Buitenland

“President Obama durft niet de waarheid te vertellen over de Oekraïense oorlog en MH17”

Help ons door dit artikel met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Amerikaanse president Obama durft niet te zeggen wat de werkelijke reden is voor de burgeroorlog in Oekraïne. Dat zegt de Amerikaanse onderzoeksjournalist Robert Parry.

De journalist legt uit dat de huidige president van Amerika in een spagaat zit tussen twee groepen. Barack Obama realiseert enerzijds positieve verandering door met andere landen samen te werken (atoomdeal met Iran), maar aan de andere kant is hij bang om de neoconservatieven en liberale haviken in Washington uit te dagen. Als deze hardliners hun zin krijgen, gebeuren er slechte dingen, aldus Parry.

En dus is Obama deels verantwoordelijk voor het uitlokken van nare crises, zoals de regime-veranderingen in Honduras (2009), Libië (2011), Syrië en Oekraïne (2014), zo legde hij uit. Hij kiest ervoor om niet de waarheid te vertellen zodat we niet het ware verhaal te horen krijgen over deze conflicten.

Door de VS gesteunde coup

Zo wil de VS ons doen geloven dat het idee voor een burgeroorlog in Oekraïne is ontsproten in het Kremlin om het Russische Rijk opnieuw vorm te geven. Dit verhaal, waarin Poetin de zwartepiet krijgt toegespeeld, is bedacht door Washington en wordt via de media in ons bewustzijn geprent, aldus Parry.

“Vrijwel ieder belangrijk persoon in Washington meent dat de Oekraïense crisis een gevalletje Russische agressie is, maar dat is onjuist,” zei hij. “De crisis is op 22 februari 2014 uitgelokt na een door de VS gesteunde coup, waarbij de Oekraïense president Viktor Janoekovitsj werd afgezet. Poetin reageerde enkel op die provocatie.”

Neonazi’s

Obama kan volgens Parry het verschil maken en de crisis in Oekraïne oplossen door een einde te maken aan de propagandacampagne vanuit Washington. “De Amerikaanse president kan dan de waarheid naar buiten brengen: hoe de crisis begon, waarom de mantra ‘Russische agressie’ onjuist is, waarom de Amerikaanse overheid collaboreert met neonazi’s en islamitische jihadisten en wie er verantwoordelijk was voor het neerhalen van MH17.”

Maar dan moet Obama eerst zijn tanden laten zien aan de Amerikaanse haviken en alle feiten delen met het Amerikaanse volk. Vind je ook dat er een einde moet komen aan de propagandacampagne? Denk er dan aan dit artikel te delen op Facebook.

[Sputniknews]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
trackback
Eindtijdberichten en ander nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
6 jaren geleden
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

1
0
We lezen graag je reactie!x