Gezondheid

Aantal verlammingen na Indiase poliovaccinatie vertwaalfvoudigd

Help mee door dit artikel met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In februari dit jaar besloot de Wereldgezondheidsorganisatie WHO India te schrappen van de lijst met landen waar polio voorkomt. Op die lijst staan nu alleen nog de landen Pakistan, Nigeria en Afghanistan.

Wat de reguliere pers echter niet vermeldt is dat het aantal gevallen van acute slappe verlamming (ASV) fors is gestegen als gevolg van de poliovaccinatie.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Uit een recente studie die werd gepubliceerd in het Indian Journal of Medical Ethics (IJME) blijkt dat ASV klinisch gezien niet is te onderscheiden van polio. ASV is wel twee keer zo dodelijk als polio. Voor de introductie van poliovaccins werd in het land nog nauwelijks gerept over ASV.

Poliovrij

In 2011, het jaar waarin India ‘poliovrij’ werd verklaard, waren er 47.500 gevallen bekend van ASV. Op basis van data die zijn verzameld door het Indiase National Polio Surveillance Project blijkt dat het aantal gevallen van acute slappe verlamming sinds de poliovaccinatie is vertwaalfvoudigd. Dat wijst erop dat de vaccins verantwoordelijk zijn voor de verspreiding van deze dodelijke aandoening.

De symptomen die worden geassocieerd met ASV zijn doorgaans vele malen erger dan symptomen die worden veroorzaakt door wild-type polio. Bovendien kunnen ze gepaard gaan met neurologische aandoeningen.

Nieuwe epidemie

“In de afgelopen 12 maanden heeft zich geen enkel geval van polio voorgedaan in India,” zei de Indiase minister van Volksgezondheid Ghulam Nabi Azad in februari van dit jaar. “We hebben de slag gewonnen, maar de oorlog is nog niet voorbij.” De overheid houdt de afgelopen jaren twee keer per jaar een prikdag waarop elke keer bijna 170 miljoen kinderen een vaccin oraal krijgen toegediend.

De vaccinatiecampagne blijkt in tegenstelling tot wat media berichten een nieuwe epidemie te hebben voortgebracht. Op basis van de cijfers kan worden gezegd dat er sprake is van 12 keer meer gevallen van ASV sinds de poliovaccinatie. In sommige gebieden worden 35 keer meer gevallen geconstateerd.

Zwendel

Volgens de studie in het Indian Journal of Medical Ethics kwam de hele zwendel van de poliovaccinatie op gang na een gift van de Bill & Melinda Gates Foundation en diverse andere groepen die beweerden dat het programma zichzelf uiteindelijk zou terugverdienen. Maar de kosten bleken al snel 100 keer hoger te zijn dan beoogd.

“De Indiase regering moest het peperdure programma uiteindelijk bekostigen,” schreven de auteurs. “Het kostte het land 100 keer meer dan de initiële gift. De operatie is in termen van zowel menselijk lijden als geld extreem prijzig geweest. Het is verleidelijk om te speculeren dat het bedrag van $2,5 miljard beter had kunnen worden besteed aan drinkwater en sanitaire voorzieningen.”

Bron: Naturalnews.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x