Homepagina » Graancirkels » Polar Clock 3 graancirkel gemaakt door National Geographic?

Polar Clock 3 graancirkel gemaakt door National Geographic?

Vaak blijkt het niet eenvoudig met zekerheid te zeggen of een nieuwe graancirkelformatie een paranormaal verschijnsel of mensenwerk is.

Met behulp van Photoshop is een methode ontwikkeld om op basis van luchtfoto’s te kunnen bepalen welke graancirkels mogelijk door mensen zijn gemaakt.

Door het ‘midtone contrast’ te verlagen kan worden achterhaald of bij graancirkels sporen van het gebruik van planken zijn achtergebleven. Dat bleek bij de ‘dolfijnen’ bij het Engelse Golden Ball Hill in juli 2004 bijvoorbeeld het geval.

Een nieuwe graancirkel bij Manton Drove in Marlborough in het Engelse Wiltshire op 2 juni jongstleden toont een serie lijnen die mogelijk wijzen op het gebruik van planken.

Polar Clock

De formatie toont een Polar Clock 3 screensaver die gratis op internet kan worden gedownload. Polar Clock geeft naast uren, minuten en seconden ook de maand, het dagnummer en de dagnaam aan door middel van cirkels die opgevuld worden. De Polar Clock in de graancirkel staat op zaterdag 4 augustus ergens tussen 18.00 en 19.00 uur.

Al snel verschenen filmmakers van National Geographic in de graancirkel om onderzoekers te interviewen. Zou het kunnen zijn dat de televisiezender van plan is op 4 augustus aanstaande op primetime de echtheid van graancirkels in twijfel te trekken? We kunnen alleen maar afwachten tot het programma van National Geographic voor de maand augustus bekend is.

Bron: Cropcircleconnector.com

Gerelateerd:

 Vind je dit goed? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

9 reacties

 1. Huh..? dat is toch niet zo moeilijk?
  De kenners oa Jannet Ossenbaard ,zien en voelen direkt of het een Hoaks is of een echte cirkel..daarbij is bij een echte de trilling soms enorm waarbij je camera en mb uitvallen. Een echte cirkel herken je soms ook de ‘gepofte’ knopen in de halmen, door een hitte, soms zijn halmen op een kunstige manier gevlochten of gebogen en groeien zelfs door, bij een Hoax zijn ze geknapt en sterven af.
  Het mooie vind ik ,als de boer heeft gemaait, bij een echte de afdruk in het jaar daarop als ‘ghost’ verschijnt..al de boer er niet altijd blij mee! Hoe dan ook..zelfs een Hoax ziet er mooi uit!;-)

  0 likes
 2. Er moet altijd weer worden bewezen dat het een nepcirkel is, jannet ossenbaard kan het zo zien of hij echt is die doet dit werk onderzoek al heel lang van af het begin, ik heb niet zo veel met national geographic zie ook het ufo gebeuren alleen HISTORIC CHANNEL IS EERLIJK IN DOC. bekijk ANCIENT ALIENS maar is goede docus.

  0 likes
 3. Je kunt altijd blijven zeggen wat je wilt over graancirkels, feit blijft dat ik niet geloof dat er tienduizenden cirkels door de mens zijn gemaakt, zeker ook vanwege de extrem complexe en geometrische figuren en patronen die soms gevonden worden. Er zullen ongetwijfeld honderden door mensen zijn gemaakt om aan te tonen dat ze zogenaamd allemaal door mensen zijn gemaakt, maar er is bewijs te over. Het is tijd voor disclosure.

  0 likes
 4. net als bij “fact or fake” zeg ik altijd het feit dat we heel veel dingen kunnen na maken wil niks zeggen over het feit dat de dingen die we om ons heen zien iets anders zijn! het wil alleen maar zeggen dat we als mens heel creatief kunnen zijn om ons zelf(de meeste mensen in ieder geval)te beschermen tegen dingen die we niet begrijpen!beter dit soort dingen dan de amerikaanse way van eerst schieten dan pas vragen stellen! maar helaas voor de gene die wel wat slimmer zijn dan de rest en gewoon simpel weg begrijpen dat er miljoenen meer planeten zijn met leven en van die miljoenen zijn er weer duizenden planeten met intelligent leven en vele van die planeten zijn al veel veder dan ons! heel erg onder ontwikkeld als je denkt dat de aarde de eenige plek is met leven er op! want als wij alles zijn dan zijn we maar een zielige vertoning van leven!

  0 likes
 5. nee ik geloof dit ook niet ten zij hun van boven af werken dan krijg je zicht of je moet dan wel heel creatief zijn …als je beneden staat heb je toch geen zicht hier over ?

  0 likes
 6. Voordat de cirkels zichtbaar zijn voor t fysieke oog is er al een blauwdruk geprint in t veld meestal drie of vier dagen voordat t zichtbaar wordt, het engelse leger kan dat wel zichtbaar krijgen met hun apparatuur aan boord van de helicopters die af en aan vliegen.
  Zij proberen dan ook om ze te verwijderen wat soms lukt en soms zijn te laat.
  Ook zijn ze in staat om zelf cirkels te creeeren en dat gebeurt ook met ultra geavanceerde apparatuur!!

  0 likes
 7. de vraag die je dan je zelf zou moeten stellen is waarom heeft het engelse leger apparatuur om dit soort dingen te verwijderen als ze nep zijn is daar geen aanleiding toe om miljoenen te investeren in het zichtbaar maken van graancirkels!

  0 likes
 8. Voor de goede orde….
  ik zou graancircels niet onder paranormale verschijnselen willen scharen.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Ongewenste gedachten! Heb jij er last van?

Het hebben van ongewenste gedachten is iets ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

protesten

Hoe zit het nou met de George Floyd-protesten? De onbeantwoorde vragen

Veel Amerikanen zijn in de afgelopen weken ...

zweden

Zweden (geen lockdown) verrast iedereen met groei economie

Terwijl de economie in de meeste Europese ...