Homepagina » Financieel » Er is 32 miljard verdwenen uit het ABP-pensioenfonds. Bekijk dit gesprek over de grote pensioenroof
Er is 32 miljard verdwenen uit het ABP-pensioenfonds. Bekijk dit gesprek over de grote pensioenroof

Er is 32 miljard verdwenen uit het ABP-pensioenfonds. Bekijk dit gesprek over de grote pensioenroof

De waarde van belegde reserves heeft bij pensioenfondsen een astronomische omvang bereikt. Tegelijkertijd werd door de overheid alleen al in 2018 11 miljard euro op de AOW-begroting bespaard.

Tussen 1982 en 1994 heeft de overheid een enorm bedrag onthouden aan het ABP, het pensioenfonds voor overheid en onderwijs.

Het bedrag wordt geschat op 32,8 miljard gulden, maar in werkelijkheid zou het aanzienlijk groter zijn.

Overboord

Oud-premier Lubbers zei hierover vlak voor zijn dood in een interview dat door de uitnamewetten die deze besparingen legaliseerden, de overheid een verplichting op zich heeft geladen naar de pensioengerechtigden bij het ABP.

Ook heeft de overheid het welvaartsvaste pensioen overboord gegooid, om de pensioenen betaalbaar te houden ondanks de uitnamewetten.

De AOW wordt uitbetaald op basis van een omslagstelsel. Dat wil zeggen dat de werkenden betalen voor de gepensioneerden.

Sigaar uit eigen doos

Vooral door veranderingen met betrekking tot de inkomstenbelasting is de AOW-premie al jaren onvoldoende om de uitkeringen te kunnen betalen. Het verschil wordt uit algemene middelen betaald, dus uit het belastinggeld.

In zekere zin is de AOW voor veel gepensioneerden dus een sigaar uit eigen doos.

De toekomst van de pensioenen in Nederland is veel beter dan vaak wordt geschetst. Paniekzaaierij is niet nodig en getuigt van gebrek aan inzicht en kennis.

Bekijk het gesprek hieronder:

[Café Weltschmerz]


Vind je deze info belangrijk? Deel het dan met mensen die je kent op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

19 reacties

 1. Het gaat tijd worden dat bestuurders persoonlijke verantwoording moeten gaan afleggen voor hun fouten en er ook voor gestraft kunnen worden. Helaas is Nederland vergaan van de zgn “bestuurders” die geen enkele ervaring hebben. Zou eens iets aan gedaan moeten worden, voer voor FvD.

  32 likes
  • Strijdervoorvrijheid

   Precies, verantwoording dat is ook wat er moet gaan gebeuren, ik hoor het Job Cohen nog zeggen, ‘Wij zijn allemaal amateurs’. Door den Uyl zijn er al gepen uit de potten gehaald (grepen van 30 miljard) en de regeringen daarna ook, als je het bij elkaar optelt kom je ongeveer op een totaal van 150 miljard (als het niet meer is). Ze hebben nou 11 miljard over, terug in die potten zou ik zo zeggen. Anders gaan ze weer op missies (vakantie ) in Mali enzo.

   14 likes
   • Helemaal mee eens en de overheid moet het gepikte geld terug storten. Deze reactie is gebaseerd wat ik nu lees. Wacht toch maar af als er dan meer naar buiten komt.

    0 likes
  • [email protected],

   De FvD gaat er niets aan veranderen. Nederland zou er eens bewust van moeten worden dat het Binnenhof geen plek is waar iets ‘bepaald’ wordt, er wordt alleen een agenda ‘uitgevoerd’. Dat verandert niet met de FvD want die bepaalt ook niets. Ik heb al een paar keer verwezen naar zaken die laten zien dat de FvD gewoon de volgende misleiding is van de werkelijke macht die bepaalt wat er moet gebeuren. Baudet kan mooi praten en dat is de misleiding want het volk wordt alleen maar woordelijk bevestigd wat het zelf denkt. Baudet wordt als boegbeeld beschouwd maar een boegbeeld is alleen maar iets dat het er mooi moet laten uit zien. De besturing gebeurt nog steeds achter de schermen.

   Baudet heeft al laten zien dat hij gewoon mee doet aan de agenda van de heersende macht. Dat zal de EU zijn, of hij ook de Bilderberg agenda of de agenda van de Cabal / Khazariaanse Maffia volgt weet ik niet zeker. Baudet heeft onlangs TEGEN het terug draaien van de belastingverhoging van 6 naar 9% gestemd. Hij is dus VOOR de belastingverhoging en DAT laat zien waar hij werkelijk voor staat. Hij gaat nog steeds om de daden die laten zien wat een politicus is, niet de woorden. Hiddema is een voorstander van de verdwijning van het blanke ras. Hij wil buitenlanders binnen laten en Nederlandse vrouwen met hen zien mengen zodat het blanke ras uiteindelijk zal verdwijnen. Ik hoorde pas geleden in een podcast van ene Thomas Williams dat in de jaren 20 van de vorige eeuw het blanke ras nog meer dan 30% van de wereldbevolking was. Nu is dat nog maar 12%.

   Dan is er nog ene meneer Otten van de FvD. Die blijkt een klasgenoot te zijn geweest van Klaas Knot. Klaas Knot is de president van de Nederlandse Bank. De Nederlandse Bank is een centrale bank en eigendom van de Rothschids. Het hele financiële systeem wereldwijd, via alle centrale banken is bezit van de Rothchilds. De politiek en de banken zijn in zijn geheel in de macht van de Rothschilds en andere Cabal families. De Cabal heeft de macht over bijna de hele wereld in handen gehad. Maar dat is in deze tijd volgens allerlei bronnen aan het afbrokkelen. Maak je geen illusies, de FvD bepaalt ook helemaal niets. Die zitten ook in het Binnenhof als afleiding van wat er werkelijk gaande is.

   Als we ooit een ander beleid willen krijgen dan zal het een heel ander soort beleid moeten worden dan wat nu gangbaar is. Er zullen leidinggevenden moeten komen die de boel leiden in plaats van politici die uitvoeren wat de heersende macht bepaalt. De FvD is ook gewoon beleid dat uitvoert wat de heersende macht bepaalt in plaats van leiding geven. Wil het anders worden dan moet eerst de macht verdwijnen en moet er menselijk bestuur komen. Niemand die nu in het Binnenhof komt te zitten zal iets veranderen want dat is centrale macht in het belang van de elite en niet in het belang van de mensen.

   12 likes
   • Ben het voor een deel met je eens, waar ik meer op hamer is dat FvD een andere koers gaat varen waarmee we misschien uit de EU kunnen treden. Dit zal veel politici pijn gaan doen, iets waar ik vurig op hoop. De EU brengt alleen maar steeds meer politieke criminelen voort.

    2 likes
   • Ik geef je gelijk met hoe de politiek werkt (of eigenlijk niet werkt), maar kijk eens op de website van FvD. Ze willen juist dat doen wat jij zegt, te weten een andere manier van besturen. Het kan zijn dat ze uiteindelijk meegezogen worden, maar voorlopig kun je ze ook een kans geven. Als dit niks wordt zie ik het somber in voor de vrijheid van de mensen.

    0 likes
   • Deels ook met je eens Rob en Hiddema heeft idd wel eens gezegd dat immigratie onder de lakens alleen werkt.
    Dat wil niet zeggen dat hij van het blanke ras af wil, het is een systeem om van inteelt af te komen en iets wat niet van vandaag is, dit gebeurd al zo lang als we leven en ver daarvoor.
    Voorheen veel met Spanjaarden en Italianen en het duurt even, maar uiteindelijk gaat het zich mengen.
    Als jij je DNA zou gaan bekijken, heb je van velen landen de bloedlijn in je inmiddels al.

    Wat ik wil zeggen is dat uiteindelijk worden het allemaal Nederlanders/blank enz.
    Dit zal ook gebeuren met Turken en Polen, ik zie dit al bij mij op het werk gebeuren, 1 meid (Erdogan gezind) die nog streng meegaat in dat haar kinderen met Turken moeten trouwen en 1 meid (niet Erodogan gezind) die al zegt het prima te vinden als haar dochter en zoon met een NL thuiskomen.
    Het begint dus al maar het duurt altijd een paar generaties.

    Voor de rest gaat idd geen 1 politieke partij daar iets aan veranderen, mogen ze ook idd helemaal niet.
    Wat mij wel tegenstaat en misselijkmakend is, dat kennelijk de beste politicus de beste leugenaar en bedrieger moet zijn om gekozen te worden en dat zijn nou niet de beste normen en waarden waar mensen dus op stemmen.

    0 likes
  • Je bent niet echt slim als je meedoet met pensioensparen, velen hebben zich hiertoe laten verleiden door wat volstrekt immorele “belastingvoordeeltjes”.
   Nee, met pensioensparen doe ik al 30 jaar lang niet mee, geen enkel instituut kan zoveel macht (geld) aan.

   5 likes
 2. Daar waar veel geld is, is het altijd vergeven van de sluwe rovers die wachten op hun kans om toe te slaan. Alle regeringsfunctionarissen inclusief de onze, zijn niets anders dan de handlangers van diezelfde dievenbende die na bewezen diensten wachten op hun beloning, wederom geheel door ons betaald.
  Al het geld gespaard door de werkende klasse is altijd al veel meer dan genoeg geweest om alle kosten ruimschoots te dekken. De aanwas van kapitaal was altijd al groter dan het uitgekeerde kapitaal, gewoon zonder risicovolle speculatie, en toch wil men ons wijsmaken dat de nood hoog is terwijl het geld tegen de plinten omhoog klotst. Al wat wij nodig zouden hebben is een paar integere mensen die ons gespaarde kapitaal op een eerlijke manier zouden beheren, zonder de eigen zakken en die van hun talrijke vriendjes op een onbeschofte manier te vullen. Uiteindelijk vinden ze alles best als het geld maar niet daar terecht komt waar het hoort namelijk zij die het hun hele leven opgehoest hebben. Zij zullen er niet met hun grijpgrage klauwen vanaf kunnen blijven, het is veel te veel geld en daarmee te verleidelijk voor de hyena’s achter de schermen.

  23 likes
 3. Mijn schoonmoeder ontvangt al 10 jaar hetzelfde bedrag aan pensioen, is nog niet een keer gecompenseerd, dus al met al komt ze ongeveer 25% procent tekort waar ze jarenlang voor heeft gewerkt, beetje jammer dit verdient ze niet.

  17 likes
  • mevr klijnsma van de pvda heeft veel pensioengeld richting brussel,richting zuid europa doen verdwijnen.
   dit is de reden,dat de pensioenen al meer dan 10 jaar niet geindexeerd zijn en de werkenden straks tot hun 70 st door mogen buffelen.
   volgens mij slaapt h.krol met zijn 50 plus partij.
   ik geef hierbij Fvd het voordeel van de twijfel.

   2 likes
 4. Goldman Sachs heeft ook veel geld gestolen van de NL pensioenfondsen, er is toen een schikking getroffen.

  Ja een schikking ipv de laatste cent terug betalen.

  10 likes
 5. Het wordt tijd om in ons land orde op zaken te stellen.
  Iedereen veroordelen die zich heeft misdragen jegens de samenleving.
  In plaats van te besturen, hebben ze ons kaal geplukt.
  Als je alleen al ziet met welke torenhoge schulden we zijn opgezadeld in de afgelopen jaren.
  Welke zakken zijn er gevuld met ons belastinggeld ?
  Wie hebben geprofiteerd van de betaalde rente ?
  Wie willen ons nu weer voor 1000 miljard een klimaatprobleem aanpraten en afdwingen ?
  Arresteer ze en veroordeel ze maar.
  Het is landverraad als het mij vraagt.

  17 likes
 6. 43,5 Jaar is er meer dan 20% van mijn salaris ingehouden, dus nu profiteer ik van mijn gewoon achtergesteld salaris. Indertijd was in de pensioenwet vastgelegd dat ik na 40 dienstjaren op basis van mijn laatstverdiende salaris een altijd waardevast pensioen zou krijgen dat jaarlijks zou worden geïndexeerd. Tijdens de wedstrijd heeft onze regering telkens weer de spelregels aangepast. Geen inleg en pure diefstal (33 mld gulden) uit de pensioenpot ingevolge de uitnamewet (!), veel meer dan 40 jaar werken, pensioen op basis van het middelloon en nu al 10 jaar niet geïndexeerd door het instellen van een kunstmatige rekenrente (1.5%).
  Op diefstal staat toch gevangenisstraf…….

  14 likes
 7. Dit gegeven speelt op meerdere vlakken. Scholen/zorgverzekeringen etc. Er is geld zat, maar men wil niet betalen bv. voor werk.(onderaan). Wat ik raar vind is dat er wel geld is voor technologie. Het is pure onzin om te zeggen dat dat goedkoper is dan personeel. Machines en onderhoud is vele malen duurder dan personeel. Dan erbij kan technologie veel mensen dingen niet vervangen. Een machine heeft geen intuïtie.
  Een enorm aan medicijn te kort. Begint angstige vormen aan te nemen.
  Er is iets vreemds aan de gang. Te vaak krijg je te horen: we gaan het oplossen. Vervolgens gebeurt er niks. Alsof men wacht op een crash/ramp en daarom geld vasthouden. 2019 staat voor zwart scherm bij de Economist.(handelsblad). Dat zegt al genoeg.

  7 likes
 8. Ambtenaren betaalden heel lang maar 25% premie en de staat 75% pensioenpremie.
  In het bedrijfsleven is dat voor werknemers meer als 50 %™en de werkgever minder dan 50 %.
  Dus de staat en (wij als belastingbetalers) hebben dat teruggehaalde pensioengeld samen betaald.

  1 likes
 9. Ook voor robots wordt pensioen geregeld.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Nu willen ze je pensioengeld. En weet je wat? Ze krijgen het allemaal. Dit waren profetische woorden

Nu willen ze je pensioengeld. En weet je wat? Ze krijgen het allemaal. Dit waren profetische woorden

Veel pensioenen zullen eind 2019 stevig gekort ...

We betalen te veel premie en bouwen te weinig pensioenrecht op. Bekijk dit gesprek over cruciale fouten in het pensioenstelsel

We betalen te veel premie en bouwen te weinig pensioenrecht op. Bekijk dit gesprek over cruciale fouten in het pensioenstelsel

Hoe komt het toch dat het pensioenstelsel ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 13 juni 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.