Homepagina » Gezondheid » Expert die corona-uitbraak zag aankomen waarschuwt: ‘Dit is pas het begin’
corona-uitbraak
Foto: Amarvudol CC BY-SA 4.0

Expert die corona-uitbraak zag aankomen waarschuwt: ‘Dit is pas het begin’

“Dit is pas het begin,” zei Michael Osterholm in de podcast The Joe Rogan Experience over de corona-uitbraak. Hij is directeur van het University of Minnesota Center for Infectious Diseases, Policy and Research, en weet dus veel over besmettelijke ziektes.

Hij verwacht dat het virus de komende maanden nog om zich heen blijft slaan.

Sommigen wijzen erop dat er veel meer mensen sterven aan de griep dan aan corona. Dat zegt volgens Osterholm weinig.

10-15 keer erger

Hij zegt dat het coronavirus mogelijk 10-15 keer erger zal zijn dan de griep.

Een kennis van Osterholm werkt in het grootste ziekenhuis van Milaan. De situatie is daar zo ernstig dat artsen moeten bepalen ‘wie ze wel en niet in leven laten’.

Artsen worden ook niet langer getest op het coronavirus, want het is alle hens aan dek.

Via adem

Osterholm wees erop dat het coronavirus vooral via adem wordt overgedragen.

Handzeep helpt goed tegen veel besmettelijke ziektes, maar is niet erg effectief tegen het coronavirus, zei hij.

Er zijn weinig aanwijzingen dat Covid-19 zich via de handen verspreidt, aldus de deskundige. Maskers zullen ook niet voorkomen dat je besmet raakt.

Drie tot zes maanden

Osterholm zei dat de corona-uitbraak minstens drie tot zes maanden zal duren. Het beste wat we kunnen doen, is wachten tot het voorbij is.

Hij adviseert mensen hun immuunsysteem zoveel mogelijk te versterken door gezond te eten, genoeg te slapen en de inname van alcohol te beperken.

Osterholm eindigt op een positieve noot: “We slaan ons er wel doorheen.”

Bekijk het fragment hieronder:

[JRE Clips]


Vind je dit artikel goed? Deel het dan met mensen die je kent op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

53 reacties

 1. Nogmaals, deze paniek is totaal overtrokken ! We hebben in het verleden bijna jaarlijks een griepgolf voor de kiezen gekregen, 2000 doden door de griep in Nederland is goed beschouwd niet eens een hoge uitzondering. Dan werden de scholen niet gesloten, bedrijven niet gesloten, evenementen niet afgelast, niets van dat alles. Nou hebben we een vergelijkbaar virus, weliswaar besmettelijke maar milder dan de griep die we uit het verleden kenden en is heel de wereld in rep en roer. Hier klopt gewoon geen hout van, het is totaal buitenproportioneel en puur bedoeld om de economie te slopen. Er moeten weer smerige plannen worden uitgevoerd en dat kan het makkelijkst als iedereen doodsbang is en heel ergens anders mee bezig is dan wat er werkelijk speelt.

  37 likes
  • In 2018 9444 griepdoden.
   Niemand over gehoord!

   22 likes
  • Al die tijd twijfel ik. Ik sta open voor nieuw informatie.
   Niets heeft me overtuigd van de ernst van de situatie.
   Behalve de herkenbare valsheid van de pers en de politiek.
   En dat is toch een dodelijke combinatie gebleken.
   Ook in Nederland, maar zeker na Obama en H Clinton, Syrie, irak etc..

   Dus: wat is zo ernstig aan het corona-virus, behalve dat we de pers opnieuw herkennen na alle valse berichten uit afgelopen jaren?

   13 likes
  • Net als hier in België, een 300 doden per jaar op de wegen, maar als je wat kunt rekenen rijden er miljoenen tot zelfs een miljard voertuigen per jaar op de Belgische wegen..dus die 300 doden stelt niets voor.
   Wat gaat men nu doen, nog meer controle’s en raar maar waar, trajectcontrole wat altijd is afgewimpeld als een aanslag op de privacy en te duur.
   Zelfs gemeentes mogen nu gas boetes uitdelen voor overdreven snelheid en ik weet niet wat nog allemaal, kwestie van de gemeentekas wat aan te vullen.

   Alles wat er gebeurd, gebeurd met een doel…..massa controle ten koste van je privacy en eigenheid.

   8 likes
 2. Behalve in Nederland daar valt het wel mee gewoon je gezond verstand gebruiken die heeft niemand hier dus niks aan de hand over 14 dagen hebben we wel meer gevallen als in ITALIE maar dat word wel weer weggemoffeld door het RIVM.

  32 likes
 3. Ik hoorde op you tube dat er een delegatie Chinezen (artsen) naar Italië onderweg is om te helpen…. Jaja Europa daar sta je dan in je hempt, geen samenwerking of coördinatie , geweldig allemaal en blijf vooral vertellen dat mondkapjes niet helpen…….
  En ik heb nog een vraag aan jullie….wie kent het boek van Dean Koontz. ,,The Eyes of Darkness,, uit 1981…..
  Is fictie, maar daar staat wel in dat in 2020 een Wuhan Virus los zou basten op de Longen, hand Made …….

  24 likes
  • Mondkapjes helpen niet, dat klopt. Angst helpt ook niet.

   Wat wel helpt, is gewoon je boerenverstand gebruiken…. Als je ziek wordt binnenblijven, extra hygiene maatregelen treffen en gewoon rustig uitzieken en zoveel mogelijk gezond eten incl. vitaminen.

   En om het virus minder kans te geven op verspreiden, is het een goed idee om een paar weken wat meer rond om huis te blijven als het even kan. Lijkt me allemaal niet zo’n probleem.

   18 likes
  • @Louise
   Kende het boek niet, maar in 2010 was er ook een klokkenluider die aangaf dat er destijds in elitaire kringen is besproken dat “China een koudje zou oplopen”… (ze lachten er uitbundig over) en dat dit virus de hele wereld zou gaan raken. De halve wereldpopulatie zou erdoor getroffen worden.

   (mirror) Bill Ryan Intel From 2010 The Plan #CoronaVirus, 盎格鲁•撒克逊计划
   https://youtu.be/Bv5CPyZRwR4

   8 likes
   • @ Mike , ik kwam net uit op de site van Martin Vrijland , gaat ook over het boek, fictie uit 1981 wat nu werkelijkheid wordt….Corona virus, pandemie biowapen en totalitaire controle, 5G”. Allemaal ellende wat een mensheid …….Er is maar één manier om van alle ellende af te komen en dat is het ingrijpen van hogere machten, onze kleine planeet een beetje draaien en weg met die mensheid , klinkt lullig maar dan gaan we er letterlijk allemaal aan….. Het leven op aarde kan dan gewoon opnieuw beginnen …..

    3 likes
    • @Louise,
     Ben het wel met je eens. We zijn nogal van het pad afgeraakt door de eeuwen heen. Te veel ernstig gecorrumpeerde leiders, te veel ordervolgers, en te veel mensen die afhankelijk zijn geworden van een compleet gecorrumpeerd systeem. We dragen er allemaal wel een steentje aan bij om dit systeem in stand te houden.

     Toch is er nog wel een beetje hoop. Bill Ryan gaf al in bovenstaande video aan dat men de uitbraak al in 2010 of 2011 gepland had. Ze lopen dus ver achter en dat is wel degelijk te danken aan de vele mensen die ermee bezig zijn. Ook andere goede bronnen hebben dit in de afgelopen jaren al aangegeven.

     Ook de “Q-movement” mag dan op gecontroleerde oppositie lijken, of op een zoveelste manier om ons paradigma onder controle te houden. Toch ben ik ervan overtuigd dat deze beweging positief is en wordt gecoordineerd door hogere machten.

     Als men alle “Q-informatie” via de msm zou verspreiden zou het wel een stuk sneller gaan, maar dankzij “Q” is de msm al op vele manieren in verlegenheid gebracht. Is een goede zaak.

     Het spel dat gespeeld wordt is veel groter dan wij kunnen overzien. Maar in basis is het nog steeds een spel tussen “goed en kwaad, licht en duisternis”.

     Het delen van goede informatie via Q en vele andere bronnen is nog steeds mogelijk ondanks alle pogingen van sociale media om dit tegen te werken.

     En dat virus waait ook wel weer over. We zijn nog niet verloren.

     Hier is trouwens een bron van “Q” om misschien even een oogje op te houden: Austin Steinbart https://www.youtube.com/channel/UC3SB8FR3144M3DKCZPBXcHg/videos
     De tijd zal uitwijzen of het een betrouwbare bron is.

     4 likes
     • Door te denken in “hogere machten” sta je, je eigen macht af. En de aarde is nu eenmaal Duaal, altijd zo geweest en zal altijd zo blijven.

      Wellicht is de (huidige) chaos met een meedeinende ordening wel het beste wat de huidige mensheid ooit zal kunnen bereiken.

      2 likes
  • Het boek is in 2014 opnieuw uitgegeven Louise onder Dean’s echte naam…

   Mike…en inmiddels vertaald in vele talen
   Kreeg het vorige week toegestuurd door een spaanse vriendin…

   Als je toch op youtube kijkt, bekijk ook eens de openingsscene van olympische spelen 1992 in Barcelona

   2 likes
  • @Louise het is geen fictie..

   2 likes
 4. ‘wie ze wel en niet in leven laten’.

  in Nederland zijn ze de registratie van orgaandonoren kwijt.
  ze weten te melden dat de gegevens NIET in verkeerde handen zijn gevallen…….hoe wil je dat weten als je de gegevens kwijt bent?

  dit is een open deur voor orgaanroof.

  vb.

  verplichte scan
  positieve uitslag
  helaas kunnen we u niet in leven houden
  mogen we uw organen hebben?

  u staat nl. niet als NEE geregistreerd want die registratie is er niet meer (links gedachtengoed).

  geen officiele 5G uitrol betekend NIET dat het niet al geïmplementeerd is.

  fff

  22 likes
  • Die registratie van orgaandonoren betreft een veiligheidsbackup, dus de originele zijn er gewoon nog. Desondanks, niet zo gek gedacht van U. Zie ze er best voor aan!

   4 likes
   • dat heb ik niet meegekregen,ik was aan het rijden.(slap excuus)
    bedankt voor de info maaaar waar is die back-up waar deze zeer persoonlijke info opstaat wie wel en niet doneert?

    verkocht?
    er gaan heel wat doden komen als ik de hype mag geloven.

    het blijft door mijn hoofd spoken.

    fff

    1 likes
  • Hier op de Filipijnen staat het ja of nee donor vermeld op je rijbewijs, en je bloedgroep. Dus geen twijfel als je ‘dood’ in een ziekenhuis komt.

   2 likes
 5. Ken er niet veel van maar wie een beetje handig is op het web kan de website gegevens na checken van coronavirus. Com. Daarbij kan je zien dat de website reeds enkele jaren geleden geregistreerd is en bovendien de licentie afloopt deze zomer.

  Verdacht. Eigenaar is jawel who.

  17 likes
 6. Bas van Stapelberg

  Ik had liever van deze beste man gehoord over het ontstaan. De officiële versie van overheid en internationale persagentschappen is toch nog het ‘pannetje vleermuizensoep’. Jamiejamie met een beetje maggi. Maar o dat zoiets bijna niet is serieus te nemen wacht ik de eventuele andere lezing af.

  9 likes
 7. ik vraag me iets af.

  is er 1 of meerdere mensen die hier leest en of reageerd,die zelf of iemand kent die het coronavirus heeft of heeft gehad??

  ik ken heel wat mensen en allemaal familie en kennissen.
  iedere dag vraag ik dat aan iedereen die ik spreek.

  niemand.
  iemand van de lezers?

  fff

  8 likes
 8. Als Zuid Korea het kan dan kan Noord Europa dat ook. Maar Poetin is de slimste.145miljoen inwoners en maar 20 besmettingen. Daar kan de Wereld nog wat van leren.

  8 likes
 9. ja,nu gaat het loos.
  iedereen gelooft het coronavirus,dus nu kunnen ze pas echt gaan knallen met 5G.

  wat een geniaal plan,helaas is het niet in ons voordeel.

  fff

  7 likes
  • Kunt u mij uitleggen wat de link is tussen coronavirus en 5G?

   3 likes
   • @ikbenik. Over 5G zijn al veel artikelen geweest die aangeven dat het gevaarlijk is. Met testen van 5G gebeurden er vreemde dingen. In Den Haag, waar bij station Hollands Spoor een test werd gedaan, vielen vogels dood uit de bomen in een parkje niet ver daar vandaan. In Groningen werden koeien helemaal gek. In Oostenrijk of Zwitserland werden koeien ook helemaal gek en stortten zichzelf in een afgrond. Ik heb ook gelezen dat er in Wuhan mensen ineens domweg dood neer vielen. Als ik het me goed herinner was dat met een frequentie van 60 GHz. Daarover wordt gezegd dat die frequentie zuurstof aan cellen onttrekt. Het zou daarbij ook effect hebben op het hart waardoor mensen ineens dood vielen. Wat dat met het virus te maken heeft? Daarover wordt veel gezegd dat het een ‘heel gevaarlijk’ virus is terwijl dat volgens velen niet zo is. Ze kunnen dus gewoon 5G gaan inzetten en als mensen dood neer vallen kan het virus de schuld gegeven worden. Het virus kan zo dus gebruikt worden als een dekmantel voor 5G en de gevaren ervan.

    7 likes
   • de symptomen

    5G is een militair wapen
    een frequentiewapen

    bij testen is al gebleken dat honden gek werden,koeien naar de prikkeldraad inrenden,vogels met bosjes uit de lucht vielen,mensen op concerten bloedneuzen kregen,misselijk werden enz.

    in de meeste epicentra was 5G al officieel uitgerold.

    zo heeft de marine ook geëxperimenteerd met sonar in de zee,waarna dolfijnen walvissen en andere diersoorten met brandwonden aanspoelden.

    met een frequentie wapen is bijna alles mogelijk.

    research:

    frequency with sand

    levitation by frequency

    putting a fire out with frequency

    DEW (directed energy weapon)

    en veel meer.

    fff

    7 likes
    • research ADS (active denial system)
     demo’s op youtube.

     als ze dit kunnen,kunnen alles.

     bosbranden
     carhacking
     people and animals collapting or dying
     power system outage

     the sky is the limit.

     coronavirus my ass

     research celltowers same EMF waves as ADS.

     fff

     4 likes
     • denk maar niet dat 5G in de kinderschoenen staat.
      Nikola Tesla was heer en meester over frequentie,vibratie en energy.

      die beweerde 100 jaar geleden dat de mensheid (verkeerde handen) niet klaar was voor deze technologie.

      5G en biowarfare zijn de laatste stappen naar aangesloten zijn op AI via chip vaccinatie.

      als je leest hoever ze zijn ( dus zijn ze veeeeeel verder) op het gebied van Crispr en Neuralink dan moet het kwartje vallen.

      fff

      9 likes
   • @ikbenik
    5G beschadigt witte bloedcellen: https://www.youtube.com/watch?v=6izWZptxSz4
    Als gevolg hiervan wordt je weerstand verlaagd. Dit zorgt ervoor dat in gebieden met 5G, het virus zich sneller kan verspreiden.

    3 likes
 10. In Duitsland bij 1600 besmettingen maar 3 doden! In Italie was dat bij 1600besmettingen 40doden. Vanwaar dat grote verschil?
  De gezondheidszorg in Italie is veeel slechter. In zweden bij 500besmettingen 0 doden. In Noorwegen bij 400 besmettingen 0 doden. Zwitserland 620 maar 3!

  In China en Zuid Korea loopt het alweer terug
  En weinig doden in Zuid korea en Noord Europa.
  Dus voorlopig is het paniekzaaien.

  6 likes
 11. De WHO heeft nu officieel een pandemie uitgeroepen wat het coronavirus betreft.

  Hier in België worden de maatregelen extreem, alles gaat zo goed als op slot zoals scholen, universiteiten, rusthuizen, grote evenementen worden afgelast…..kuch kuch, maar voetbal in het wekend gaat gewoon door net zoals de kleinere evenementen.

  5 likes
  • er is 1 dode in belgie…jawel lieve kijkbuiskinderen 1!!! de goede man was al behoorlijk ziek en is helaas in de ouderdom van 90 jaar overleden

   4 likes
   • Momenteel 3 doden, een man van rond de 90, een man in de 80 en een man in de 70..allen waren al ernstig ziek.

    Van Ranst speelt nu ook de emotionele kaart en stelt dat er ook kinderen zouden kunnen sterven en ze daar geen antwoord op hebben hoe dat komt…zal ik het wantwoord geven, zieke en fel verzwakte kinderen.

    Tuurlijk het zou je eigen vader, grootvader en of kind maar zijn, maar dat is wat men noemt natuurlijke selectie.

    Trouwens, een virus op zich dood geen mensen, een virus heeft in tegenstelling zoals bacteriën een host (gastheer/vrouw) nodig om te overleven en om de vermenigvuldigingen.
    Men sterft aan de complicaties, long falen, hartfalen, nierfalen maar niet direct door het virus zelf.

    Dus wie gezond en wel is, hoeft niets te vrezen, maar ik kan er wel mee leven dat men maatregelen treft om de zwakke, oudere en zieke mensen te beschermen.

    1 likes
 12. 50e world economic forum was 21-24 januari in Davos Zwitserland

  The distance between Davos and Italy is 514 km. The road distance is 826.3 km.

  3000 personen namen er aan deel…zo goed als allemaal ingevlogen

  Gedachtes zijn er niet zomaar…

  4 likes
 13. WHO de bandietenbende roept pandemie uit en nu de spuit erin en de rest om zeep helpen.
  op naar de 500 miljoen overlevers.
  niet hamsteren hoor je zal eens genoeg te eten hebben.
  diegeen die roken ophouden nu want het pakt virussen aan.
  ook geen alcohol is niet goed voor je en mondkapjes is uit ten boze.

  de wereld wordt steeds leuker en nu nog allemaal gesterkt liggen .

  2 likes
 14. Pas het begin? ik denk dat het een hoofdstuk is van iets wat al lang begonnen is. Controle middels regelgeving en het inperken van dat kleine beetje vrijheid wat u tot dusver had. NL loopt nog redelijk achter, maar de machine draait op volle toeren. Ik zou zeggen, neem vooral een paar extra borrels.

  2 likes
 15. dit hele gedoe is een vooropgezet plan: https://www.brighteon.com/756faa7e-3231-4933-8e7c-15263a0c6c7e

  er is echter een hele eenvoudige oplossing tegen dit virus: Pure vitamine C.
  Vitamine C wordt omgezet in hydrogen peroxide wat het virus doodt.

  Neem 3 x per dag 5 gram pure vitamine C poeder met voeding.

  2 likes
 16. :adrianus-johannes.

  Er zijn weinig aanwijzingen dat Covid-19 zich via de handen verspreidt, aldus de deskundige. Maskers zullen ook niet voorkomen dat je besmet raakt.

  als zo ik begrijp, de eerst bemeste in china een druppel op zijn hand kreeg.. ondanks alle bescherming..
  deze zal toch wel op een goede wijze verwijderd zijn .. ik bedoel zal toch niet weg gelikt zijn..
  in dat geval is het een huid indringend virus.. maar ja bestaat dat ! volgens deskundigen onmogelijk.. maar hoe is dan het virus ontsnapt.. interessant toch, achterdeur, opzet.. gegarandeerd niet door de voor deur dan is dat moedwil en heeft deze verspreider een hekel aan de mens.. dus is de vraag wat is die dan zelf??

  1 likes
 17. In indonesie zeer recent slechts 4 gevallen…tja, daar kwam de Kroon uit Nederland op staatsbezoek

  1 likes
  • Wat altijd interessant is, zijn de bewegingen er om heen…
   Trump doet Europa in de ban, geen vlieg verkeer, naar Amerika in quarantaine ….
   Geldt niet voor Engeland, heeee toevallig uit de EU….
   Chinezen en mensen uit India helpen Italië ….( we kunnen hier niks)
   Man man man wanneer komen die omhoog gevallen creaturen van de EU weer boven water, nu moet er wat op Europees niveau geregeld worden, zijn ze er niet….. Wat doen we daarmee..
   Opletten straks als de paniek weer een beetje gezakt is, failliete bedrijven ,luchtvaart etc…..
   Waarom moest alles Made in China, hoezo slaven, die arme mensen werken voor een paar euro per dag….Hallo Action, Primarkt e.a….. Is de hele deug fabriek daar tegen wel eens in opstand gekomen…….of is het gezeik van die lui alleen in t Nederlandse…. Ook geweldig, geprivatiseerde gezondheidszorg ….dagggggg ziekenhuizen die nu zo goed als stil liggen, geen patiënten geen geld.. Wat een virus allemaal laat zien………het is walgelijk waartoe de mens in staat is…….

   3 likes
 18. Wanneer breekt het uit in de Vondelstraat 39 te Amsterdam??

  0 likes
 19. Osterholm eindigt op een positieve noot: “We slaan ons er wel doorheen.”
  nou, dan. waar gaat dit bericht over.

  0 likes
 20. In China is de piek al bereikt van het aantal besmettingen. We hoeven dus niet veel zorgen te maken. De golf gaat in Europa nog even door. Maar binnen een aantal weken zullen we hier ook onze piek hebben bereikt en gaan klaar maken voor het opleven van de economie.

  het zal dus niet zo een vaart maken zoals vermeld in dit artikel. Veel besmettingen en doden maar de economie zal het wel overleven.

  0 likes
 21. Ja dit is nog maar het begin, ook al zouden we de controle over de besmettingen kunnen krijgen zoals nu in China dan nog zullen overal ter wereld regelmatig weer opnieuw haarden ontstaan welke de plaatselijke economy zullen beschadigen en de bevolking zal ontwrichten, het virus uitroeien is een utopie met landen als Nederland, Iran, Noord-korea etc.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

libanese

Libanese journalist: ‘Dit addergebroed zit achter corona, conflict in Amerika’

De Libanese journalist dr. Hassan Hamade heeft ...

duitse

Duitse longarts: Corona-aanpak is ‘misdaad tegen de menselijkheid’

De Duitse longarts Wolfgang Wodarg heeft in ...