Binnenland

NCTV waarschuwt dat ‘soevereinen’ bereid zijn om geweld te gebruiken tegen ‘kwaadaardige elite’

Help ons door deze informatie met vrienden op je social netwerk te delen!

De terroristische dreiging in Nederland is de afgelopen maanden licht toegenomen, zegt de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) Aalbersberg in zijn halfjaarlijkse Dreigingsbeeld.

De NCTV zegt dat van mensen ‘binnen het rechts-terroristische online-milieu’ een geweldsdreiging blijft uitgaan.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

Volgens de terreurbestrijder bestaat het ‘rechts-extremistische landschap’ vooral uit groepen die streven naar normalisering van hun gedachtegoed en het weerbaar maken van het ‘blanke ras’ door fysieke training.

Kwaadaardige elite

Bredere acceptatie van deze ideeën kan leiden tot toenemende intolerantie tegen de overheid en dat kan dan weer drempelverlagend werken bij de inzet van geweld, beweert de NCTV.

In het Dreigingsbeeld staat daarnaast dat uitlatingen door de ‘anti-institutionele beweging’ over een kwaadaardige elite wantrouwen tegen democratische instituties aanwakkeren en het vertrouwen in de democratische rechtsorde ondermijnen.

Aalbersberg schrijft op sociale media: “De anti-institutionele beweging ondermijnt de democratische rechtsorde en vormt een opmaat voor intimidatie/geweld. Een kleine minderheid van de zelfverklaarde soevereinen is bereid om geweld te gebruiken tegen de vermeende ‘kwaadaardige elite’.”

Afschaffen

Data-analist Cees van den Bos merkt scherp op: “Gelukkig is het bestaan van ‘een kwaadaardige elite’ een complottheorie. Dan zal het wel meevallen met het geweld ertegen als die kwaadaardige elite niet echt bestaat.”

“Zo te lezen vindt de NCTV ongeveer alle politieke ideeën die enigszins kritisch zijn op de zittende macht potentieel terrorisme dat moet worden onderdrukt. Hoogste tijd dat wij vanuit alle politieke kanten samen oproepen om de NCTV af te schaffen?” vraagt arts Jona Walk zich hardop af.

‘Ben ik nou ook een terreurdreiging?’

Neuroloog Jan Bonte merkt op dat hij ook geen enkel vertrouwen meer in de rechtsstaat heeft en de bureaucratische instituties tot op het bot wantrouwt. “Ben ik nou ook een terreurdreiging?” vraagt hij aan Aalbersberg. “Ja, toch?”

“Want ik heb een enorm scherpe pen, waarmee ik natuurlijk zeer (verbaal) gewelddadige aanslagen pleeg op grote ego’s en elitaire leeghoofden,” voegt hij toe.


Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 147 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

137 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Derk
Derk
1 maand geleden

Wat een onzin bericht, dit mogen wij dan wel weten? Wat een bangmakerij weer. Bah wat een kinderachtig zooitje.

Strijdervoorvrijheid
Strijdervoorvrijheid
1 maand geleden

Gek hè, hoe kan dat nou?

Hugo
Hugo
1 maand geleden

Natuurlijk dikt de NCTV dit rapport aan anders prijzen ze zich uit de markt. Hoe hou je een dik belegde boterham, door angst en paniek te zaaien.. en aan het eind van de maand je zakken vullen. We weten hoe deze nietsnutten te werk gaan links crimineel tuig.

Raf
Raf
1 maand geleden

Inderdaad; over links geen woord na al hun agressie. Nee, het is allemaal extreemrechts wat voor problemen zorgt.
Ik zal u vertellen dat ik een jaar of 10 heb rondgelopen bij extreemrechtse clubs, en mijn conclusie is dat extreemrechts op deze manier nooit iets voor elkaar krijgen. De versplintering is groot, de aantallen zijn klein.

Back to top button
137
0
We lezen graag je reactie!x