BuitenlandCorona

Prominente hoogleraar: ‘Coronapandemie voorbij in Zweden’

Help door deze informatie met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een prominente Deense onderzoeker heeft gesuggereerd dat de coronapandemie in Zweden voorbij is en dat het land groepsimmuniteit heeft opgebouwd. De immuniteit is samen met de andere maatregelen genoeg om de ziekte onder de duim te houden, aldus professor Kim Sneppen van het Niels Bohr-instituut in Kopenhagen tegenover de krant Politiken.

Uit cijfers die zijn verzameld door de website Our World in Data blijkt dat Zweden in de afgelopen week gemiddeld 23 coronagevallen per miljoen inwoners per dag registreerde. In Denemarken waren dat er 61. In Zweden lag het sterftecijfer in april, mei en juni hoger dan in Denemarken, maar ze zijn nu mogelijk wel klaar met de epidemie, zei Sneppen.

Uit een studie die is gepubliceerd door Tom Britton van de Universiteit van Stockholm blijkt dat slechts 43 procent van de bevolking immuun hoeft te zijn om groepsimmuniteit te bereiken. Normaal gesproken wordt een grens van 60 tot 70 procent gehanteerd.

Groot verschil

“Die 20 procent maakt een groot verschil omdat mensen die aan het begin van de epidemie besmet raakten, het meest vatbaar voor besmetting en het meest sociaal actief waren,” zei Britton tegen Politiken.

De Deense staatsepidemioloog Kare Molbak waarschuwde tijdens een persconferentie dat Denemarken nog steeds in de eerste golf zit. “De golf in de lente heeft zich nog niet volledig kunnen ontwikkelen omdat we in winterslaap gingen,” zei hij.

Juiste strategie

Professor Soren Riis Paludan van de Universiteit van Aarhus zei dat er steeds meer bewijs is dat Zweden de goede weg is ingeslagen. “Ze kozen de juiste strategie, maar waren aan het begin niet goed voorbereid en konden de kwetsbaren niet beschermen.”

Anderen denken dat zich nog meer uitbraken zullen voordoen in Zweden.

[The Local]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
rrr
rrr
2 jaren geleden

Zweden laat zien dat het via natuurlijke weg een virus zijn gang laten gaan de beste benadering is. Er zijn miljoenen virussen waaronder ook wellicht duizenden coronavirussen ( o.a.verkoudheid ) die het menselijke immuunsysteem kunnen teisteren maar het praktisch onmogelijk is deze met “maatregelen” onschadelijk proberen te maken. De media maakt sterk gebruik van selection bias/ cherrypicking en negeert Zweden tav de aanpak.

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
2 jaren geleden

Ongehoorzaamheid moet wij zijn: het niet opvolgen van opgelegde corona regels.! Alle corona regels zijn illegaal. Het is schending van onze rechten. Het is in strijd met onze grondwet ! Het is NOOIT bewezen of deze virus bestaat. PCR test is FAKE!

En ik heb gehoord dat Donderdag om 10.15 word gestemd over de Spoedwet.

Veterans_Resistance
Veterans_Resistance
2 jaren geleden

Ik houd mijn Bek NIET meer! Ik doe NIET meer mee!

Free the people!
ThePartysquad.

https://www.youtube.com/watch?v=Qat6OE2jadc

Exegese
Exegese
2 jaren geleden

Er is. Ooit een corona pandemie geweest. Er is een redelijk gewone griepgolf geweest zoals we die al sinds jaar en dag kennen, elk jaar weer. Behalve nu ! Nu heet alles corona.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

16
0
We lezen graag je reactie!x