Internet

Mark Zuckerberg legt in dit interview uit hoe Facebook gaat proberen de alternatieve media om zeep te helpen

Help ons door dit met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In een recent interview met het linkse Vox legde Mark Zuckerberg uit dat Facebook werkt met een nieuw systeem dat ‘betrouwbare’ nieuwsbronnen de voorkeur geeft.

Dit mechanisme is ontworpen om de gevestigde media ruim baan te geven en de nieuwe media kapot te maken.

Facebook introduceerde het nieuwe systeem in januari en gelijk waren de effecten zichtbaar. Media als CNN en NBC kregen plotseling veel meer bezoekers, terwijl conservatieve en alternatieve media het met een stuk minder moesten stellen.

Drie soorten

Zuckerberg liet doorschemeren dat Facebook gaat fungeren als een soort uitgever en gaat bepalen wat kwaliteitsmedia zijn en wat niet.

Volgens hem zijn er drie soorten fake news: spammers, overheidsactoren en ‘echte media die niet altijd even nauwkeurig of betrouwbaar zijn’.

Vervolgens legde Zuckerberg uit hoe Facebook gaat bepalen wat een ‘betrouwbare’ nieuwsbron is. Dat gebeurt via een methode die alleen gunstig uitpakt voor de gevestigde media.

Niet langer

Hij zei verder dat zijn bedrijf de mainstream media zal gaan helpen bij het aantrekken van betalende abonnees.

Door zelf te bepalen wat kwaliteitsmedia zijn, is Facebook niet langer een neutraal platform, maar een bevooroordeelde uitgever.

Wil je NineForNews helpen in de strijd tegen deze extreme vormen van censuur? Dan kun je ons hier sponsoren. Je leest onze artikelen dan geheel reclamevrij.

[Breitbart]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
dna
dna
4 jaren geleden

Wie zit daar nog, sorry. Er zijn alternatieven hoor. Laat dat ding commercieel enzo, zo gaat dat bij hun met alles. Als we een ding leuk vinden gaan ze gelijk eropaf en geld voor vragen en macht uitoefenen. Ik heb geen band met facebook, heerlijk!

Rob
Rob
4 jaren geleden

Mark Zuckerberg heeft zijn beste tijd gehad. Zal ook niet op zijn huidige positie bij FB blijven. Ben benieuwd of er nog wat met ’t Inside Trading gaat gebeuren.

nietzoslimdieamis
nietzoslimdieamis
4 jaren geleden

ik denk dat facebook langzaam zijn tijd heeft gehad,
het is dat ik het nog gebruik voor promotie doeleinden (commercieel gebruik dus) maar anders was ik er helemaal weg hoor !

Marcel
Marcel
4 jaren geleden

Suckerberg gaat ten onder. Google volgt, Microsoft, Twitter, Amazon zelfs. Ze worden een voor een neergehaald. Deels door the bitch Karma, deels door bewust ingrijpen.
Ik vermoed dat er open source platforms voor in de plaats gaan komen. Het wordt een mooi jaar.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

6
0
We lezen graag je reactie!x