Gezondheid

India gebruikt kruiden en planten bij behandeling van kanker

Help door deze info met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Balakrishnan komt uit de Indiase deelstaat Kerala. Hij is één van de 148 kankerpatiënten die een medicijn hebben gekregen op basis van kruiden en planten. Het centrum waar hij wordt behandeld is één van de eerste overheidsinstellingen in India die ayurveda gebruikt voor de behandeling van kanker.

De behandeling is gebaseerd op wetenschappelijke bevindingen over traditionele geneesmiddelen. Na bestraling kon de 60-jarige Balakrishnan, die lijdt aan mondkanker, niet meer eten of drinken als gevolg van de pijn in zijn mond. Hij kreeg een ayurvedische mondspoeling met neem, een plant die in India wordt gebruikt voor medicinale toepassingen. De Latijnse naam van neem is Azadirachta indica. Na de behandeling kon hij weer zonder problemen eten en drinken. Arts K. Ramadas zei dat ayurveda vooral een aanvullende rol heeft bij de behandeling van kanker. “Veel van deze geneesmiddelen hebben bewezen dat ze de ontsteking afremmen.”

Experts hebben aangetoond dat niet alleen de moderne, maar ook de traditionele geneeskunde een groot potentieel heeft voor kankerbehandeling. Omdat nieuwe therapieën voor de gemiddelde Indiër onbetaalbaar zijn wil men de benaderingen combineren zodat de levenskwaliteit van alle patiënten verbetert. Uit klinische studies van de Amerikaanse Kankervereniging ACS is gebleken dat sommige ayurvedische kruidenpreparaten stoffen bevatten die kunnen worden gebruikt bij het voorkomen en genezen van bepaalde kankersoorten.

Veel kruiden uit ayurveda bevatten antioxidanten en kunnen de ontwikkeling van kanker voorkomen. Na onderzoek in 2007 concludeerde de Landbouwuniversiteit van Kerala bovendien dat een traditionele rijstsoort, Navara geheten, kanker kan bestrijden, met name borstkanker. In het Westen wordt nog weinig onderzoek gedaan naar ayurveda, maar toch is er steeds meer interesse om kruiden en planten te integreren in de moderne geneeskunde. De resultaten van de afgeronde onderzoeken van de ACS zijn in ieder geval veelbelovend.

26-2-2014 bron: IPS

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
kengai
kengai
8 jaren geleden

Ayurveda in het westen, nee dat gaat de farma-industrie niet goed vinden, dat is bij voorbaat kwakzalverij.
Hier blijven we gewoon chemokuren, daar word je lekker strontziek van en dan zal het ook wel goed helpen.
Hoe zieker van een chemo des te beter dat het helpt.
En wat doet het KWF, niets, de miljoenen zullen wel goed onder elkaar verdeeld worden, want onderzoek mag geen resultaat hebben.

Kalki
Kalki
8 jaren geleden

Het westen, voor wat dit beleid betreft in zijn geheel, zou zij navolgzaam naar India moeten zijn.

D.K
D.K
8 jaren geleden

Bijvoorbeeld in Korea heeft men aantal kruiden ontdekt die tegen kanker gebruikt kunnen worden maar je hoort het niet op media. En door je eetpatroon te veranderen werkt ook heel erg effectief op kanker maar daar hoor je ook weinig van terug. Kanker is oorzak van wat je in neemt en die kun je ook genezen.

Vortex
Vortex
8 jaren geleden

Westerse artsen richten zich louter op externe factoren van kanker, waarbij kanker een (door angst ingeboezemde) vijand is en bestreden moet worden. Oosterse (ayurvedische en chinese geneeswijzen) zijn veel meer gericht op het holistische welzijn van de mens. Men beschouwt ziektes als een manier waarop het lichaam probeert te genezen van onevenwichtigheden op zowel fysiek, emotioneel als mentaal niveau. Het westerse geloof in kanker is een op angst gebaseerd (collectief) geloof. Denk hierbij ook aan alle zogenaamde ‘awareness’ campagnes. De meeste technologie is diagnostisch, gericht op het opsporen en (chemisch) bestrijden van kanker, waarbij het holistisch element over het hoofd wordt gezien of genegeerd.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

5
0
We lezen graag je reactie!x