Mens en Dier

Advocaat Spong oogst kritiek met uitspraken over vaccinatieplicht: ‘Giftig betoog’

Help ons door deze informatie met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Strafadvocaat Gerard Spong pleit voor een vaccinatieplicht. “Omdat ik het juridisch en moreel onaanvaardbaar vind dat door een kleine groep vaccinatieweigeraars mensen dood gaan,” zei hij in Op1.

“Het leven van een aantal mensen wordt opgeofferd aan de vrijheid van bepaalde mensen om een vaccinatie te weigeren. Het zijn weliswaar conflicterende grondrechten die in het geding zijn, maar als ik moet kiezen tussen het leven van een aantal mensen en de vrijheid van een aantal mensen, dan kies ik voor het leven,” lichtte Spong toe.

De vraag omdraaien

Veel mensen reageren kritisch op de uitspraken van Spong. “Omdat het een jurist is kun je de vraag omdraaien; als je die verplichting invoert, welke garanties moet je daar bij geven? Als je niks kunt garanderen vervalt daarmee ook het morele appel op effectiviteit. Dat ‘dood gaan’ moet dan ook meteen stoppen, anders is het onzin,” reageert freelance journalist Arno Wellens.

Programmamaker Flavio Pasquino twittert: “Strafrechtadvocaat Gerard Spong heeft ook iets in de krant gelezen. Aandoenlijk maar giftig betoog van een ongeïnformeerde man die niks snapt van ethiek en moraal.”

Kortzichtig

“Een advocaat die pleit voor vaccinatieplicht. Iemand die pal voor burgerrechten zou moeten staan. Hij had een pleidooi voor opschaling van de zorg moeten houden, omdat iedereen recht heeft op zorg. Kortzichtig,” vindt gezondheidswetenschapper Yvonne Simons.

Opiniemaker Jan Roos haalt uit: “Heeft de baas van Sidney Smeets iets over moreel onaanvaardbaar gezegd?” Vastgoedondernemer Erik de Vlieger zegt: “Bescherm die man toch, Op1. Dat was toch geen waardig optreden?”

4.9 73 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
188 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
8 maanden geleden

Naast advocaat is hij ook rechter geweest.

Om rechter te kunnen worden, zie rechtspraak.nl, is nodig:
Rechtenstudie: 4 jaren
Ervaring in een kantoor op juridisch vlak: 2 tot 3 jaren
Opleiding tot rechter nadat ik weet niet hoeveel assessments zijn afgenomen: 3 jaren.

Totaal: minimaal 9 jaren.

Dan ben je niet op je achterhoofd gevallen, edoch zo gedraagt hij zich wel.

Dus voor het tribunaal ermee als een aanzienrijk persoon.

Jan Deeg
Jan Deeg
8 maanden geleden

Juristje Spong kan zich beter eens verdiepen in de Nürnberg code en verdrag van Helsinki. Dat zijn internationale verdragen die boven alle lokale wetjes en gekte staan. Op overtreding staan zware sancties t/m de doodstraf aan toe. Misschien kan mijnheer Spong zich eens afvragen waarom die verdragen ooit zijn opgesteld? Juist om de waanzin van de wat er in WW2 is gebeurd met medische proeven te kunnen voorkomen?

Petrus
Petrus
8 maanden geleden

Onbetrouwbare Advocaat van de Duivel.

TEA
TEA
8 maanden geleden

Hij moet zich schamen

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

188
0
We lezen graag je reactie!x