Binnenland

Schouwen-Duiveland: koploper besmettingen in Zeeland, één van de hoogste vaccinatiegraden

Help ons door deze info met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het RIVM publiceert sinds kort de vaccinatiegraad per gemeente, waardoor het mogelijk is om besmettingshaarden en de vaccinatiegraad naast elkaar te leggen. Omroep Zeeland deed dat voor de provincie Zeeland en ontdekte een besmettingspiek op Schouwen, Middelburg, Borsele en Veere.

Vooral de gemeente Schouwen springt eruit. De gemiddelde besmettingsgraad op Schouwen is bijna de hoogste van Zeeland: 37 per 10.000 in de afgelopen twee weken.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
Wéér op de eerste plaats

Schouwen heeft ook één van de hoogste vaccinatiegraden: 81 procent van de 12-plussers is ingeënt, schrijft Omroep Zeeland in een artikel dat inmiddels verwijderd is, maar hier nog kan worden gelezen. Het Zeeuwse gemiddelde is 27.

Als het gaat om de dagelijkse besmettingen gaat Schouwen-Duiveland aan kop. De gemeente staat wéér op de eerste plaats met wederom 22 nieuwe besmettingen, meldde de omroep woensdag.

Urk

Andersom kan het ook. Enkele maanden geleden haalde Urk het nieuws omdat het dorp op dat moment het beste jongetje van de coronaklas was. In twee weken tijd waren er slechts vier positieve tests geregistreerd. De GGD zei ‘in het duister te tasten’ over waarom het aantal besmettingen op Urk lager was dan in omliggende gemeenten. Een woordvoerder van de GGD IJsselland liet weten dat ‘er weinig wordt getest’.

Tegelijkertijd laten maar weinig inwoners van het dorp zich vaccineren. Ze zijn bang voor bijwerkingen en zien niet in waarom het nodig is. Urk heeft nog altijd de laagste vaccinatiegraad van Nederland. Slechts 27 procent van de 12-plussers is volledig gevaccineerd.

4.9 72 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

67 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Stephan
Stephan
2 jaren geleden

Leve Urk. Meest verstandige plaats binnen de EU.

Exegese
Exegese
2 jaren geleden

De vaccinatie leugen laat zich steeds vaker zien.

Loire
Loire
2 jaren geleden

Al gelezen in welingelichte kringen dat Gommers aanstuurt op vaccinatieplicht (uiteraard op basis van leugens en niet kloppende cijfers)? Precies wat ik al eerder zei; Dit demissionair kabinet blijft totdat het zogenaamde advies voor vaccinatieplicht komt van het OMT, maar de VVD en D66 hebben in febr van dit jaar allang voor vaccinatieplicht gestemd. Dan gaan ze zogenaamd het advies opvolgen maar ze waren zelf al voorstander en het is al vastgelegd voor een nieuw kabinet. Daarnaast zou Gommers toch niet meer in de media verschijnen. Hij houdt zich niet aan zijn woord, onbegrijpelijk dat hij nog als een geloofwaardig persoon in de media kan komen.

Jeff
Jeff
2 jaren geleden

Hoe kan dat nou Huug; ze dragen 3 condooms over elkaar heen en ze worden allemaal zwanger.

Back to top button
67
0
We lezen graag je reactie!x