Archeologie

Grootste megalieten ter wereld gevonden in Siberië?

Help anderen door dit artikel met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Er is op dit moment veel aandacht voor megalieten die zouden zijn gevonden in de Bergachtige Sjor in Zuid-Siberië. Mogelijk gaat het om de grootste stenen monumenten ter wereld. De ontdekking werd het eerst gemeld door amateuronderzoeker John Jensen, die eerder ongewone formaties aantrof voor de oostkust van de Verenigde Staten.

Jensen stuitte op foto’s die waren gemaakt door een team dat de megalieten had onderzocht. De afbeeldingen verschenen op diverse Russische websites, waaronder die van Valeri Oevarov, een Russische schrijver die geïnteresseerd is in de Egyptische piramides.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De ontdekking is verder uitgewerkt op Academia.edu, een sociaalnetwerksite voor academici. De megalieten zijn mogelijk groter dan de stenen van Baalbek in Libanon. De Romeinse gebouwen in Baalbek werden opgetrokken op oudere ruïnes. Er werden steunmuren gebouwd met stenen die naar schatting 400 ton wogen. In de westelijke wal zijn drie stenen van meer dan 1000 ton gebruikt.

Een vierde, nog grotere steen, genaamd Hajar el Gouble (zuidelijke steen) ligt in een steengroeve in de buurt van de stad en is nog steeds te bezichtigen. In 1984 werden verschillende ruïnes van Baalbek tot Werelderfgoed verklaard.

De stenen die werden gebruikt voor de bouw van de Grote Piramide wegen gemideeld 2,5 ton. De megalieten van Stonehenge wegen elk zo’n 50 ton.

De stenen die in de Bergachtige Sjor zijn gevonden lijken ongeveer 30 procent groter te zijn dan de stenen van Baalbek. Volgens Jensen zijn de stenen opgestapeld tot een hoogte van 40 meter. Sommige van de rechthoekige blokken lijken een doorgang te vormen.

Grootste megalieten ter wereld gevonden in Siberië?

Grootste megalieten ter wereld gevonden in Siberië?

Grootste megalieten ter wereld gevonden in Siberië?

[Epoch Times]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
kengai
kengai
10 jaren geleden

Er is op deze planeet al veel meer gebeurd dan we ooit zullen te weten komen.

Edwin
Edwin
10 jaren geleden

Het ziet er indrukwekkend uit maar ik ben nog niets tegengekomen wat erop duid dat dit door mensenhanden gemaakt is. De natuur is prima in staat om zelf dusdanige formaties te creëren. Net als in Bosnië met die zogenaamde pyramide. Het uitganspunt van een professionele of amateur onderzoeker is erg belangrijk: wat men er graag in WIL zien. Of juist niet. Vervolgens gaat men op zoek naar bewijzen die in de gewenste richting wijzen. Vooralsnog is hier werkelijk niets bewezen, evenals die zogenaamde ‘ondergrondse pyramide’ op de Krim. Ik schrijf dit niet om opzettelijk te debunken. Zou het alleen maar geweldig vinden als er idd dergelijke structuren ontdekt worden die onze geschiedschrijving volledig ondersteboven gooien. Maar ik lees vaak dezelfde ‘ketting-redenatie’ omtrent dit soort structuren. ‘Men vervalst onze geschiedschrijving opzettelijk omdat ‘men’ niet wil dat ons ware potentiëel naar boven komt’ of zo. Altijd maar die vreemde slachtofferrol. En op de meest wilde manieren de zaken aan elkaar verbinden – zonder dat er vaak ook maar enig verband is. En zo bouwt men een eigen universumpje waarin steeds meer mensen elkaar in de fantasieën gaan bevestigen zodat het lijkt alsof er een solide ondergrond voor de beweringen is. En aangezien het geheel maar al te vaak op drijfzand is gebouwd, slaat het niet aan bij het reguliere circuit en dringt het niet door in de mainstream. Niet omdat ‘men’ dat met orders tegenhoud, of dat er journalisten zijn die door ‘men’ worden bedreigd. Het dringt gewoon niet door omdat het vaak je reinste kul is. En juist dát idee is onverteerbaar voor degenen die liever een fantasiewereld in slachtofferschap aanhangen.

Link
Link
10 jaren geleden

Als het inderdaad losse blokken blijken te zijn, dan is er iets heel bijzonders aan de hand. Het lijken in elk geval wel losse blokken.

Nog niet zo heel lang geleden bouwde Edward Leedskalnin (met hele simpele middelen) in zijn eentje Coral Castle. Hij heeft een manier gevonden om hele zware blokken steen heel makkelijk te verplaatsen. Ongeveer zoals o.a. de piramidebouwers dit deden.

Natuurlijk zijn er al veel manieren uitgeprobeerd die inderdaad werken om hele zware blokken steen te verplaatsen met simpele middelen… Maar dan nog… De grote piramide heeft meer dan 2 miljoen blokken steen… Sommige zeggen 2,5 miljoen. Maar we gaan even uit van 2 miljoen. Op school leren de kinderen dat dit ding in 20 jaar gebouw isd en dan ook nog eens met zulke perfectie. Zullen we even heel simpel rekenen? 24 uur keer 365 en dat maal 20 = 175.200 uur. Ik kon dan op afgerond naar beneden op 11 blokken per uur. In minuten is dat 1 blok per 5 minuten, onafgebroken. Denk je eens in dat er dus 24 uur non stop wordt gewerkt aan de piramide, dus ook ’s nachts. En er moest ook nog eens belachelijk goed worden samengewerkt en de nauwkeurigheid van de Piramide is echt ongekend.

Wat Edward Leedskalnin deed is heel erg knap en waarschijnlijk heeft hij begrepen hoe de piramidebouwers te werk gingen. Althans, voor een groot deel. Ik wacht nog steeds op de dag dat ze in 20 jaar deze piramide nabouwen met de simpele middelen van toen. En ook interessant is dat deze techniek wereldwijd werd toegepast terwijl er nog helemaal geen scheepvaart was. Bestond er wellicht een collectieve intelligentie? Net als dat alle vogels op aarde weten hoe ze een nest moeten bouwen. En spinnen een web. Ze doen het allemaal foutloos.

Silber eye
Silber eye
10 jaren geleden

Op het eerste gezicht zijn het normale versteende aardlagen, met af een toe een close up welke dat weer lijkt tegen te spreken alhoewel de aardbevingen in de loop der tijden voor de verticale scheuren kunnen hebben gezorgd,
Misschien dat de Russen hun geologen een update cursus moeten geven in het westen.

Back to top button
9
0
We lezen graag je reactie!x