BinnenlandCorona

Coronawet zónder Kamerdebat verlengd: ‘Idioot dat het parlement zich zo makkelijk terzijde laat schuiven’

Help door dit artikel met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het demissionaire kabinet wil de coronawet die op 1 maart afloopt tot 1 juni verlengen, schrijft coronaminister Hugo de Jonge aan de Tweede Kamer. Deze wet is tijdelijk en moet elke drie maanden officieel worden verlengd. Elke keer moet de Raad van State advies uitbrengen over de noodzaak ervan. Volgens de Raad van State zullen de coronamaatregelen ‘in de komende maanden ook noodzakelijk zijn’.

De media schrijven dat de Eerste en Tweede Kamer hierover in debat kunnen en dat de verlenging automatisch ingaat als ze dat niet binnen een week willen doen.

Kamerlid Henk Krol vroeg een debat aan over de verlenging van de coronawet, maar dat gaat er niet komen. “Onbegrijpelijk,” reageert hij. “In mijn ogen laten veel politieke partijen zich te makkelijk de mond snoeren.”

“De Tweede Kamer is er om het kabinet te controleren. En zeker in deze coronatijd is dat heel hard nodig,” zegt Krol. “Deze week kwam er ineens een briefje binnen dat de coronawet wordt verlengd. Ik vind dat onbegrijpelijk. Ik vind dat de Tweede Kamer zich daar met nadruk over moet uitspreken.”

Heel erg merkwaardig

Daarom wilde hij meteen een debat aanvragen. Slechts twee fractievoorzitters steunden hem: Wilders van de PVV en Baudet van Forum voor Democratie. Het debat kwam er niet ‘en dan voelt het een klein beetje alsof je mond wordt gesnoerd’, aldus Krol.

Alle overige partijen vonden een debat niet nodig. “En dat vind ik in deze tijd heel erg merkwaardig. Idioot dat het parlement zich zo makkelijk terzijde laat schuiven.”

5 42 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
164 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Marcel
Marcel
1 jaar geleden

Zie hier dat het dus daadwerkelijk een toneel stukje is. Natuurlijk een nietszeggende motie hier en daar, meestal voor linkse projecten.

Corruptie tot op het bot…

Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
1 jaar geleden

Ik ben alweer niet verrast.

Nathalie
Nathalie
1 jaar geleden

Helemaal gek geworden, dit heeft niets meer met het virus te maken!!!

Koen De Vriendt
Koen De Vriendt
1 jaar geleden

dat parlement is fake sinds zijn oprichting.

aanhouden die criminelen voor hun ontelbare misdrijven.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

164
0
We lezen graag je reactie!x