Het Complot

Oekraïens conflict draait alleen maar om schaliegas en geld

Help anderen door deze info met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een bedrijf koopt de rechten om in het oosten van Oekraïne schaliegas uit de grond te halen. Dat moet Europa onafhankelijk maken van geïmporteerde fossiele brandstoffen. Omdat de lokale bewoners fel gekant zijn tegen het boren naar schaliegas, lijkt exploitatie onmogelijk. Het bedrijf neemt daarom vier kinderen en medewerkers van zittende Amerikaanse ministers in dienst, in de hoop dat de VS helpt het gebied terug te veroveren. Dat lukt.

De 44-jarige advocaat Hunter Biden, zoon van vicepresident Joe Biden, was tot voor kort reserve-officier bij de Amerikaanse marine. Tijdens een drugscontrole kwam cocaïneverslaving aan het licht en er volgde oneervol ontslag.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Tot maart 2014 werkte hij voor het Amerikaanse private equitybedrijf Rosemont Seneca. Er volgt een persbericht. Hunter Biden neemt zitting in de raad van bestuur van het Cypriotische bedrijf Burisma, dat in Oekraïne schaliegas uit de grond mag halen.

In de bestuursraad van Burisma zit ook Devon Archer, die net als Hunter voor Rosemont Seneca werkte. Dit bedrijf is opgericht door Christopher Drake Heinz, de stiefzoon van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry. Die trouwde in 1995 met Teresa Heinz. Haar vermogen wordt geschat op 1,2 miljard dollar. Forbes vermoedt dat de politieke campagnes van Kerry met dit geld worden gefinancierd.

Archer was werkzaam als fondsenwerver van Kerry. Eén van zijn collega’s, David Leiter, was tot mei 2014 de stafchef van Kerry. Hij nam ontslag om in Washington lobbyist te worden van Burisma.

De zoon van Joe Biden, de stiefzoon van John Kerry en twee trouwe medewerkers van Kerry treden in dienst bij Burisma. Zonder militaire steun van de Amerikaanse regering en het Amerikaanse leger zou Burisma morgen ophouden te bestaan.

De grootste schaliegasvelden van Europa liggen in het oosten van Oekraïne, op grijpafstand van Poetin. Het gaat hier om honderden miljarden euro’s.

Uit stukken van de Amerikaanse beurswaakhond SEC blijkt dat Burisma twee eigenaren heeft. Nikolai Zlochevski en Nikolai Lisin waren allebei hooggeplaatste Oekraïense overheidsfunctionarissen. In 2011 vloog Lisin met zijn sportwagen uit de bocht en overleed ter plaatse zonder een opvolger te hebben aangewezen.

In de chaos gaat de Oekraïense miljardair Igor Kolomoisky er met de hoofdprijs vandoor. Deze oud-bankier wordt gouverneur van de regio Dnepropetrovosk, waar de schaliegasvelden zich bevinden. Als aandeelhouder van Burisma heeft Kolomoisky recht op de winst uit de kolossale voorraad fossiele brandstoffen die in oost-Oekraïne onder de grond zit.

Om iets te doen aan de rebellen investeert de Amerikaanse overheid miljoenen in het sterk verwaarloosde Oekraïense leger.

Ondertussen heeft het door crises geteisterde Oekraïne in een spoedprocedure drie buitenlanders genaturaliseerd en benoemd tot ministers. De Amerikaanse zakenbankier Natalia Jaresko (Financiën), de Georgiër Alexander Kvitasjvili (Gezondheid) en de Litouwse zakenbankier Aivaras Abromavicius (Economie) kregen per presidentieel decreet het staatsburgerschap van de vroegere Sovjetrepubliek.

Met het oog op de nodige radicale hervormingen zijn ‘onorthodoxe maatregelen’ nodig, aldus het kantoor van staatsleider Petro Porosjenko. De oppositie haalde zwaar uit naar deze beslissing. Oekraïne beschikt zelf over geschikte burgers voor deze sleutelposities.

[925]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
emka
emka
9 jaren geleden

Na een gesprek met een rus, ging er bij mij wel een lichtje op.
Kort gezegd: Putin wil niet dat Oekraine bij EU en/of NATO komt, omdat ze de vijand niet voor de huisdeur willen hebben.
Denk aan de koude oorlog: Warschau-Pact tegen NATO. Naar mijn weten, moest de Sovjet Unie het Warschau-Pact ontbinden toen de SU uiteen viel (terwijl NATO mocht blijven). Dat was onderdeel van de afspraken. Nu, dat Oekraine best wel graag bij de EU/NATO wil horen (of andersom, net hoe je t bekijkt), gaat Putin natuurlijk tegen de bres in, omdat hij de NATO niet zo dicht in de buurt wil hebben. Vandaar ook zijn annexatie van de Krim, waar een groot deel van zijn vloot ligt.

Bekijk het eens van de andere kant: Denk je dat Obama blij zou zijn, als de ‘vijand’ bij hem voor de deur zou zitten? Nee! Stel je voor, dat Canada of Mexico een pact gaan sluiten met China. Daar zou hij koste wat kost een stokje voor willen steken.

duitinzakje
duitinzakje
9 jaren geleden

Henry Makow heeft een heel andere kijk op het Oekraïne verhaal.

http://henrymakow.com/2014/08/Khazars-Re-invade-Ukraine%20.html

En dit wordt nog eens bevestigd door Wayne Madsen.

http://www.strategic-culture.org/news/2014/12/03/israel-secret-plan-for-second-israel-in-ukraine.html

Wie het weet mag het zeggen, maar interessant is het wel.

Dat zou in ieder geval verklaren waarom er zoveel Amerikaanse neocon joden actief zijn in Oekraïne.

http://www.realjewnews.com/?p=898

Sunshine
Sunshine
9 jaren geleden

What else is new?

S0M30N3
S0M30N3
9 jaren geleden

Vooral Nederland heeft er baat bij, kijk maar naar het verrekte koningshuis met die gekke lui/uitkeringstrekkers die daar wonen en SHELL in bezit heeft natuurlijk.. Wel raar dat daar niets over staat in dit artikel en ja wat is hier eigenlijk nieuw aan.

Zoveel mensen/burgers zijn vermoord (alweer) voor (wederom) olie, gas of goud en mensen/schapen blijven het msm nieuws volgen en geloven alles wat ze verteld wordt! Slaap slaap schaapjes, voordat het te laat is om wakker te worden!

Zo ff opgezocht speciaal voor de slaapkoppen, kijk hier maar eens naar. (ondertitels kloppen, want ik heb dit van een Russische kameraad)

https://www.youtube.com/watch?v=NE18iPQ1Euk

Back to top button
11
0
We lezen graag je reactie!x