Homepagina » Het Complot » Oekraïens conflict draait alleen maar om schaliegas en geld
Oekraïens conflict draait alleen maar om schaliegas en geld

Oekraïens conflict draait alleen maar om schaliegas en geld

Een bedrijf koopt de rechten om in het oosten van Oekraïne schaliegas uit de grond te halen. Dat moet Europa onafhankelijk maken van geïmporteerde fossiele brandstoffen. Omdat de lokale bewoners fel gekant zijn tegen het boren naar schaliegas, lijkt exploitatie onmogelijk. Het bedrijf neemt daarom vier kinderen en medewerkers van zittende Amerikaanse ministers in dienst, in de hoop dat de VS helpt het gebied terug te veroveren. Dat lukt.

De 44-jarige advocaat Hunter Biden, zoon van vicepresident Joe Biden, was tot voor kort reserve-officier bij de Amerikaanse marine. Tijdens een drugscontrole kwam cocaïneverslaving aan het licht en er volgde oneervol ontslag.

Tot maart 2014 werkte hij voor het Amerikaanse private equitybedrijf Rosemont Seneca. Er volgt een persbericht. Hunter Biden neemt zitting in de raad van bestuur van het Cypriotische bedrijf Burisma, dat in Oekraïne schaliegas uit de grond mag halen.

In de bestuursraad van Burisma zit ook Devon Archer, die net als Hunter voor Rosemont Seneca werkte. Dit bedrijf is opgericht door Christopher Drake Heinz, de stiefzoon van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry. Die trouwde in 1995 met Teresa Heinz. Haar vermogen wordt geschat op 1,2 miljard dollar. Forbes vermoedt dat de politieke campagnes van Kerry met dit geld worden gefinancierd.

Archer was werkzaam als fondsenwerver van Kerry. Eén van zijn collega’s, David Leiter, was tot mei 2014 de stafchef van Kerry. Hij nam ontslag om in Washington lobbyist te worden van Burisma.

De zoon van Joe Biden, de stiefzoon van John Kerry en twee trouwe medewerkers van Kerry treden in dienst bij Burisma. Zonder militaire steun van de Amerikaanse regering en het Amerikaanse leger zou Burisma morgen ophouden te bestaan.

De grootste schaliegasvelden van Europa liggen in het oosten van Oekraïne, op grijpafstand van Poetin. Het gaat hier om honderden miljarden euro’s.

Uit stukken van de Amerikaanse beurswaakhond SEC blijkt dat Burisma twee eigenaren heeft. Nikolai Zlochevski en Nikolai Lisin waren allebei hooggeplaatste Oekraïense overheidsfunctionarissen. In 2011 vloog Lisin met zijn sportwagen uit de bocht en overleed ter plaatse zonder een opvolger te hebben aangewezen.

In de chaos gaat de Oekraïense miljardair Igor Kolomoisky er met de hoofdprijs vandoor. Deze oud-bankier wordt gouverneur van de regio Dnepropetrovosk, waar de schaliegasvelden zich bevinden. Als aandeelhouder van Burisma heeft Kolomoisky recht op de winst uit de kolossale voorraad fossiele brandstoffen die in oost-Oekraïne onder de grond zit.

Om iets te doen aan de rebellen investeert de Amerikaanse overheid miljoenen in het sterk verwaarloosde Oekraïense leger.

Ondertussen heeft het door crises geteisterde Oekraïne in een spoedprocedure drie buitenlanders genaturaliseerd en benoemd tot ministers. De Amerikaanse zakenbankier Natalia Jaresko (Financiën), de Georgiër Alexander Kvitasjvili (Gezondheid) en de Litouwse zakenbankier Aivaras Abromavicius (Economie) kregen per presidentieel decreet het staatsburgerschap van de vroegere Sovjetrepubliek.

Met het oog op de nodige radicale hervormingen zijn ‘onorthodoxe maatregelen’ nodig, aldus het kantoor van staatsleider Petro Porosjenko. De oppositie haalde zwaar uit naar deze beslissing. Oekraïne beschikt zelf over geschikte burgers voor deze sleutelposities.

[925]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • emka schreef:

  Na een gesprek met een rus, ging er bij mij wel een lichtje op.
  Kort gezegd: Putin wil niet dat Oekraine bij EU en/of NATO komt, omdat ze de vijand niet voor de huisdeur willen hebben.
  Denk aan de koude oorlog: Warschau-Pact tegen NATO. Naar mijn weten, moest de Sovjet Unie het Warschau-Pact ontbinden toen de SU uiteen viel (terwijl NATO mocht blijven). Dat was onderdeel van de afspraken. Nu, dat Oekraine best wel graag bij de EU/NATO wil horen (of andersom, net hoe je t bekijkt), gaat Putin natuurlijk tegen de bres in, omdat hij de NATO niet zo dicht in de buurt wil hebben. Vandaar ook zijn annexatie van de Krim, waar een groot deel van zijn vloot ligt.

  Bekijk het eens van de andere kant: Denk je dat Obama blij zou zijn, als de ‘vijand’ bij hem voor de deur zou zitten? Nee! Stel je voor, dat Canada of Mexico een pact gaan sluiten met China. Daar zou hij koste wat kost een stokje voor willen steken.

  • DennisdeB schreef:

   Een goed voorbeeld was het Cuba incident destijds, steenworp afstand van amerika,, nouja, raketafstand 😉
   http://nl.wikipedia.org/wiki/Cubacrisis

  • 365Y schreef:

   Putin weet ook wel dat de NATO een verdedigings-blok is , en dat beseft hij des te meer omdat ook hij weet dat een enkele lidstaat niet eens de kans zal krijgen om uit zichzelf een oorlogje te beginnen … Het Navo bondgenootschap is er dus niet om andere landen via geweld te veroveren maar ter verdediging tegen onbetrouwbare (politieke) belangen en dat nu juist is ook de reden waarom landen dit verbond willen en zijn aangaan .

   Dat Putin dat niet kan hebben komt omdat hij zelf grootheids waanzinnige plannen heeft die (reeds bewezen) niet van zonden vrij zijn .

  • frans schreef:

   Bekijk het vooral in het grote geheel, dit alles is dekmantel voor de installering van de NWO en die verschrikkelijke wereldmunt en 1 wereldleider!!
   He tis niet Rusland die de zwarte PIet moet hebben.
   Dhr. Poetin biedt juist een tegenkracht tegen deze NWO, net als JIJ!!! wil hij niet dat er over zijn land geheerst wordt door een NWO!!

   Dus voorlopig pakt hij het prima aan door energie te stoppen in de oprichting en verdere groei van de BRICS-landen.
   Poetin is geen lieverdje, dat snap ik, maar hij doet het goed zo door tegenwicht te stellen.

 • duitinzakje schreef:

  Henry Makow heeft een heel andere kijk op het Oekraïne verhaal.

  http://henrymakow.com/2014/08/Khazars-Re-invade-Ukraine%20.html

  En dit wordt nog eens bevestigd door Wayne Madsen.

  http://www.strategic-culture.org/news/2014/12/03/israel-secret-plan-for-second-israel-in-ukraine.html

  Wie het weet mag het zeggen, maar interessant is het wel.

  Dat zou in ieder geval verklaren waarom er zoveel Amerikaanse neocon joden actief zijn in Oekraïne.

  http://www.realjewnews.com/?p=898

 • Sunshine schreef:

  What else is new?

 • S0M30N3 schreef:

  Vooral Nederland heeft er baat bij, kijk maar naar het verrekte koningshuis met die gekke lui/uitkeringstrekkers die daar wonen en SHELL in bezit heeft natuurlijk.. Wel raar dat daar niets over staat in dit artikel en ja wat is hier eigenlijk nieuw aan.

  Zoveel mensen/burgers zijn vermoord (alweer) voor (wederom) olie, gas of goud en mensen/schapen blijven het msm nieuws volgen en geloven alles wat ze verteld wordt! Slaap slaap schaapjes, voordat het te laat is om wakker te worden!

  Zo ff opgezocht speciaal voor de slaapkoppen, kijk hier maar eens naar. (ondertitels kloppen, want ik heb dit van een Russische kameraad)

  https://www.youtube.com/watch?v=NE18iPQ1Euk

 • Van Eijk schreef:

  Oekraïne wordt een tweede israel. Joodse bankiers hebben het er voor zeggen. Laatste keer dat de joden zoveel macht hadden nabij/ op Russisch grondgebied moest Hitler naar Rusland omdat er tientallen christenen werden uitgemoord. De grootste holocaust uit de vorige eeuw. Het lijkt weer die kant op te gaan.

  • Gezinusk schreef:

   Haha, Hitler redder der christenen. Nou dan zullen we maar stoppen met het tellen van de graven met kruizen er op, niet dan! Nee ik denk dat we voor een eerlijk en helder antwoord in Brussel en de Verenigde Staten moeten zijn want de contacten waren weer ruim aanwezig. Namens Nederland zouden VVD genoten Mark Rutte en Hans van Baalen het een en ander kunnen uitleggen maar die zwijgen als het graf. Uiteindelijk kom ik de afgelopen maanden niet verder dan op de naam van een grote persoonlijkheid. De inmiddels hoogbejaarde Michail Gorbatsjov wees er op dat er destijds afspraken waren gemaakt tussen Oost en West die niet door Amerika en Brussel werden nageleefd.

 • OboemaNL100 schreef:

  Lekker op tijd deze mededeling, is al jaren aan de gang.

 • x

  Check Also

  biden

  Pijnlijke onthullingen over Biden genegeerd en onderdrukt

  Twitter en Facebook hebben maatregelen genomen om ...

  biden

  Zoon Joe Biden gelinkt aan ‘prostitutie- of mensensmokkelnetwerk’

  Hunter Biden, de zoon van de Democratische ...

  >