Homepagina » Buitenland » “Niet Assad, maar rebellen hebben baat bij gifgasaanval in Idlib”
"Niet Assad, maar rebellen hebben baat bij gifgasaanval in Idlib"

“Niet Assad, maar rebellen hebben baat bij gifgasaanval in Idlib”

Het gifgas dat in de Syrische plaats Khan Sheikhoun in de provincie Idlib doden en gewonden veroorzaakte kwam uit een opslagplaats van rebellen, zo heeft het Russische ministerie van Defensie gezegd.

Het Kremlin benadrukte dat Rusland de militaire operaties van het Syrische regime blijft steunen.

Westerse landen claimen dat het regime van de Syrische president Assad achter de gifgasaanval zit. Die ontkent dat en wordt daarin gesteund door de Russen.

Bewijs

Toen de Syrische luchtmacht een luchtaanval uitvoerde op een buitenwijk van Khan Sheikhoun werd een munitieopslagplaats van terroristen geraakt, waar, zo bleek achteraf, onder meer chemische wapens werden gemaakt.

De verwondingen van de slachtoffers lijken op die van slachtoffers van eerdere aanvallen waarbij terroristen chemische wapens gebruikten, aldus Moskou.

Vorig jaar gebruikten terroristen gifgas in Aleppo. RT-verslaggeefster Lizzie Phelan bezocht daar een school, waar ze bewijs vond dat jihadisten er chemische wapens maakten.

Ontdaan

“Rusland en zijn militaire diensten blijven antiterroristische operaties van het Syrische leger voor de bevrijding van het land steunen,” liet het Kremlin weten.

Kremlin-woordvoerder Dimitri Peskov zei te betreuren dat er sprake is van een gebrek aan internationale interactie en samenwerking.

De Syrische regering heeft zich in 2013 onder toezicht van de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens ontdaan van chemische wapens.

Baat

“Waarom zou Assad nu chemische wapens inzetten terwijl hij steeds meer gebieden herovert op de rebellen,” vraagt de Britse veiligheidsanalist Charles Shoebridge zich af.

“De enigen die baat hebben bij een gifgasaanval zijn de rebellen zelf,” zegt hij.

[De Morgen]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • weg met ons schreef:

  Het is ongehoord hoe de US durft optespelen en als smerige schijnheiligen wijzen met het belerende vingertje richting Assad die probeert zijn land te redden en uit de klauwen wil houden van het fascistische Westen.

  De US heeft meer KINDERbloed aan de handen dan welk land in de wereld dan ook en knallen nog dagelijks met drones in verschillende landen in de wereld zonder toestemming van betreffende nationale regeringen onschuldige mensen en OOK KINDEREN overhoop!!….

  Trump doet hier nog even heel huichelachtig een duit in het zakje door zogenaamd geschokt te reageren op een bombardement met gifgas waar helemaal niets is bewezen en er niets anders is te zien dan een hoop blerende en onder zeil gebrachte acteurs??… We hebben toch gezien hoe men in Bagdad een bomexplosie heeft gefaked en de acteurs gingen liggen nadat ze een auto hadden opgeblazen. En wat te denken van de agent in Parijs die op straat een kogel door zijn hoofd kreeg en er geen spat bloed was te zien. Enz. Enz. Enz. De fascisten deinzen er ook niet voor terug en blazen desnoods wel echt wat lui en ook KINDEREN op.

  Het heeft er m.i. alle schijn van dat Assad’s leger hier in een val is getrapt dat er een munitiedepot zou zijn waar helemaal niets was en waarmee men met een toneelvoorstelling doet alsof er een gifgasaanval heeft plaatsgevonden. De videobeelden van de inslagen wijzen helemaal niet op gifgas, maar slechts op conventionele bommen.

  13 likes
  • weg met ons schreef:

   Er zijn volgens het laatste nieuws vanuit de US ten aanzien van Trump m.i. opeens twee opties: Trump is vanaf nu officieel een echte asswhole en blaast de oorlogstrompet en verder gebeurt er niets als na protesten hij tot orde wordt geroepen door de rest van de wereld. Lijkt me een zwakke optie, maar is misschien toch mogelijk. En dan hebben de democraten in ieder geval het leuk gespeeld of niet natuurlijk, want het is duidelijk dat alles incl. Trump één groot misselijkmakend spel speelt.

   De andere optie is domweg Trump volgen die dus wel heel makkelijk naar de wapens grijpt en als een volslagen idioot een derde wereldoorlog gaat ontketenen. Of het wordt geen derde wereldoorlog, maar een oorlog en Assad gaat afgemaakt worden en het land Syrië komt in handen van de zionisten….Alleen zullen de Russen en Irak dit zomaar over hun kant laten gaan dat de US als een mad dog in het land binnenvallen? Zo niet dan zijn de rapen gaar en bereid u maar voor op het ergste.

   4 likes
   • weg met ons schreef:

    .corr…Ruslan en Irak, moet zijn Rusland en Iran.

    Ook China zal vroeg of laat van zich laten horen.

    Het was Trump zijn zeer directe retoriek die hem anders maakte, maar wat hij nu heeft gedaan is een volslagen afgang en speelt hij zo al zijn tegenstanders, maar dan ook alle tegenstanders in de kaart en jaagt de mensen die hij nodig had als vrienden of nieuwe bondgenoten tegen hem n leeghoofdigein het harnas. Wat een afgang en wat een totale goedkope, asociale en leeghoofdige manier van optreden en wat een voorgekookt spel.

    De zionisten, de nep joden hebben het spel simpel gespeeld door een dergelijke impulsieve gek te gebruiken.

    In ieder geval is de illusie voorbij dat democraten en republikeinen elkaar niet tegemoet zouden komen en niet één en hetzelfde zijn.

    Wat een simpel doch uitgekookt spel. Maar ook een heel, heel gevaarlijk spel. De zionisten en de Rothschilds c.s willen en zullen ten koste van alles Syrië inlijven. Ook Noord-Korea staat op het programma.

    3 likes
   • weg met ons schreef:

    Het ziet er in ieder zeer ernstig uit en democraten en republieken hebben het in de afgelopen jaren dus voor elkaar gekregen om het geheel der dingen tot een compleet drama te laten escaleren en zoals het er nu uitziet te laten eindigen in een nog groter drama. Trump had hier kunnen laten zien dat hij het beter voor had en zeker geen klassieke republikein is.

    Republikeinen denken nog te veel in het verleden toen de US een grote solitaire speler in het veld was, maar gaan zich alleen dit keer heel lelijk vergissen. De wereld is niet meer ALLEEN de US. Er zijn andere grote spelers gekomen die zich zeker zullen laten gelden. En deze nieuwe spelers zijn zeker geen kleine jongens waar de US zo maar even overheen kan stappen. Als Trump geen bakzeil haalt dan: This is it!

    2 likes
 • andré schreef:

  Vraagje ; welk land/bedrijf kunnen we aansprakelijk stellen voor het produceren van het gifgas ?
  (oorzaak weghalen)

  13 likes
 • weg met ons schreef:

  Kijk anders eens naar de (lieg)foto bovenaan in dit topic: is dat een kind getroffen door gifgas wat zich de longen uit het lijf hoest, met knalrode en zwaar geïrriteerde ogen of is het een kind met gezonde rode konen en helder wit in de ogen wat blaakt van gezondheid die men zonder vragen een kapje op de mond heeft geduwd? Kinderen spelen het verhaal wel mee, want die weten niet beter of krijgen anders wel een schop in de kont als ze niet doen wat er van ze wordt verwacht. Het zal mij ook niet verbazen als ze kinderen of mensen tijdelijk onder narcose hebben gebracht en anders liggen er nog wel een aantal lijken in het mortuarium die als rekwisiet kunnen dienen.

  Normaal gesproken als er niets achter dergelijke voorvallen is te zoeken dan zou men in de media en in de US/EU veel gereserveerder reageren en eerst verdere onderzoeken afwachten om te achterhalen wat er precies is gebeurd en wie waar schuldig aan is. Nu reageert men als dolle honden die zonder na te denken onmiddellijk de aanval inzetten. Ook dat is een reden om aan te nemen dat hier veel, heel veel niet klopt in wat men beweert.

  Normaal gesproken zou men als een soort rechercheur te werk gaan en kalm en gereserveerd de balans opmaken, technisch onderzoek starten en luisteren naar de verschillende verhalen en op zeker willen gaan of hier werkelijk geen toneelstuk wordt opgevoerd. Niets van dat alles, maar gelijk zit de US er bovenop en wijst zonder blikken of blozen in de richting van degene die men graag als schuldige ziet. Het vreemde is dat men ergens zelfs de Russen buiten dit verhaal houdt en helemaal gefixeerd is op Assad.

  Assad moet en zal weg en dit stukje heel slechte toneel opvoeren is één van de manieren om daar beweging in te krijgen. Lijkt er verdacht veel op dat dit stukje toneel komt uit een zionistische snotkoker. Bijv. Rita Katz en haar kompanen???….

  7 likes
 • Faye schreef:

  Is het wel gebeurd? Speelt Trump niet hetzelfde strategische spelletje als die gekken deden?
  Neemt hij deze keer nazi’s bij de neus?
  Het is een schaakspel waarvan wij niet weten hoe de volgende zet eruit gaat zien, Trump heeft al aangekondigd dat het niet op televisie uitgezonden zal worden.
  Hij weet de spanning er wel in te houden!

  5 likes
 • Tink schreef:

  Het eerste dat sneuvelt in een oorlog is de waarheid…

  5 likes
 • weg met ons schreef:

  (…normaal gesproken 2x?) Zo heel veel “normaal gesproken” wordt er niet meer in de wereld en alles lijkt maar te kunnen of te mogen. Ja, ja, met geld kan men de waanzin kopen. Ik durf zelfs te beweren en zal mij niet verbazen als de Goldman Sachs maffioso in Frankfurt geld uit het niets creëert en dit in fondsen stort waarmee jihadisten hun judasgeld krijgen gefinancierd .

  Zie maar eens goed bovenstaande RT video….ik zie veel mannen die meer lijken op jihadisten met mondkapjes (voorkomen van herkenning en show) dan artsen en die hier m.i. even geen wapens hanteren, maar een rolletje meespelen in “ones upon a time in the Middle-East”.

  4 likes
 • netron schreef:

  De enige die er baat bij heeft gehad is de USA dit is een boosaardige, geweldadige natie geworden.
  Waarom zijn er nooit kruisraketten tegen IS ingezet? Nu wordt er zonder bewijs geweld gebruikt tegen Assad. Heel toevallig waren daar 2 schepen van de US afgeladen met wapentuig. Ik geloof er geen bal van dat Assad chemische wapen in zo zetten tegen de bevolking en het gaat ook tegen alle logica in.
  Het enige wat de USA wil is Syrië net als Libië tot een puinzooi maken. En onder de macht van de Illuminatie brengen, de volgende op rij is Rusland helaas is dat wel een grote jongen.

  4 likes
 • x

  Check Also

  russen

  ‘Ruslandkenner’ waarschuwt dat de Russen komen: ‘Ze zijn duivels slim’

  Poetin probeert de Nederlandse politiek te beïnvloeden, ...

  pentagon

  Pentagon doet in Kazachstan onderzoek naar bioterrorisme (ook corona)

  Wetenschappers van het Pentagon doen in Kazachstan ...

  >