Buitenland

Poetins denazificatie van Oekraïne wordt niet begrepen: dit zit er achter

Help door dit met jouw kennissen op je socials te delen!

Poetins denazificatie van Oekraïne wordt niet begrepen terwijl het voor de hand ligt. Dat schrijft uitgever en filosoof Tom Zwitser in een draad op X.

Antony Sutton wees erop dat fascisme en nazisme in de jaren twintig en dertig vooral zijn aangewakkerd – mede door Wall Street – tegen de Sovjet-Unie, zoals Wall Street ook het communisme in de jaren tien aanwakkerde in de strijd tegen het tsarenrijk dat kapot moest.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Het grote gebrek in het Westen is kennis van de eigen geschiedenis, benadrukt Zwitser. Hij wijst erop dat Engeland en later de Verenigde Staten een gedeelde agenda hadden in de negentiende en twintigste eeuw die alle oude, grote rijken wilde vernietigen. Vrijmetselaars wilden de oude wereldrijken China, Rusland, Duitsland, Oostenrijk, Spanje, Turkije en de Kerkelijke Staat opruimen.

Eugenetica, jodenhaat en rassenhaat kwamen van buiten

Op papier had men Rusland in 1917 al verdeeld tussen verschillende moderne mogendheden. Toen de westerse mogendheden na de Eerste Wereldoorlog ‘onverwacht’ verloren in Rusland en Lenin erin slaagde iedereen eruit te gooien, moest er een nieuw plan komen waarbij Wall Street opnieuw van alle conflicten zou profiteren, merkt Zwitser op.

Fascisme en nazisme vormden de nieuwe noord-zuidbuffer tussen het Westen en de Sovjet-Unie waarbij conflict gegarandeerd was. Ook de eugenetica, jodenhaat en rassenhaat kwamen van buiten. In Engeland en Amerika was het gemeengoed, tot en met de nazivlag aan toe. Zwitser verwijst naar het boek ‘Oorlog is misleiding en bedrog’ van Fré Morel.

Aangewakkerd door de CIA

Poetin ziet heel goed dat het nazisme in Oekraïne na de onafhankelijkheid van dat land weer aangewakkerd werd door de CIA met als doel druk zetten richting Rusland, constateert Zwitser.

“Dat de Russische president denazificatie eist in een toekomstig neutraal Oekraïne is vanzelfsprekend voor hem en voor het behoud van Oekraïne als gezond broedervolk van de Russen.”

Meer hierover lees je in ‘Permafrost, essay over de westerse geopolitiek van 2014 tot heden’.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8 151 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

34 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
jessie nameles
jessie nameles
2 maanden geleden

rusland is een land van trots. en gaat niet mee met de gekte en 2 deling die de c i a probeert overal te plaatsen . de u s a en de E U MEELOPERS staan zwaar onder druk omdat de dollar buiten word gesloten door de brics landen die economies veel sterker zijn en in eigen valuta zijn gaan handelen ipv de dollar !!

Peter
Peter
2 maanden geleden

Wij zijn de echte nazis , onze regering en leiders dan , terwijl wij altijd de vinger naar anderen wijzen, we leven in een omgekeerde wereld en daar komen we nu langzamerhand achter, Argentinië en zuid Amerika en Ukraine op dit moment zijn alle nazis naar toe gevlucht , net als vroeger word Putin zijn mond gesnoerd en gezegd dat we geen nieuws uit Rusland mogen ontvangen en word geblokkeerd , destijds is dat ook jarenlang over Hitler mein kampf gedaan , alhoewel ik dat boek nooit heb gelezen begin ik me toch echt af te vragen wat er in dat boek staat ( als het niet verandert is ) en tenslotte heeft Rusland de nazis toen ook hard aangepakt

HonkHonk
HonkHonk
2 maanden geleden

Ja, ik zeg het nog maar een keer, ik heb op tom gestemd, en mijn godvergeten stem was niet terug te vinden op het proces verbaal van het stembureau. Nog steeds upset over.

Anyways, van onze tom kan je wat leren, blijft mijn favoriete subversieve jootub kanaal.

Nowhere to be found.
Nowhere to be found.
2 maanden geleden

Oekraïne en Rusland hebben elkaar tot op de dag van vandaag niet de oorlog verklaard.

Poetin en zijn Rusland beschouwen het als een Special Militaire Operatie ter Denazificatie van de Oekraïne.

Vanuit het Pentagon worden de Oekrainers aangestuurd, waarbij Victoria Nuland een grote en belangrijke taak vervuld.

Gisteren heb ik m.b.t. dit onderwerp een interessante, maar ook lugubere documentaire gezien, die ik als 1 van de beste documentaires beschouw m.b.t. de langlopende problemen in Rusland en met name ingaat op de voorgeschiedenis.

Zie: HELLSTORM – EXPOSING THE REAL GENOCIDE OF GERMANY by KHAZARIAN MAFFIA.

Back to top button
34
0
We lezen graag je reactie!x