Financieel

Bankieren is te belangrijk om aan banken over te laten (video)

Help mee door dit artikel met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Nederland zit door toedoen van de banken in de diepste crisis sinds de dertiger jaren. Het financiële systeem had miljarden euro’s belastinggeld nodig om op de been te blijven.

Er lijkt vooralsnog geen einde te komen aan de reddingsoperaties. Intussen zuchten overheid en burger onder ongekende bezuinigingsmaatregelen.

Tegenlicht ging in gesprek met onder meer oud-president van De Nederlandsche Bank Nout Wellink en het Sustainable Finance Lab van Herman Wijffels. Hen wordt gevraagd of we de banken achteraf bekeken niet beter failliet hadden kunnen laten gaan, of de banken echt hebben geleerd van de kredietcrisis en hoe het zit met alternatieven.

Op IJsland wordt duidelijk hoe de bevolking de macht op de banken langzamerhand aan het terugveroveren is.

Aan de vooravond van Prinsjesdag maakt Tegenlicht de balans op en schetst het bankenlandschap van de toekomst. Hoe ziet de bank van de toekomst eruit en gaan we terug naar het ouderwetse, oerdegelijke bankieren zoals de Zweedse Handelsbanken dat voorstaat of gaan we peer-to-peer bankieren zoals de Duitse Fidor Bank dat aanbiedt?

Bekijk de uitzending ‘De schuld van de bank’ vanavond om 21.00 uur op Nederland 2.

Bron: Vpro.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
m&m
m&m
10 jaren geleden

zoals ze dat in ijsland hebben gedaan,zo zal dat hier niet gaan,we zijn te lui(of hebben het nog te goed,sommige dan)om de straat op te gaan of we zijn murv gemaakt.
als we eenmaal onder de plu van de eu staan zijn er niets voor ons veranderen en worden onze zakken zowiezo leeggetrokken.

Matt
Matt
10 jaren geleden

Gisteravond laat (zondagavond) was er bij de vpro ook een heel interessante documentaire over de amerikaanse bankencrisis. het ging over de elite en was zeker de moeite om te kijken waard. Kan iemand deze uitzending plaatsen?

Fred
Fred
10 jaren geleden

Dit verhaal is niet de moeite waard om te lezen / horen vooral niet uit de mond van een heerschap Nout Wellink want als dit figuur ook maar iets te zeggen had over onze economie dan waren wij als land allang de afgrond in gestort.

Lil
Lil
10 jaren geleden

”Het financiele systeem had miljarden euro’s aan belastinggeld nodig om op de been te blijven”.

In het kort gezegt..ze hadden toen en nu..ONS nodig..maar waar blijft dan dat bloemetje??

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

15
0
We lezen graag je reactie!x