Homepagina » Mens en Dier » Potvissen adopteren misvormde tuimelaar (video)
Potvissen adopteren misvormde tuimelaar

Potvissen adopteren misvormde tuimelaar (video)

Op internet zijn bijzondere beelden opgedoken van een groep potvissen die een misvormde tuimelaar heeft geadopteerd.

Gedragsecologen Alexander Wilson en Jens Krause van het Leibniz-Instituut voor Zoetwaterecologie en Visserij in Berlijn werden voor de kust van de Azoren getrakteerd op het hartverwarmende tafereel.

“Het leek alsof ze [de potvissen] de dolfijn om welke reden dan ook hadden geaccepteerd,” vertelde Wilson aan het tijdschrift Science. “Ze waren erg sociaal.”

Babysitten

Als gevolg van een vervorming van de wervelkolom heeft de rug van de dolfijn de vorm van een halve ‘S’ gekregen. “Soms kunnen individuen het mikpunt worden van pesterijen. Het kan zijn dat dit individu niet in zijn oorspronkelijke groep paste,” legde Wilson uit. Hij voegde toe dat het ook goed mogelijk is dat de dolfijn zijn soortgenoten niet kon bijhouden.

Potvissen zwemmen beduidend langzamer dan dolfijnen. De groep wijst steeds één van de leden aan om de kalveren te ‘babysitten’ terwijl de andere volwassenen naar grote diepte duiken.

Aandacht

Waarom hebben de potvissen de dolfijn geadopteerd? Voor Wilson is het niet duidelijk. Ecoloog Mónica Almeida e Silva van de Universiteit van de Azoren in Portugal liet weten dat potvissen goede redenen hebben om tuimelaars op afstand te houden.

“Waarom zouden potvissen dit dier in hun groep tolereren?” vroeg ze zich af. “Ik sta voor een raadsel.” Het zou ook kunnen dat ze de aandacht van de dolfijn op prijs stellen, aldus bioloog Luke Rendell van de Universiteit van St. Andrews in Groot-Brittannië.

Bron: Time.com Foto: Alexander Wilson

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • 365Y schreef:

  Ik vind het fijn voor het dier, zo zie je maar , dieren hebben net zo goed als mensen dat kunnen hebben, ook onvoorwaardelijke empathie met hun soortgenoten .

  0 likes
 • Sahin schreef:

  Ik vindt dat mensen dit juist niet hebben .heel veel mensen zouden zo iemand op straat niet zien staan als deze om hulp of medeleven zou vragen

  0 likes
 • 365Y schreef:

  [quote name=”Sahin”]Ik vindt dat mensen dit juist niet hebben .heel veel mensen zouden zo iemand op straat niet zien staan als deze om hulp of medeleven zou vragen[/quote]

  Vergeet niet Sahin dat wij mensen door velen (mis) geleid worden met wat wij intuitief eigenlijk niet willen , want wij willen vrij zijn in wie we (waren), (al dan niet bewust zijn van het leven , gedragen door hogere machten) omdat ik er van overtuigd ben geraakt dat wij door duisteren van onze hoge ontwikkeling zijn verdwaald in wat we zijn en doen, Door alsnog , nog steeds empathie voor anderen ( de vreemde) te voelen vind ik uniek en heel bijzonder !

  Het is onzin dat de mens minder zou zijn dan dieren ( want dit hoor ik namelijk meer ) dieren hebben weinig weet van de gevolgen van hun invloed in het klimaat van de eigen ontwikkeling en milieu , ze doen voor wie ze geboren zijn . Voor het geluk ..

  0 likes
 • x

  Check Also

  Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  We maken met z’n allen veel te ...

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

  coronacrisis

  Eerste bewijs dat vaccinmakers coronacrisis misbruiken voor winst: ‘Ze willen ons niet redden’

  Lobbywaakhond Corporate Europe Observatory (CEO) kon e-mails ...

  pensioen

  Eerste Kamerlid haalt uit: D66 vindt verlaging pensioen met 400 euro NORMAAL

  Miljoenen Nederlanders dreigen gekort te worden op ...

  >