Buitenland

“Niet Assad, maar rebellen hebben baat bij gifgasaanval in Idlib”

Help anderen door deze informatie met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het gifgas dat in de Syrische plaats Khan Sheikhoun in de provincie Idlib doden en gewonden veroorzaakte kwam uit een opslagplaats van rebellen, zo heeft het Russische ministerie van Defensie gezegd.

Het Kremlin benadrukte dat Rusland de militaire operaties van het Syrische regime blijft steunen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Westerse landen claimen dat het regime van de Syrische president Assad achter de gifgasaanval zit. Die ontkent dat en wordt daarin gesteund door de Russen.

Bewijs

Toen de Syrische luchtmacht een luchtaanval uitvoerde op een buitenwijk van Khan Sheikhoun werd een munitieopslagplaats van terroristen geraakt, waar, zo bleek achteraf, onder meer chemische wapens werden gemaakt.

De verwondingen van de slachtoffers lijken op die van slachtoffers van eerdere aanvallen waarbij terroristen chemische wapens gebruikten, aldus Moskou.

Vorig jaar gebruikten terroristen gifgas in Aleppo. RT-verslaggeefster Lizzie Phelan bezocht daar een school, waar ze bewijs vond dat jihadisten er chemische wapens maakten.

Ontdaan

“Rusland en zijn militaire diensten blijven antiterroristische operaties van het Syrische leger voor de bevrijding van het land steunen,” liet het Kremlin weten.

Kremlin-woordvoerder Dimitri Peskov zei te betreuren dat er sprake is van een gebrek aan internationale interactie en samenwerking.

De Syrische regering heeft zich in 2013 onder toezicht van de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens ontdaan van chemische wapens.

Baat

“Waarom zou Assad nu chemische wapens inzetten terwijl hij steeds meer gebieden herovert op de rebellen,” vraagt de Britse veiligheidsanalist Charles Shoebridge zich af.

“De enigen die baat hebben bij een gifgasaanval zijn de rebellen zelf,” zegt hij.

[De Morgen]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
andré
andré
7 jaren geleden

Vraagje ; welk land/bedrijf kunnen we aansprakelijk stellen voor het produceren van het gifgas ?
(oorzaak weghalen)

weg met ons
weg met ons
7 jaren geleden

Het is ongehoord hoe de US durft optespelen en als smerige schijnheiligen wijzen met het belerende vingertje richting Assad die probeert zijn land te redden en uit de klauwen wil houden van het fascistische Westen.

De US heeft meer KINDERbloed aan de handen dan welk land in de wereld dan ook en knallen nog dagelijks met drones in verschillende landen in de wereld zonder toestemming van betreffende nationale regeringen onschuldige mensen en OOK KINDEREN overhoop!!….

Trump doet hier nog even heel huichelachtig een duit in het zakje door zogenaamd geschokt te reageren op een bombardement met gifgas waar helemaal niets is bewezen en er niets anders is te zien dan een hoop blerende en onder zeil gebrachte acteurs??… We hebben toch gezien hoe men in Bagdad een bomexplosie heeft gefaked en de acteurs gingen liggen nadat ze een auto hadden opgeblazen. En wat te denken van de agent in Parijs die op straat een kogel door zijn hoofd kreeg en er geen spat bloed was te zien. Enz. Enz. Enz. De fascisten deinzen er ook niet voor terug en blazen desnoods wel echt wat lui en ook KINDEREN op.

Het heeft er m.i. alle schijn van dat Assad’s leger hier in een val is getrapt dat er een munitiedepot zou zijn waar helemaal niets was en waarmee men met een toneelvoorstelling doet alsof er een gifgasaanval heeft plaatsgevonden. De videobeelden van de inslagen wijzen helemaal niet op gifgas, maar slechts op conventionele bommen.

Faye
Faye
7 jaren geleden

Is het wel gebeurd? Speelt Trump niet hetzelfde strategische spelletje als die gekken deden?
Neemt hij deze keer nazi’s bij de neus?
Het is een schaakspel waarvan wij niet weten hoe de volgende zet eruit gaat zien, Trump heeft al aangekondigd dat het niet op televisie uitgezonden zal worden.
Hij weet de spanning er wel in te houden!

weg met ons
weg met ons
7 jaren geleden

Kijk anders eens naar de (lieg)foto bovenaan in dit topic: is dat een kind getroffen door gifgas wat zich de longen uit het lijf hoest, met knalrode en zwaar geïrriteerde ogen of is het een kind met gezonde rode konen en helder wit in de ogen wat blaakt van gezondheid die men zonder vragen een kapje op de mond heeft geduwd? Kinderen spelen het verhaal wel mee, want die weten niet beter of krijgen anders wel een schop in de kont als ze niet doen wat er van ze wordt verwacht. Het zal mij ook niet verbazen als ze kinderen of mensen tijdelijk onder narcose hebben gebracht en anders liggen er nog wel een aantal lijken in het mortuarium die als rekwisiet kunnen dienen.

Normaal gesproken als er niets achter dergelijke voorvallen is te zoeken dan zou men in de media en in de US/EU veel gereserveerder reageren en eerst verdere onderzoeken afwachten om te achterhalen wat er precies is gebeurd en wie waar schuldig aan is. Nu reageert men als dolle honden die zonder na te denken onmiddellijk de aanval inzetten. Ook dat is een reden om aan te nemen dat hier veel, heel veel niet klopt in wat men beweert.

Normaal gesproken zou men als een soort rechercheur te werk gaan en kalm en gereserveerd de balans opmaken, technisch onderzoek starten en luisteren naar de verschillende verhalen en op zeker willen gaan of hier werkelijk geen toneelstuk wordt opgevoerd. Niets van dat alles, maar gelijk zit de US er bovenop en wijst zonder blikken of blozen in de richting van degene die men graag als schuldige ziet. Het vreemde is dat men ergens zelfs de Russen buiten dit verhaal houdt en helemaal gefixeerd is op Assad.

Assad moet en zal weg en dit stukje heel slechte toneel opvoeren is één van de manieren om daar beweging in te krijgen. Lijkt er verdacht veel op dat dit stukje toneel komt uit een zionistische snotkoker. Bijv. Rita Katz en haar kompanen???….

Back to top button
11
0
We lezen graag je reactie!x