Financieel

Er is 32 miljard verdwenen uit het ABP-pensioenfonds. Bekijk dit gesprek over de grote pensioenroof

Help mee door dit artikel met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De waarde van belegde reserves heeft bij pensioenfondsen een astronomische omvang bereikt. Tegelijkertijd werd door de overheid alleen al in 2018 11 miljard euro op de AOW-begroting bespaard.

Tussen 1982 en 1994 heeft de overheid een enorm bedrag onthouden aan het ABP, het pensioenfonds voor overheid en onderwijs.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Het bedrag wordt geschat op 32,8 miljard gulden, maar in werkelijkheid zou het aanzienlijk groter zijn.

Overboord

Oud-premier Lubbers zei hierover vlak voor zijn dood in een interview dat door de uitnamewetten die deze besparingen legaliseerden, de overheid een verplichting op zich heeft geladen naar de pensioengerechtigden bij het ABP.

Ook heeft de overheid het welvaartsvaste pensioen overboord gegooid, om de pensioenen betaalbaar te houden ondanks de uitnamewetten.

De AOW wordt uitbetaald op basis van een omslagstelsel. Dat wil zeggen dat de werkenden betalen voor de gepensioneerden.

Sigaar uit eigen doos

Vooral door veranderingen met betrekking tot de inkomstenbelasting is de AOW-premie al jaren onvoldoende om de uitkeringen te kunnen betalen. Het verschil wordt uit algemene middelen betaald, dus uit het belastinggeld.

In zekere zin is de AOW voor veel gepensioneerden dus een sigaar uit eigen doos.

De toekomst van de pensioenen in Nederland is veel beter dan vaak wordt geschetst. Paniekzaaierij is niet nodig en getuigt van gebrek aan inzicht en kennis.

Bekijk het gesprek hieronder:

[Café Weltschmerz]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
J@n
J@n
5 jaren geleden

Het gaat tijd worden dat bestuurders persoonlijke verantwoording moeten gaan afleggen voor hun fouten en er ook voor gestraft kunnen worden. Helaas is Nederland vergaan van de zgn “bestuurders” die geen enkele ervaring hebben. Zou eens iets aan gedaan moeten worden, voer voor FvD.

Edwin
Edwin
5 jaren geleden

Mijn schoonmoeder ontvangt al 10 jaar hetzelfde bedrag aan pensioen, is nog niet een keer gecompenseerd, dus al met al komt ze ongeveer 25% procent tekort waar ze jarenlang voor heeft gewerkt, beetje jammer dit verdient ze niet.

Dirk
Dirk
5 jaren geleden

Goldman Sachs heeft ook veel geld gestolen van de NL pensioenfondsen, er is toen een schikking getroffen.

Ja een schikking ipv de laatste cent terug betalen.

eksegese
eksegese
5 jaren geleden

Daar waar veel geld is, is het altijd vergeven van de sluwe rovers die wachten op hun kans om toe te slaan. Alle regeringsfunctionarissen inclusief de onze, zijn niets anders dan de handlangers van diezelfde dievenbende die na bewezen diensten wachten op hun beloning, wederom geheel door ons betaald.
Al het geld gespaard door de werkende klasse is altijd al veel meer dan genoeg geweest om alle kosten ruimschoots te dekken. De aanwas van kapitaal was altijd al groter dan het uitgekeerde kapitaal, gewoon zonder risicovolle speculatie, en toch wil men ons wijsmaken dat de nood hoog is terwijl het geld tegen de plinten omhoog klotst. Al wat wij nodig zouden hebben is een paar integere mensen die ons gespaarde kapitaal op een eerlijke manier zouden beheren, zonder de eigen zakken en die van hun talrijke vriendjes op een onbeschofte manier te vullen. Uiteindelijk vinden ze alles best als het geld maar niet daar terecht komt waar het hoort namelijk zij die het hun hele leven opgehoest hebben. Zij zullen er niet met hun grijpgrage klauwen vanaf kunnen blijven, het is veel te veel geld en daarmee te verleidelijk voor de hyena’s achter de schermen.

Back to top button
19
0
We lezen graag je reactie!x