Homepagina » Buitenland » Heeft storten op Giro555 wel zin? Een bloedbad in Jemen en maar wapens blijven sturen
Heeft storten op Giro555 wel zin? Een bloedbad in Jemen en maar wapens blijven sturen

Heeft storten op Giro555 wel zin? Een bloedbad in Jemen en maar wapens blijven sturen

Als gevolg van de aandacht voor de humanitaire crisis in Jemen maken burgers op grote schaal geld over naar Giro555.

Minister Ploumen heeft miljoenen opzij gezet voor hulpverlening in het land.

Maar hoe goed dergelijke acties ook zijn, als er geen eind wordt gemaakt aan het geweld is het dweilen met de kraan open, stelt SP-Kamerlid Sadet Karabulut.

Cruciaal

De coalitie onder leiding van Saoedi-Arabië is in Jemen verantwoordelijk voor verreweg het grootste aantal burgerdoden.

Het land belemmert bovendien de toegang tot voedsel, water, humanitaire hulp en medische voorzieningen.

“Cruciaal voor het afwenden van de humanitaire crisis in Jemen is dat de desastreuze Saoedische interventie stopt en de blokkade wordt opgeheven,” aldus Karabulut.

Bizar

“Maar wie kijkt naar de opstelling van het Westen in dit conflict, ziet juist steun voor de rijke oliestaat,” vervolgt ze. “Dat is bizar.”

Ze merkt op dat de Amerikanen en Britten de afgelopen twee jaar voor miljarden aan wapens hebben geëxporteerd naar Saoedi-Arabië.

De Amerikanen voorzien de Saoedi’s daarnaast van inlichtingen en Amerikaanse vliegtuigen tanken Saoedische straaljagers in de lucht bij zodat die nog meer dood en verderf kunnen zaaien.

Hypocriet

Er werd 10 keer zoveel aan wapens verscheept als er aan hulp aan Jemen is gegeven. En dat is hypocriet, benadrukt het Kamerlid.

Karabulut vindt het onbegrijpelijk dat ook Nederland wapens verkoopt aan Saoedi-Arabië. “Een wapenembargo zou een logischer reactie zijn op de oorlogsmisdaden,” besluit ze.

[SP]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

23 reacties

 1. Laat de veroorzakers maar betalen. Saudi Arabië betaald en Amerika leverd. Maar jammer genoeg geen voedsel of medische hulp maar dood en verderf en wapens.

  8 likes
  • idd Benhur, Ze zwemmen in het geld in Saudi Arabië, maar geven geen voedselhulp. In Saudi Arabië zijn ze alleen goed in de boel kapot schieten.

   7 likes
 2. Op 2e kerstdag 2004 vond er een tsunami in Azië plaats.
  Nederland gaf indertijd massaal voor de slachtoffers van deze ramp. (meer dan 200 miljoen euro!)
  Het boegbeeld van de actie van giro 555 was een foto van een indonesiche man met een klein meisje in zijn armen, waarvan het beeld werd geschapen dat een vader zijn dochter wegdroeg.

  Een aantal jaren later is de EO naar het desbetreffende gebied afgereisd en heeft deze man opgespoord om te bezien hoe de vork nu eigenlijk in de steel zat.
  Wat bleek: De man leefde in een naburig dorp en kende dat meisje totaal niet. Sterker nog: Hij wist niet eens dat er een foto van hem met dat meisje was gemaakt (wat nou portretrecht?) en dat hij het boegbeeld van een actie in Nederland was geweest. Hij heeft nooit en te nimmer een cent van de opbrengst van de actie gezien.
  Van de tsunami actie is totaal geen cent uitgekeerd en waar het geld is gebleven mag Joost weten.

  Na die uitzending geef ik nooit en te nimmer meer via giro 555.
  Ga zelf op onderzoek uit. Kijk naar interviews met de mensen ter plaatse.
  Want via giro 555 doneren heeft in mijn ogen totaal geen zin.

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2008/12/555_miljoenen_tsunamie_foetsie.html
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2010/07/haiti_wacht_nog_op_98_hulpgeld.html
  http://forum.viva.nl/forum/actueel/hulp-voor-pakistan-niet-naar-slachtoffers/list_messages/88141/1
  https://www.laposa.nl/content/laposa/docs/Face/2011-04.pdf (pag, 5)

  13 likes
 3. Dat is de erfenis van de jaren 80. Het klinkt hard maar als er teveel konijnen op de hei zitten. Gaan er een aantal dood door honger en ziekte. Net zolang totdat er weer een balans is tussen populatie en voedsel.

  Als ze in de jaren 80 niks hadden gedaan aan de hongersnood in Afrika. Hadden ze nu geen probleem gehad. De kinderen van toen zijn nu de ouders van de kinderen die nu in de problemen zitten.
  Helpen we ze nu weer maak je het probleem in de toekomst alleen maar groter mee.

  Ik weet het het klinkt hard maar zo is de natuur

  6 likes
  • Wat een onzin kraam je uit. De honger daar komt voort uit o.a. het feit dat jij leeft. Voedsel word er in grote getalen gekweekt en verscheept naar hier. Doen we dat niet dan komen wij om van de honger. Omdat we met teveel konijnen op de zitten

   2 likes
  • Als die landen niet waren leeggeroofd ter eigen verrijking door de bekende bende, had iedereen op deze planeet een menswaardig bestaan gehad.
   Nu mag Jan met de pet er weer voor opdraaien en geld storten op 555, wat ook bij hen terecht komt.
   Werkelijk psychopatisch hoe ze te werk gaan en zichzelf nog slim vinden ook, dan is er wel een flinke steek bij je los.
   Massamoord met voorbedachte rade is het, gaan ze ook op afgerekend worden.

   2 likes
 4. Geld storten is nutteloos. Hoe vaak is dit niet gedaan ZONDER enig succes. Goederen worden gekocht, maar blijven is silo’s liggen rotten of geld verdwijnt in verkeerde zakken en komt niet waar het zijn moet. Heeft dus geen enkele zin. Volgend jaar hebben we hetzelfde probleem en het jaar daarop ook. Van mij krijgt giro 555 geen ene cent. niks, noppes niets…

  9 likes
 5. Laat je niet voor de gek houden en uitlachen door die ratten die daar oorlogvoeren.
  Als wij daar voedsel heen sturen wordt het op de kade nog gelijk doorverkocht en weer verscheept inruil voor wapens .En Rothschild met zijn mede ratten maar lachen dat wij hun oorlog nog goedkoper maken

  6 likes
 6. Valt mee dat ze er geen giro 666 van hebben gemaakt
  Hun motto: Go to hell with the facts, go on with the story!
  Het schijnt nog steeds te werken voor de Nederiglander
  Slapen doen ze dag en nacht. Wat een schapen

  Strategische afleiding weer…

  De andere zijde, daar heeft de Nederiglander nog nooit bij stil gestaan. Dat geloof je toch niet…

  5 likes
 7. Sadet Karabulut heeft groot gelijk. Maar zolang Beatrix en consorten voorzien met hoofddoek op visite gaan in Saoedi-Arabië en de handel belangrijker is, zal Nederland hier niets aan willen/durven doen. Ook de VS wil men niet voor de kop stoten.

  5 likes
 8. Proficiat Sadet, wat een sprong voorwaards dat het nu openlijk besproken mag worden.
  Je kon eerder de SP er wel over aanschrijven maar elk up to date mens snapt dat ze niet zomaar een mailtje retour konden zenden met de boodschap dat ze door nazi’s onderdrukt worden, hoe graag ze je het ook uit hadden willen leggen, maar je hebt met psycho’s te doen.
  Of ze hadden het per koerier moeten laten weten, onbegonnen werk uiteraard. Too much.
  Ze worden overal afgeluisterd en ook worden de mails gelezen, dat is algemeen bekend.
  Zodoende dat je dan geen antwoord terug krijgt maar ik ga er vanuit dat er inmiddels voldoende opgepakt zijn, zodat we het beestje eindelijk gewoon bij zijn naam mogen noemen.

  4 likes
 9. Doe zoiezo niet mee aan dit soort acties. De overheden/ banken en ander gespuis, houden de armoede toch wel in stand. Dat ze het morgen kunnen oplossen is nog niet eens bij ze opgekomen. Economie draait op verschil, dan kan je storten wat je wilt, maar dat is net zo iets als geld door de pot spoelen. In feite geeft giro 555 ze een lepeltje levertraan, en over een week niet meer…. dahaaaag miljoentjes! Vergeet daarbij de directies en belastingen niet, die erover die bedragen wordt berekent. Traantrekkende beelden op t.v….. en wij maar dokken, voor iets wat al lang de wereld uit geholpen had kunnen zijn? Beetje jammer weer.

  4 likes
 10. Dit is duidelijk een machtsstrijd tussen het terroristische regime in Iran en the USA. Ik sta aan de kant van the USA. The USA is niet perfect, maar wel 10 keer beter. De islam speelt ook een grote rol in deze oorlog. Alweer de islam, die verdomde islam. Omdat ze elkaar binnen de islam afmaken, mogen wij geld storten.

  Groetnnn uut Nunspeet.

  4 likes
  • Hoewel ”gespleten tongen” meer op zijn plaats is, dat hoort visueel ook bij reptielen, het valse addergebroed alwaar wij hier mee te dealen hebben.
   Begrijpelijk dat ze niets weten van evolutie, ze zitten te laag in het bewustzijn om uberhaupt iets van de beschaafde wereld te begrijpen.
   Moet je er kwaad om worden? De vraag is, heeft dat zin?
   Het is wat het is.
   Een pluspunt, ook hun bewustzijn gaat uitbreiden in deze belangrijke tijd in de evolutie van de mens.
   Langzaam, heel langzaam gaan ook die nazi’s wakker worden en dat is alleen maar goed.

   0 likes
  • Jonge Jonge het gaat gewoon om de olie van de Yemini’s en als je nou die Ami’s zo goed vindt ga daar dan een poosje leven en sterven voor vlag en vaderland .

   0 likes
 11. Wie zegt dat de NGO nazi’s, die zogenaamde onzichtbare hand, met hun heerserige karakters het Koningshuis ook niet regeren?
  Ze hebben namelijk een enorme hang naar alles en iedereen domineren vanuit hun grootheidswaanzin gedreven.
  Gelukkig dat ze niet verder kunnen kijken en denken dan de 3D golflengte en is de sluier tussen de hogere golflengtes aan het vervagen, dus er gaat ongetwijfeld een spaak in hun wielen gestoken worden. Alle tekenen wijzen er ook op, de war crime tribunals zijn in aantocht.

  2 likes
 12. Oorzaak: Agenda 21/30/NWO/Niburu/technologie/grondstoffen/eindtijd/aardveranderingen. Kun je bij elk bericht neerzetten. Het geldsysteem krimt, economie krimt(vooral voor gewone mensen), aarde droogt langzaam op/andere plekken weer te nat etc. De koek is op/voedsel/schoon water slinkt. De klok slaat 12 uur.
  Zeven zegels:
  1ste zegel= anti-christ(bedoelt men dat alles opgeofferd mag worden/niks is meer heilig)
  2de zegel=grote oorlogen.(zitten we nu in) macht ruimt zichzelf op.
  3de zegel=hongersnood(zal steeds erger worden)
  4de zegel=plagen(ziektes bij levende schepsels/insectenplagen/mislukken van oogsten etc)
  5de zegel=marteling geloof(mensen verschillende kleurtjes zullen moeten gaan samenwerken) of gaan elkaar tegenwerken bij het vasthouden van hen geloof.
  6de zegel en 7de zegel=aardbevingen en zondvloed.
  Dit alles heeft betrekking op Nemenis=zwarte zon=planet x etc. die extreme hitte/aardbevingen/meteorietenregen gaat veroorzaken. Gedoe/chaos met magnetische velden/polen.
  De gevolgen lees: 7 bazuinen/schalen.
  Ik ben niet gelovig(hang niet 1 geloof aan), lees alles als kennis. Het klopt als een bus, als je alles logisch/wetenschappelijk redeneert/zowel natuurlijke fenomenen, als menselijke toe doening meeneemt in het grotere plaatje.
  De enige vraag die je jezelf moet stellen is: Is planet x echt(puur natuur en komt de boel hier verstoren) en is technologie daar een antwoordt op of is alle technologie puur om de mens op te ruimen of beide?
  Feit: gevolgen blijven hetzelfde en het is al vaker gebeurt(zie geschiedenis/oudere tijdperken/culturen/mythologische verhalen over de slang/draak/planeten etc. )
  Kortom: er is geen weg meer terug. Het is ons lot.

  2 likes
  • Er is ten aller tijden een weg vooruit…terug naar de natuur.
   De andere zijde…de andere kant van het verhaal
   Dat het op deze manier de verkeerde kant op gaat is duidelijk. De andere kant op dus.
   Keuzes maken…begint bij jezelf.
   Eerst geloven dan zie je het pas echt. Ik heb het niet ovrr de man-made God. Die bestaat niet dat is illusie. Gesluierd gevangen. 2/3 van de wereldbevolking zit vast in die gesluierde situatie. Je kan ze alles wijs maken!!!
   n Eigenwijze komt van binnen naar buiten.
   De Tree of Life…en laten ze die in o.a. Jemen nu in overvloed hebben.
   treeoflives.org
   Hongersnood is n wapen van de rijken e
   Liefsss
   Magic Margie

   0 likes
 13. “Zoektocht in Katoren” Cnocke en Spalk… niks nieuws onder de zon. Helaas

  1 likes
 14. correctie, met hun heerserige karakters en dubbele tongen.

  1 likes
 15. Trump is geen haar beter, hij gaat gewoon door met wapens leveren aan bondgenoot Saoedi Arabie.

  1 likes
 16. Laten die linkse kwalbakken net hun geschooi voor giro 555 maar zelf 1/3 van hun vermogen storten, dan hoeven ze niet meer op het geweten van de gewone man in te spelen….

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

ollongren

Ollongren gaat er eigenhandig voor zorgen dat je geen huis kunt krijgen

Een wetsvoorstel van minister Ollongren van Binnenlandse ...

europarlementariër

Europarlementariër Sophie in ‘t Veld flink op haar nummer gezet: ‘Ik ben het een beetje beu, dat toontje’

Tweede Kamerleden en Europarlementariërs debatteerden maandagmiddag over ...