Bron: Presstv.ir

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

32 reacties

 1. Was wel te verwachten, chaos scheppen en zometeen (als het uit de hand loopt) hebben ze een “legitime” manier te pakken om weer oorlogje te mogen spelen!

  0 likes
 2. Goed. Er zijn er veel berichten waardoor heel veel mensen gek gemaakt zijn, niet alleen moslims natuurlijk, maar anderen ook – degenen die moslims beschuldigen, zwart maken, of zelfs haten. Deze provocatie is dus succesvol geweest en heeft bijna iedereen gek gemaakt, kijk alleen op nujij.nl hoeveel berichten er over gaan. Men wordt kennelijk nog steeds gemanipuleerd door de lage angst vibratie, MeanStreamMedia moet uit de lucht.

  0 likes
 3. Laatste update van Gordon Duff en Kevin Barett over deze valse vlag operatie:

  http://www.presstv.ir/detail/2012/09/17/262023/antiislam-film-false-flag-operation/

  0 likes
 4. hallo allemaal ja dat was ook mijn eerste gedachten een valse vlag operatie de meeste moslims bleven gelukkig kalm ook zondag in amsterdam bij de demonstratie en dan daarna heeft Wilders ook zijn filmje op zijn Website gezet dat is met een leien dakje afgelopen laat Wilders in de opositie met Nederland bemoeien hier is zoveel zaken wat de bevolking betreft dit filmpje was gewoon olie op het vuur gooien je mag het niet zeggen,maar het lijkt er op dat wilders 2 agenda,s heeft

  0 likes
 5. Gelovigen(vooral moslims)grijpen altijd de kans om de demonstreren en te rellen als hun gevoelens worden gekrenkt door een uitspraak, een afbeelding of een film. Één iemand heeft een hele slechte film gemaakt en gelijk gaan ze huilen en gebouwen in brand steken. JIJ bent gelovig dus JIJ moet om kunnen gaan met eventuele kritiek of ‘beledigingen’ die je te verduren krijgt. Die mensen doen net alsof zij het alleenrecht hebben op vrijheid van meningsuiting. Of het nu christenen, joden, moslims of hindoes zijn…ze zijn allemaal irrationeel en maf! Die mensen moeten een keertje hun hersenen afstoffen en gebruiken in plaats van blindelings een vaag boek of persoon te volgen.

  0 likes
 6. Elk geloof brengt groeperingen met zich mee, en het is eng makkelijk om ze te laten steigeren.
  We zijn komen allen van deze aarde en zijn allen mens.
  Ik ben dan ook in overtuiging gekomen dat geloof juist het negatieve teweegbrengt.(voorbeelden genoeg hedendaags)
  We zijn maar een zandkorrel in het universum en we zouden zuinig op elkander op deze aarde moeten zijn.
  In verhouding zijn we nog minder dan atomen niets en niks dus….

  0 likes
 7. [quote name=”sparky”]Was wel te verwachten, chaos scheppen en zometeen (als het uit de hand loopt) hebben ze een “legitime” manier te pakken om weer oorlogje te mogen spelen![/quote]

  Even goed lezen svp. De film is volgens dit artikel weliswaar gemaakt om een oorlog uit te lokken, maar door privépersonen. Dus niet door mensen die bij de regering of gouvernementele organisaties betrokken zijn.

  Zie laatste regel: “De video is gemaakt in een poging opnieuw een oorlog uit te lokken, maar daar lijkt de VS niet aan mee te willen werken.”

  0 likes
 8. Wat mij tegen de borst stuit is dat Islam de vrijheid van meningsuiting de mond wil snoeren. Je mag geen kritiek leveren of je gaat eraan , een ijzeren tongen beleid zoals men die kent uit de middeleeuwen.

  Je geloofde of in de Katholieke kerk, of je stierf in de naam van God. Islam is niet anders, en ik ben blij dat het internet er is, want de vrijheid van menings uiting is een groter goed dan religie.

  0 likes
 9. Ach als je ziet hoe gewelddadig men reageert op deze film(als je het een film kan noemen), Dan heeft de film zijn doel bereikt. Wederom is te zien hoe kort het lontje van de Islam is. Na tientallen jaren het Christelijke en Joodse geloof belachelijk te hebben gemaakt zonder gewelddadige gevolgen, is het nu de beurt aan de Islam.

  Als iets niet meer belachelijk kan maken zie je pas hoe gevaarlijk het werkelijk is. Daarbij heb de film gezien en veel zaken komen gewoon overeen met de Koran en de Hadith. De waarheid kan de Islamietjes dus al moordlustig krijgen, dit zegt alles.

  0 likes
 10. 80 procent van die boze figuren hebben die film niet eens gezien. Dat zegt al veel over het ongenuanceerde dommige temperament van die lui.
  Vlaggen in de fik steken is dan hun grootste hobby.
  Ik wed dat het gevaar nog groter gat worden, en dat heeft totaal niets met ophitsing van de media te maken…..

  0 likes
 11. hallo allemaal Dyncorp internationaal96% van de meer dan 3 miljard dollar jaarlijkse inkomen van de Amerikaans federale overheid hoofd kantoor is gevestigt in farfac couty.en worden wel ens ingezet voor missies kunnen jullie het Franse leger legioen dat is ook ongeveer het zelfde die zijn zo geheim je krijgt daar zelfs een andere naam je eigen indentiteid ben je dus kwijt ik vraag mij af welke landen zijn er die dit ook heeft ik dacht Duitsland ook en dan Dyncorp die dit heeft gedaan tot de bodem moeten ze dit uitzoeken dit is door de belasting betalend Amerikanen gefinanciert

  0 likes
 12. Misschien is het maar een gedacht van mij maar een ambassadeur en het personeel uitmoorden en zijn lichaam door de straten slepen, of kerken in brand steken en dat soort toestanden, lijkt mij niet goed. Volgens mij zouden ook Amerikanen en Israëli’s het recht moeten krijgen om te mogen leven. We zouden hun moeten zien als mensen. Daarentegen vind ik islamieten die ook vrouwen en kinderen of christenen de keel afsnijden omdat iemand iets slecht zegt over hun profeet niet noodzakelijk een edel gebaar. Eigenlijk vind ik het zelfs onbeleefd.

  0 likes
 13. Nou mensen, heb de film gevonden op http://www.youtube.com/watch?v=Lgx1_JVxfZE&feature=related Ik neem aan dat dit de film moet voorstellen aangezien het de enigste film is die 1:14:14 duurt. Ik zou zeggen kijk zelf maar,ik ben ermee genokt toen na de helft dezelfde scenes keer op keer werden herhaald. Heb ergens gelezen dat het 20 miljoen zou hebben gekost om te maken, geloof er niets van. Wat een rotzooi als het een ander onderwerp was geweest hadden we er nooit iets over gehoord in de media, en dat zegt al genoeg over de media in deze.
  Kijk aub zelf naar de film want ik geloof dat de commentaren na het zien van de film echt grappig gaan worden.
  Zelfs attentie ascentie was beter en ik dacht het niet slechter kon. I stand corrected.

  0 likes
 14. de anti islam film laat me niet lachen zeg, het is een hoax niet meer als dat. deze mensen komen er nu pas achter “wie er nu echt achter hun zogenaamde revoluties zat” en de opressor komt met een smerig leugen, dat het om een zogenaamde anti islam film gaat. alleen al de media aandacht zegt genoeg keer op keer herhalen, net zolang tot dat mensen zoals jullie het geloofen.. ik zie het als een tactische zet om de feiten te laten verdoezelen.

  0 likes
 15. hallo allemaal de aarde heeft altijd oorlogen gekend discriminatie noem maar op de katholieken verbranden zogenaamde heksen of als je paranormaal begaaft was de protestandse kerk heeft zijn eigen weg ingeslaan dan had je ook nog de kruisvaders de joden die het palastijnse gebieden bezetten en een grote muur er om heen bouwen de koude oorlog tussen Rusland en Amerika de oorlog tegen de indianen spanje veroverde de inca,s napolion vietnam bosnie noem maar op wij zijn opgegroeit met oorlogen en waarom geld en macht en wat het land in de grond had mineralen olie diamanten noem maar op er zijn altijd een stel fanatiekelingen die voor toestanden zorgen dat komt uitgebreid in het nieuws het in ieder geloof zijn er wel een stelletje vroeger en nu de gewone en in buitenland wonende moslims die doen hier niet aan mee wij de gewone landen kennen de pedofielen kinderporno noem maar op ieder moet zijn hand in eigen boezem steken het is allemaal niet goed te praten wat er allemaal gebeurd

  0 likes
 16. @legaal, U moet wel heel ver gaan om de moordlust van een complete ideologie te vergoeilijken, vind u zelf niet. Er is niet één geloof in de gehele geschiedenis geweest (ook de Katholieken of de Joden of welke dan ook) dat zo moordlustig is en zoveel slachtoffers heeft veroorzaakt(nog steeds) als de Islam. Men heeft aan een klein zetje genoeg om hele dorpen uit te moorden. Christenen worden al maanden in het hele Midden-Oosten vervolgd en vermoord. Pak eens een bosatls van pff pak hem beet voor 1948, dan ziet u dat de Joden Judea bezetten en Palestina niet eens bestond voordat Arafat de Islamistische Arabieren vanaf 1967 Palestijnen ging noemen. Het zijn zomaar een paar dingetjes. Een ander feitje zijn dat bijvoorbeeld de slavernij waar iedereen zo op af geeft als het om het verleden gaat, door Moslims nog steeds acceptabel is. Enkel het aantal slachtoffers daar wordt voorzichtig op 270 miljoen geschat. Praat nog even goed!!

  0 likes
 17. M.Brandenburg ik praat niets goed dan heeft U niet gelezen wat ik onder het berichtje heb geschreven.

  0 likes
 18. @9 Darketernal en diegenen die hebben geplust

  Generaliseren is een ondoordachte handeling.

  Een westerling is nota bene toch ook niet perse een christen?

  voorbeeld:

  Een westerling plaatst een bom in een moskee, en laat een bijbel achter “in naam van het christendom”

  is nu elke christen en westerling de klos en de boeman?
  …..of is het slechts een individu die een extremistische handeling heeft gedaan.

  Het wil helemaal niet zeggen dat de Islam geen vrijheid geeft. er zijn vele stromingen.

  zo ook met andere geloven, die net als de islam beperkingen kennen.

  0 likes
 19. Geloof in jezelf in de ander in je toekomst daar is niets mis mee. Religies en de fanatieke aanhang aan een politiek ideaal waarbij geen geweld geschuwd wordt kan ik niets mee. Het zijn over het algemeen altijd groepen mensen die problemen veroorzaken. Die breken de boek maar al te vaak af. Het zijn de eenlingen die in de geschiedenis belangrijke uitvindingen gedaan hebben.

  0 likes
 20. Nu ga ik me dan toch maar eens uiten; ik word altijd zo moe van M.Brandenburg, ik heb zo vaak het gevoel dat hij/zin een debunker of oude rechtse zionistische denker is…. offreert valt heel erg op bij alle berichten. niet mooi van mij misschien, maar kan het niet meer luchten

  0 likes
 21. verwacht geen hulp van mij !! ik krijg het ook niet van jullie .jullie lopen allemaal te zeiken over de moslim ongezondheid maar over de kosten die wij?? nu weer voor onze voeten laten krijgen .nee daar wordt niets of niks over gezet .dus mensen denken aan is in den vreemde voor jullie .die moslim komt tenminste nog voor zijn?? geloof op maar wij westerlingen komen nog geen eens voor ons zelf op om de straat op te gaan om deze reghering af te zerveren .voor wat zij ons ?? aan doen .de belasting betalende BURGER,s

  0 likes
 22. hmmm,press tv? echt niburu?

  Zie hier iets te vaak russia today, al jazeer/arabia en press tv voorbijkomen…

  Is dit de onafhankelijke media? Allemaal staatsgesponsorde propaganda uit dictaturen.

  Dat islamisten veel te lange tenen hebben en buiten proportioneel reageren is mij al wel heel lang duidelijk.
  Zou hier graag een keer een islamkritisch stuk zien, hoor en wederhoor etc,

  ipv subversieve rommel uit teheran, dank u

  0 likes
 23. [quote name=”Sanitair”]hmmm,press tv? echt niburu?

  Zie hier iets te vaak russia today, al jazeer/arabia en press tv voorbijkomen…

  Is dit de onafhankelijke media? Allemaal staatsgesponsorde propaganda uit dictaturen.

  Dat islamisten veel te lange tenen hebben en buiten proportioneel reageren is mij al wel heel lang duidelijk.
  Zou hier graag een keer een islamkritisch stuk zien, hoor en wederhoor etc,

  ipv subversieve rommel uit teheran, dank u[/quote]

  Dan moet je gewoon op De Telegraaf kijken.

  0 likes
 24. Tuurlijk, maar dat kan ik hier eventueel in een rechtbank of codecommisie rechtzetten.

  cultureel relativisme is jou euvel… media hier is betrouwbaarder dan in rusland of iran.

  of niet?

  0 likes
 25. En telegraaf heeft geen staats sponsor, dus je verglijking gaat zowiezo niet op.

  0 likes
 26. [quote name=”Sanitair”]En telegraaf heeft geen staats sponsor, dus je verglijking gaat zowiezo niet op.[/quote]

  Je vergist je dunkt me. De Nederlandse media kopen hun nieuws van het ANP. Voorzitter van de Raad van Commissarissen van het ANP is Rijkman Groenink. Hij komt rechtstreeks van ABN Amro. De Staat der Nederlanden is vrijwel volledig eigenaar van ABN Amro.

  De Nederlandse media zijn gewoon staatsmedia. Niets meer, en niets minder. De trekpoppen rouleren alleen af en toe.

  0 likes
 27. [quote name=”Abel”][quote name=”Sanitair”]En telegraaf heeft geen staats sponsor, dus je verglijking gaat zowiezo niet op.[/quote]

  Je vergist je dunkt me. De Nederlandse media kopen hun nieuws van het ANP. Voorzitter van de Raad van Commissarissen van het ANP is Rijkman Groenink. Hij komt rechtstreeks van ABN Amro. De Staat der Nederlanden is vrijwel volledig eigenaar van ABN Amro.

  De Nederlandse media zijn gewoon staatsmedia. Niets meer, en niets minder. De trekpoppen rouleren alleen af en toe.[/quote]
  hoi ze halen ook wel het nieuws bij Reuters vandaan

  0 likes
 28. [quote name=”Tasj”]Nu ga ik me dan toch maar eens uiten; ik word altijd zo moe van M.Brandenburg, ik heb zo vaak het gevoel dat hij/zin een debunker of oude rechtse zionistische denker is…. offreert valt heel erg op bij alle berichten. niet mooi van mij misschien, maar kan het niet meer luchten[/quote]

  U kreeg van mij een plusje, gewoon omdat u mijn vermoedens bevestigd, een ieder die voor zich zelf kan nadenken een duidelijke mening heeft moet wel een debunker of Zionist zijn. IK beschouw dit dan ook als een compliment. En een bevestiging van het gemiddelde niveau hier op de site van pro-Islamieten en linkse onderdrukking masochisten. Kon zo snel niets bedenken voor de alu-hoedjes die ik zeker niet mag vergeten. Zonder hen gaat er nooit een dag voorbij zonder de kans om een hartelijk te lachen en te bedenken hoe geweldig het leven is.

  0 likes
 29. Vrijheid van meningsuiting is een goed recht, maar zelfbeschikkingsrecht is ook een heel goed recht + elkaars respect, iets dat rechtse/linkse politici, maar ook door orthodoxe godsdienstigen vergeten wordt in allebei de kampen.Deze slechte in elkaar gezette film is gewoon een provocatie om algehele chaos te veroorzaken.

  0 likes
 30. Overal waar ik op internet over dit moslimrelletje lees ontaardt de discussie weer in links vs rechts – denken. Iemand wel eens op het idee gekomen dat een mensenmassa makkelijk te bespelen is wanneer zij zo heftig verdeeld is dat alle energie van potentieel kritische denkers weglekt naar een onoplosbaar debat? We zijn niet zo heel verschillend hoor, links en rechts. Door sterk polariserende onderwerpen in de media op te blazen hou je het volk mooi zoet met het zinloos proberen te overtuigen van de ‘tegenpartij’ van het eigen gelijk. Laten eens stoppen met de discussie en nadenken over waar we allemaal in groeiende mate last van hebben: een afnemend gevoel van vrijheid, het directe gevolg van een welvaartsval in een door en door afhankelijk gemaakte maatschappij.

  0 likes
 31. #30 Dat dus! En iedereen die hapt, schiet weer in zijn eigen reflex, aangejaagd door die mensen die er belang bij hebben dat mensen zich focussen op elkaars opvattingen in plaats van hun eigen opvattingen af en toe eens kritisch tegen het licht te houden. Iets dat veel gezonder voor ons zelf zou zijn, zeker op dit moment in de geschiedenis. Voor iedereen, links of rechts, een goede tip: denk voor jezelf, en niet voor een ander.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

spray

Eerste spray goedgekeurd die het coronavirus in 2 MINUTEN doodt

Het Amerikaanse milieubeschermingsagentschap EPA heeft een desinfecterende ...

coronavaccin

Nederland zegt massaal NEE tegen coronavaccin: 80 procent laat zich NIET inenten

Als er een coronavaccin is, willen 6 ...