BinnenlandCorona

Radboudumc reageert op mediaberichten: IC’s liggen NIET vol met coronapatiënten

Help anderen door dit artikel met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

“Zullen de IC’s opnieuw overlopen met coronapatiënten?” kopte de NOS afgelopen week. Voor het eerst in lange tijd zijn er weer coronapatiënten vanuit het ene ziekenhuis verplaatst naar het andere. Het werd te druk op de intensive care van het Isala-ziekenhuis in Zwolle, aldus de NOS.

In de media wordt het beeld geschetst dat er alleen maar coronapatiënten op de IC’s liggen. Het ziekenhuis zag zich genoodzaakt te reageren op de berichten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Via de website van het ziekenhuis: “Maar zo veel patiënten met corona liggen er toch niet in Isala? Bestuurder Ina Kuper: ‘Nee, maar naast coronapatiënten is er een geboortegolf, veel traumapatiënten, reguliere zorg en wij halen uitgestelde zorg in’.”

In 22 van de 26 IC-bedden liggen niet-COVID-patiënten

Ook het Radboudumc heeft gereageerd op mediaberichten over druk op de zorg. “De druk op ons ziekenhuis wordt steeds groter, net als bij andere ziekenhuizen in het land. Dit heeft gevolgen voor de operaties, de intensive care (IC) en de verpleegafdelingen. En dat terwijl er in vergelijking met eerdere coronagolven minder COVID-patiënten zijn opgenomen in het Radboudumc (19 oktober: 11 waarvan vier op de IC),” aldus het ziekenhuis.

“Het verschil met die eerdere golven is echter dat de reguliere acute en urgente zorg toen niet doorging en nu wel doorgaat. Bovendien zijn er nu minder zorgverleners beschikbaar. Hierdoor kunnen we niet méér patiënten opnemen,” laat het Radboudumc weten.

Begin 2020 lagen op de piek 46 coronapatiënten tegelijk op de IC. Nu, oktober 2021, ligt de IC vol, maar is de situatie heel anders. Op de IC zijn nu maar 26 bedden beschikbaar door tekort aan zorgpersoneel. In 22 van deze bedden liggen niet-COVID-patiënten, benadrukt het Radboudumc.

Erg toch

Het gaat daarbij om patiënten die een ernstig ongeluk hebben gehad of een geplande, complexe operatie hebben ondergaan, die soms al eerder is uitgesteld. Het tekort aan IC-verpleegkundigen zou komen door een hoog ziekteverzuim.

“Erg toch, dat ziekenhuizen moeten proberen (tevergeefs) het beeld te corrigeren dat media schetsen,” reageert columnist Marianne Zwagerman. “De IC’s liggen NIET vol met coronapatiënten.”

4.9 139 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

90 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jootje
Jootje
2 jaren geleden

Mag dit nieuws ook te horen en zien zijn in ALLE msm aub???

Merijn Hugens
Merijn Hugens
2 jaren geleden

Die zogenaamde 90% Ongevaccineerden in de Nederlandse Ziekenhuizen & op de UC’s zijn gebaseerd op een RIVM onderzoek van 27 AUGUSTUS & een NICE-Onderzoek daterend uit Juli…Volgens mij zitten we nu inmiddels in Oktober…Wordt het dan niet eens de Hoogste tijd voor het RIVM om een NIEUW ONDERZOEK & TELLING te doen? Want op dit moment beweren het RIVM, de Fake-Nieuws MSM, het Ministerie van VWS onder Befehl van Herr Doktor Hugo Mengele dat er NOG steeds net zoveel Ongevaccineerden in de Ziekenhuizen & op de IC’s liggen als in Augustus jongstleden…Maar RECENTE ONDERZOEKEN tonen juist aan dat er TOT 90% GEVACCINEERDEN in de Ziekenhuizen & op de IC’s liggen…en dat terwijl ik het RIVM & het Ministerie van VWS hier toch al sinds Juli voor gewaarschuwd heb…dus spring gauw in je Lamborghini beste Hugo en begin maar vast met tellen…

Carolina
Carolina
2 jaren geleden

De zorg is de laatste 20 jaar enorm
gekrompen. Regeren is vooruit zien
zegt men. Als je weet, dat de bevolking
uit steeds meer ouderen gaat bestaan,
moet je juist de zorgcapaciteit uitbreiden.
Wie is hier nu fout, wie veroorzaakt hierdoor
paniek? M.i. die clowns in Den Haag.

Tuf
Tuf
2 jaren geleden

Het begint steeds meer op een welles nietes spelletje te worden over de rug van goedgelovige mensen. Bah!
Ik geloof het ziekenhuis en niet de vaccin promotors.

Back to top button
90
0
We lezen graag je reactie!x