Binnenland

Schouwen-Duiveland: koploper besmettingen in Zeeland, één van de hoogste vaccinatiegraden

Help mee door deze info met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het RIVM publiceert sinds kort de vaccinatiegraad per gemeente, waardoor het mogelijk is om besmettingshaarden en de vaccinatiegraad naast elkaar te leggen. Omroep Zeeland deed dat voor de provincie Zeeland en ontdekte een besmettingspiek op Schouwen, Middelburg, Borsele en Veere.

Vooral de gemeente Schouwen springt eruit. De gemiddelde besmettingsgraad op Schouwen is bijna de hoogste van Zeeland: 37 per 10.000 in de afgelopen twee weken.

Wéér op de eerste plaats

Schouwen heeft ook één van de hoogste vaccinatiegraden: 81 procent van de 12-plussers is ingeënt, schrijft Omroep Zeeland in een artikel dat inmiddels verwijderd is, maar hier nog kan worden gelezen. Het Zeeuwse gemiddelde is 27.

Als het gaat om de dagelijkse besmettingen gaat Schouwen-Duiveland aan kop. De gemeente staat wéér op de eerste plaats met wederom 22 nieuwe besmettingen, meldde de omroep woensdag.

Urk

Andersom kan het ook. Enkele maanden geleden haalde Urk het nieuws omdat het dorp op dat moment het beste jongetje van de coronaklas was. In twee weken tijd waren er slechts vier positieve tests geregistreerd. De GGD zei ‘in het duister te tasten’ over waarom het aantal besmettingen op Urk lager was dan in omliggende gemeenten. Een woordvoerder van de GGD IJsselland liet weten dat ‘er weinig wordt getest’.

Tegelijkertijd laten maar weinig inwoners van het dorp zich vaccineren. Ze zijn bang voor bijwerkingen en zien niet in waarom het nodig is. Urk heeft nog altijd de laagste vaccinatiegraad van Nederland. Slechts 27 procent van de 12-plussers is volledig gevaccineerd.

4.9 72 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
67 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Stephan
Stephan
1 jaar geleden

Leve Urk. Meest verstandige plaats binnen de EU.

Exegese
Exegese
1 jaar geleden

De vaccinatie leugen laat zich steeds vaker zien.

Loire
Loire
1 jaar geleden

Al gelezen in welingelichte kringen dat Gommers aanstuurt op vaccinatieplicht (uiteraard op basis van leugens en niet kloppende cijfers)? Precies wat ik al eerder zei; Dit demissionair kabinet blijft totdat het zogenaamde advies voor vaccinatieplicht komt van het OMT, maar de VVD en D66 hebben in febr van dit jaar allang voor vaccinatieplicht gestemd. Dan gaan ze zogenaamd het advies opvolgen maar ze waren zelf al voorstander en het is al vastgelegd voor een nieuw kabinet. Daarnaast zou Gommers toch niet meer in de media verschijnen. Hij houdt zich niet aan zijn woord, onbegrijpelijk dat hij nog als een geloofwaardig persoon in de media kan komen.

Jeff
Jeff
1 jaar geleden

Hoe kan dat nou Huug; ze dragen 3 condooms over elkaar heen en ze worden allemaal zwanger.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

67
0
We lezen graag je reactie!x