Financieel

Hoe u gaat meebetalen om Deutsche Bank, de bank van foute miljardairs en terreurverspreiders, overeind te houden

Help anderen door dit met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Deutsche Bank is technisch failliet. Hetzelfde geldt eigenlijk voor Commerzbank. Maar wie betaalt de rekening als de banken straks echt in de problemen komen?

Dergelijke banken zijn too big to fail zoals dat heet. De overheid zal ze niet laten omvallen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/03/open_the_door_to_your_heart.jpg

En dus heeft bondskanselier Angela Merkel het project van de Europese bankenunie goedgekeurd.

Foute miljardairs en terreurverspreiders

Dit betekent dat andere landen gaan meebetalen om Deutsche Bank en Commerzbank overeind te houden.

De belastingbetaler mag dus de Duitse banken gaan redden. U mag overigens ook meebetalen aan Franse, Spaanse en Italiaanse banken.

En het zijn eigenlijk niet de banken die u redt, maar de investeringen van foute miljardairs en terreurverspreiders.

Heel goed over nadenken

De grootste aandeelhouder van Deutsche Bank is namelijk de emir van Qatar, dat terroristen zoals de Moslimbroederschap in Egypte steunt.

Ook diverse Amerikaanse miljardairs hebben een aandeel in de bank.

De Europese bankenunie komt neer op het redden van dit soort vehikels en daar moeten we nog maar eens heel goed over nadenken, vindt Arno Wellens.

Manipulaties

Onder meer de hoge huizenprijzen en de uitholling van de pensioenen zijn een gevolg van de pogingen om de euro te redden.

De negatieve rente die Duitse banken inmiddels rekenen, is een gevolg van manipulaties die iedere Nederlandse spaarder, huurder en huizenkoper raken.

“Europese solidariteit komt vooral neer op omgekeerde solidariteit.”

Bekijk de video hieronder:

[Café Weltschmerz]

3 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Willem
Willem
4 jaren geleden

Heb bij Deutsche bank een beetje het bange vermoeden dat andere banken zoals JP Morgan al hun slechte onderdelen bij Deutchebank hebben gestald , om zo een kernbom onder Europa te leggen en het einde der tijden in te luiden !!

KarelV
KarelV
4 jaren geleden

Kunnen we het er nu eindelijk over eens zijn dat Rutte weg moet?
Heel erg ver weg? OPRUTTEN!

Bas
Bas
4 jaren geleden

Hoe gaan we meebetalen?
Via de belastingdienst en de klimaat kerk…

Ron
Ron
4 jaren geleden

Kijk naar Belgie de Dexia bank en BNP paribas wie denk je heeft dat betaald? Ze vragen geen geld aan jou maar verhogen het staatstekort simpel met de miljarden nodig om de put te vullen en dan mogen ik en jij besparen.Trouwens is D day in de Duitse banken dan gaan ze zeggen hoe rampzalig ze ervoor staan. Een artikel van Brecht Arnaert
Halverwege september steeg de korte rente plots van 2% naar 10%, omdat liquiditeit in de repomarkt opdroogde. Geen mens die er eigenlijk bij stilstond, want het voelde niet aan als crisis. Geen bank dreigde om te vallen, geen concreet dossier was te zien.
En toch: eigenlijk is een crisis in de repomarkt érger dan een gewone crisis bij één of andere slecht gekapitaliseerde bank. De repo-rente is de rente die banken elkaar aanrekenen om hun geld “overnight” te stallen. Aan het einde van elke handelsdag, namelijk, zijn er banken die liquiditeiten teveel hebben, en anderen die er te kort hebben. Dat wordt uitgeëffend met die reporentes: overnight rates.
Dat alles gaat natuurlijk vlot als de banken elkaar vertrouwen. Het is alsof je je buur zou tegenkomen op straat, je je schoen moet binden, en even zou vragen of hij je portefeuille wil vasthouden. Niks aan de hand. Behalve, natuurlijk, als die buur zo zwaar in de schulden zit dat die wel eens met je portefeuille aan de haal zou kunnen gaan. Dan is het een ander verhaal natuurlijk.
Die banken, echter, die zitten niet enkel met teveel schulden ten opzichte van het eigen kapitaal, zoals mogelijks ook uw buurman, maar kampen daarnaast ook nog eens met het minst begrepen monetaire fenomeen ter wereld: deflatie. Mocht de goegemeente snappen wat dat is, dan breekt de crisis morgen al uit. (Vandaar dat er zoveel propaganda is: verwar & verslaaf).
Inflatie, dat snappen de meeste mensen, of dat denken ze toch. “Dat is wanneer alles duurder wordt.” Niet juist natuurlijk: dat alles duurder wordt is het GEVOLG van inflatie. Inflatie zélf, dat is het injecteren van fiatgeld in de fiduciaire geldhoeveelheid. Het gevolg benadrukken als de oorzaak, dat is waar de hele these van de centrale bankiers op gebouwd is. Geloof ze niet, ze liegen.
Deflatie, echter, dat is echter nog een stuk moeilijker te begrijpen. Vergelijk het met een kan melk die je geïnflateerd hebt. Je had één liter melk, en je voegde er één liter water aan toe. Je hebt nu twee liter melk, maar de voedingswaarde per centiliter is gezakt. Welnu, deflatie, dat is het opnieuw indrogen van die melk. Het water dat er terug uit gaat, bijvoorbeeld door toedoen van de zon.
Hoe dat in zijn werk gaat? Neem de gemiddelde electrowinkel. Kan die nog op tegen een multinational die tegen 0,1% kan lenen? Absoluut niet. Die leningen van die winkels falen dus, en dat, het falen van leningen, dat is deflatie. Dagelijks falen honderden bedrijven die de prijzenslag – enkel mogelijk met geïnflateerd geld – niet meer aankunnen. Elke dag groeit dus de deflatie.
En wat doen de centrale bankiers? De zaak re-inflateren natuurlijk. Weer water bij de melk gieten. Maar ze vergeten dat dit de voedingswaarde per centiliter nog maar eens doet zakken – dat inflatie eigenlijk “deflatie-in-de-maak” is. Voeg daarbij dat het water steeds sneller vervliegt omdat er steeds minder substantie in de melk zit, en u snapt dat dit spelletje niet kan blijven duren.

Back to top button
7
0
We lezen graag je reactie!x