Homepagina » Financieel » Is het goud verdwenen?
Is het goud verdwenen?

Is het goud verdwenen?

De wereld verliest het vertrouwen in de dollar als veilige haven. De Duitse Bundesbank wil duizenden tonnen goud in New York terug in eigen beheer.

Van onder meer de rekenkamer was kritiek gekomen dat de bank geen controle heeft over de reserves. In het geval van een crisis staat het niet direct ter beschikking van het instituut.

De Amerikaanse Federal Reserve wil de Duitsers geen toegang verlenen tot hun eigen goudreserves. Volgens Peter Boehringer van het Deutsche Edelmetall-Gesellschaft is dit een slecht teken. De Bundesbank nam altijd genoegen met schriftelijke verklaringen van andere centrale banken dat het Duitse goud veilig en wel in de kluis ligt, hoewel geen Duitser de goudbaren ooit heeft gezien.

Van het Nederlandse goud ligt ruim 90 procent in het buitenland opgeslagen. Eind vorig jaar wilden de SP en het CDA weten of de goudstaven er überhaupt nog wel liggen.

Bron: YouTube/RussiaToday

Gerelateerd:Vond je dit belangrijk? Deel het dan met anderen op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

27 reacties

 1. goud verdwijnt niet,je kunt het verkopen of je kunt er sieraden van maken en verder niks, als je het verkoopt krijg je er money voor en money moet een keer vervangen worden,,money slijt,goud niet.

  0 likes
 2. Welke idioot geeft z’n goud aan cowboys in bewaring, nota bene op een ander continent!
  En waren de duitsers zelf geen specialisten in het bouwen van diepe onderaardse bunkers?

  0 likes
 3. Het is niet Goud of Geld wat je gelukkig maakt.U kunt alleen uzelf gelukkig maken door dit te creëren.En laat het FED stikken in het goud wat niet eetbaar is.En doordat het goud bij het FED er niet meer is, spreken we dan ook over monopolie geld.Het FED zelf noemen we een ZIEKTE.

  0 likes
 4. ik denk dat alles verkwanseld is aldaar, hoe kunnen ze anders alles bekostigen zoals ze dat gedaan hebben en nog steeds doen? Het meeste zal wel in china liggen.

  0 likes
 5. Ach, het zal net zo zijn als de huidige spaarcentjes… Als je je vermogen bij de bank neerlegt heb je het de bank geschonken en heb je zelf slechts een vordering op de bank…

  Da’s dus pech, goud weg….

  0 likes
 6. De vraag is eigenlijk, waar is dat goud naartoe dan? en de voor de hand liggende conclusie is dat de Feds illegaal handelen met andermans goud.

  0 likes
 7. Dan word het weer tijd…voor een oorlog.

  0 likes
 8. verrasssinggg allles weg….. DUHHHH

  0 likes
 9. Jantje, niet alleen de duitsers, maar ook de nederlanders denken dat hun goud daar veilig ligt, niet dus en het is gewoon een metaalsoort, net als geld alleen maar papier is, het is de waarde die jij eraan geeft.

  0 likes
 10. Het goud is pleite, we kunnen er naar fluiten, het ligt in Azië.

  0 likes
 11. De Buitenaardse slepen zich suf daar gaat het Aardse Goud heen …………in ruil voor spiegeltjes en kraaltjes eh Technologie…

  0 likes
 12. de Nephilim took it 😉

  0 likes
 13. [quote name=”Dondervogel”]Het is niet Goud of Geld wat je gelukkig maakt.U kunt alleen uzelf gelukkig maken door dit te creëren.En laat het FED stikken in het goud wat niet eetbaar is.En doordat het goud bij het FED er niet meer is, spreken we dan ook over monopolie geld.Het FED zelf noemen we een ZIEKTE.[/quote] Kan je wel mooi zeggen maar deze ziekte maakt ook dat ee dan straks mindere electronica kunnen maken… grafeen staat in de kinder schoenen daar hebben we nog niks aan

  0 likes
 14. Het goud zit in het/een spacestation van NASA/de elite als bescherming tegen straling. Het overige is opgegaan in deeltjes versnellers.

  0 likes
 15. [quote name=”mo66″]Ach, het zal net zo zijn als de huidige spaarcentjes… Als je je vermogen bij de bank neerlegt heb je het de bank geschonken en heb je zelf slechts een vordering op de bank…

  Da’s dus pech, goud weg….[/quote]
  Je schenkt helemaal niets aand e bank want je hebt niets te schenken, jouw vermogen in guldens/Euroos is van de staat en is elk moment dat het nodig is door de NEderlandse staat op te eisen.

  Exact daarom is mijn geld niet in NEderland en is het op andere manieren weg gezet dan in Eurootjes en dollartjes. Voor de grijpgrage handen van de socialitsiche overheden is geen cent veilig. U heeft namelijk niets, u heeft enkel dat zij u gunnen te hebben.

  Zoals een wijze Ronald Reagan ooit zei; Een overheid die groot genoeg is omje alles te geven is groot genoeg om je alles af te nemen!

  Had de man een vooruitziende blik of wat??

  0 likes
 16. Het ligt al 20 jaar op Mars.

  0 likes
 17. Frapant….zit net het boek “Het Goud Van Kamtsjatka” van Clive Cussler uit 2005 te lezen……gaat over het feit dat Duitsland (en andere landen) zijn goud terug wil en de banken dit niet echt leuk vinden…lees het boek maar

  0 likes
 18. Vreemd nietwaar dit aardse geldsysteem van papiergeld en dure metalen en digitale tegoeden in die computers daar. Heel erg vreemd. Dat aardse geldsysteem is niet gebaseerd op mensen aldaar. Heel vreemd dat aardse geldsysteem. Blijkbaar werkt dat daar en dat is best wel vreemd.

  0 likes
 19. Liggen er niet zijn geleased zoek het maar eens op hoe het werkt dan schrik je, je een hoedje. RTLZ blijf maar roepen goud is angstzweet. Laat ze maar kletsen want goud is geld zilver trouwens ook. De dollar en de Euro wc papier waar je je kont nog niet mee wilt afvegen. Sorry maat het is wel zo in mijn opinie.

  0 likes
 20. [quote name=”Dondervogel”]Het is niet Goud of Geld wat je gelukkig maakt.U kunt alleen uzelf gelukkig maken door dit te creëren.En laat het FED stikken in het goud wat niet eetbaar is.En doordat het goud bij het FED er niet meer is, spreken we dan ook over monopolie geld.Het FED zelf noemen we een ZIEKTE.[/quote]
  goud is niet eetbaar , wel te ruilen tegen iets eetsbaars, verder geld maakt in deze realiteit wel gelukkig, daar je zonder geld op straat moet leven en eten drinken dient te vinden danwel te stelen en dit is niet typisch iets wat ik zie als geluk.

  0 likes
 21. [quote name=”M. Brandenburg”][quote name=”mo66″]Ach, het zal net zo zijn als de huidige spaarcentjes… Als je je vermogen bij de bank neerlegt heb je het de bank geschonken en heb je zelf slechts een vordering op de bank…

  Da’s dus pech, goud weg….[/quote]
  Je schenkt helemaal niets aand e bank want je hebt niets te schenken, jouw vermogen in guldens/Euroos is van de staat en is elk moment dat het nodig is door de NEderlandse staat op te eisen.

  Exact daarom is mijn geld niet in NEderland en is het op andere manieren weg gezet dan in Eurootjes en dollartjes. Voor de grijpgrage handen van de socialitsiche overheden is geen cent veilig. U heeft namelijk niets, u heeft enkel dat zij u gunnen te hebben.

  Zoals een wijze Ronald Reagan ooit zei; Een overheid die groot genoeg is omje alles te geven is groot genoeg om je alles af te nemen!

  Had de man een vooruitziende blik of wat??[/quote]

  Helemaal juist ! recentelijk heeft de Nederlandse staat eenzijdig contractbreuk wettelijk legaal gesteld en daarmee een signaal van een heimenlijke dictatuur afgegeven.

  0 likes
 22. [quote name=”kim”]Het ligt al 20 jaar op Mars.[/quote]

  Op iedere planeet ligt goud. Ook op onze maan.

  Ik vroeg me altijd af waarom bijvoorbeeld de Maan niet wordt ontgonnen van goud en andere metalen. Het ligt daar relatief aan de oppervlakte omdat de kraters niet door platentectoniek zijn ingezakt. Het antwoord is simpel: aanvoer van goud naar Aarde zou de schaarste van goud teniet doen en het monetaire systeem opblazen.

  0 likes
 23. Hallo Dondervogel, goud is wel degelijk eetbaar maar niet in de vorm als goud. De meeste mensen weten het niet maar goud is het middel tegen de meeste kwalen. Het goud zelf niet, maar het goud geeft het lichaam de kracht om zelf te genezen. En dat weten alle pharmaseuten en vooral de fed en nog meer van die instanties. Maar ik denk dat het goud niet meer op de aarde is Het is of gestolen of door de illuminatie mee gegeven. Dit is waarschijnlijk ook de reden dat het goud niet meer traceerbaar is.

  0 likes
 24. [quote name=”mens”][quote name=”Dondervogel”]Het is niet Goud of Geld wat je gelukkig maakt.U kunt alleen uzelf gelukkig maken door dit te creëren.En laat het FED stikken in het goud wat niet eetbaar is.En doordat het goud bij het FED er niet meer is, spreken we dan ook over monopolie geld.Het FED zelf noemen we een ZIEKTE.[/quote]
  goud is niet eetbaar , wel te ruilen tegen iets eetsbaars, verder geld maakt in deze realiteit wel gelukkig, daar je zonder geld op straat moet leven en eten drinken dient te vinden danwel te stelen en dit is niet typisch iets wat ik zie als geluk.[/quote]
  Plant je eigen voedsel en zie hoeveel gelukkiger u bent dan met wat goud.Zet een systeem van ruilhandel op.Over de gehele wereld is regenwater nog altijd te drinken.En wonen kun je overal.Dus waarvoor zou je stelen??Als je lui en niet creatief bent ingesteld, komt diefstal om het hoekje kijken.Vraagje??Wil jij ook zo graag miljoenair worden?Neem de ellende om het geld veilig te stellen, dan maar op de koop toe.U wil toch graag graaiers op deze wereldbol zien?Ik zie liever “NESARA” in werking treden.

  0 likes
 25. Op dit moment is geld meer en meer digitaal. Een getal ergens in een computersysteem. Het bezit van goud is steeds meer enkel een symbolische waarde. Daarmee vervalt dus eigenlijk de legitimiteit ervan. Niemand ligt er wakker van als er geen goud in de kluis zit, als het ruilsysteem maar intact blijft…en dat ruilsysteem zijn wij zelf…

  0 likes
 26. Het goud van Nederland,ligt voor een groot gedeelte in een kluis in New York.
  Fort Nox is leeg daar ligt geen goud meer is gezegt door een amerikaan die in het congres zat.
  De Cabal had al het goud en lag in ondergrondse opslagruimtes,en zover ik weet en heb vernomen is het goud veilig gesteld door Cobra en zijn verzets groep.
  De cabal heeft niets meer op aarde wat er op Mars ligt weet ik niet,ze hebben er inderdaad wat goud er naar toe gebracht.In de agenda 21 van de Cabal wilde ze alle edel metalen van de Amerikaanse burgers afpakken,de burgers moesten alles inleveren,dat is voor de Cabal niet doorgegaan.Wij hebben toch ook een tijdje gehad dat we onze goud konden verkopen,omdat er zogenaamd een goud tekort was.De schaduw regering Cabal is nog steeds op zoek naar het goud in of op de filipijnen met als false vlag een oefening.En er zal mischien nog goud in het Vaticaan liggen.
  Groetjes.

  0 likes
 27. [quote name=”Silber eye”][quote name=”M. Brandenburg”][quote name=”mo66″]Ach, het zal net zo zijn als de huidige spaarcentjes… Als je je vermogen bij de bank neerlegt heb je het de bank geschonken en heb je zelf slechts een vordering op de bank…

  Da’s dus pech, goud weg….[/quote]
  Je schenkt helemaal niets aand e bank want je hebt niets te schenken, jouw vermogen in guldens/Euroos is van de staat en is elk moment dat het nodig is door de NEderlandse staat op te eisen.

  Exact daarom is mijn geld niet in NEderland en is het op andere manieren weg gezet dan in Eurootjes en dollartjes. Voor de grijpgrage handen van de socialitsiche overheden is geen cent veilig. U heeft namelijk niets, u heeft enkel dat zij u gunnen te hebben.

  Zoals een wijze Ronald Reagan ooit zei; Een overheid die groot genoeg is omje alles te geven is groot genoeg om je alles af te nemen!

  Had de man een vooruitziende blik of wat??[/quote]

  Helemaal juist ! recentelijk heeft de Nederlandse staat eenzijdig contractbreuk wettelijk legaal gesteld en daarmee een signaal van een heimenlijke dictatuur afgegeven.[/quote]

  Bewijs??

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Bizar effect: Anti-veroudering met hypnose

Al eeuwenlang zijn mensen op zoek naar ...

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

wynia

Zijn we allemaal gek geworden of zo? Journalist Syp Wynia laat zien hoe erg de situatie is

Journalist Syp Wynia signaleert gekkigheid alom. Zo ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 19 december
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.