Homepagina » Buitenland » Spaanse artsen staken voor het eerst in 25 jaar uit protest tegen Nieuwe Covid-19-Orde
spaanse artsen
Foto: Banc de Sang i Teixits CC BY 2.0

Spaanse artsen staken voor het eerst in 25 jaar uit protest tegen Nieuwe Covid-19-Orde

Sinds dinsdag staken Spaanse artsen en verpleegkundigen door heel het land. Spaanse media spreken van de eerste artsenstaking in 25 jaar. De artsen verzetten zich tegen een nieuwe wet die bepaalt dat ze tijdens de noodtoestand, die weleens maanden kan duren, alle taken moeten uitvoeren die de overheid hen oplegt.

De artsen klagen dat de nieuwe wet hun rechten inperkt en de patiëntenzorg niet ten goede zal komen, omdat ze nu ook op afdelingen komen te werken waar ze nog nooit eerder hebben gewerkt.

Voor veel artsen was de nieuwe wet de druppel. Die maakt het ook mogelijk om personeel in te huren dat niet afkomstig is uit de EU of het zogeheten MIR-examen nog niet heeft gehaald. Dit examen heb je in Spanje nodig als arts om toegang te krijgen tot een positie als specialist.

Uitbuiting van het zorgpersoneel

De Spaanse artsen, die voor onbepaalde tijd op iedere laatste dinsdag van de maand staken, protesteren ook tegen de achteruitgang in de zorg en de uitbuiting van het zorgpersoneel. Als voornaamste problemen noemen ze personeelstekorten, lage salarissen en bezuinigingen op materiaal.

In Nederland is de situatie niet veel beter. Het kabinet heeft laten weten niets te doen met een motie van PVV-leider Geert Wilders die vraagt om fors meer salaris voor zorgmedewerkers. Wilders omschreef de reactie van het kabinet als ‘schandelijke politieke spelletjes over de rug van de zorg’.

[Zero Hedge, INSpanje]
4.9 29 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Bas
Bas
1 maand geleden

Helaas zal dat helemaal niets gaan opleveren.

Marie1
Marie1
Reactie op  Bas
1 maand geleden

Dat ben ik niet met je eens. Als iets nou eens wel effectief zou kunnen zijn, dan is dat een massale staking van het zorgpersoneel/personeel binnen andere sectoren.

Strijdervoorvrijheid
Strijdervoorvrijheid
Reactie op  Marie1
1 maand geleden

Tsja het kan ook een voordeel opleveren dat ze de zorg gaan halveren dan hoeven wij ook dan maar de zorgverzekering te halveren.

86-4
86-4
1 maand geleden

Veel beloven weinig geven doet een gek in vreugde leven enzv enzv enzv 💤💤💤💤💤💤

Fran
Fran
1 maand geleden

Blijft positief dit gaat werken . Daar on geloof ik want karma is ern bitch . Het bijt je altijd terug. Goed zo artsen rn verplegers in spanje . Hopelijk doet de rest van de wereld ook mee

Elise
Elise
1 maand geleden

Zoals voorspeld: de hele zorg valt als een kaartenhuis in elkaar(mede ook door de “positieve” testen) en niet alleen de zorg. Maar ja, zorg komt toch wel op de eerste plaats.
Tegelijkertijd zijn er nu ook weer andere dingen gaande. Het moslim/christen/joden gebeuren laait weer op.
Beseffen mensen eigenlijk wel, dat alle drie abraham als stamvader hebben? Dat het 1 pot nat is?
Het systeem is gevaarlijk en mensen die aan de macht touwtjes trekken), niet de gewone burgers!

BertRoermond
BertRoermond
1 maand geleden

sorry, maar ik trek dat gezanik niet meer over meer salaris voor de zorgmedewerkers. weten jullie wel dat de nederlandse zorgmedewerkers, op één land na (VS) het meeste verdienen in de wereld ? ik vind het nogal beledigend naar andere mensen die voor een tientje per uur bruto moeten werken, zoals bijv in de schoonmaak, personenvervoer, winkelmedewerkers, etc etc.

Elise
Elise
Reactie op  BertRoermond
1 maand geleden

Ben zelf patiënt en ik vind het wel terecht. Je kunt het echt niet vergelijken met de beroepen, die jij hier opnoemt. Sowieso hebben veel zorgverleners met onregelmatige diensten te maken. En hebben ze een grotere verantwoordelijkheid om geen fouten te maken, want je werkt met patiënten/zieke mensen. Heb door de kanker veel met het ziekenhuis te maken gehad(3 jaar lang/wekelijks) en de druk is daar zo hoog, dat er veel fouten worden gemaakt.(veel afdelingen werken samen met andere afdelingen en als er bij 1 afdeling het vastloopt, dan loopt het op andere afdelingen ook weer vast) Ik werd er zelfs wantrouwend van. Zekerheid(dat dingen goed verlopen en men de tijd voor je heeft) bij onzekere patiënten is erg van belang.
Een foutje in de supermarkt maken(verkeerde plek) of bij de schoonmaak(iets vergeten) is niet echt levensbedreigend en of psychisch belastend voor een klant. Om maar iets te noemen.
Ook in de verzorgingstehuizen is de druk erg hoog. Heb daar vrijwilligerswerk gedaan en ik vind, dat er te weinig gediplomeerd personeel daar aanwezig is. Een paar man op honderd hulpbehoevende, dat kan echt niet. Probleem bij zorg is, dat er altijd dingen gebeuren, die onverwachts zijn. En daarom beter teveel personeel, dan te weinig. Grondpersoneel verdient daar sowieso te weinig.

MdeFilosoof
MdeFilosoof
Reactie op  Elise
1 maand geleden

Dit is precies wat ze willen een twist onder het volk over een paar centen. Ondertussen zijn we onze vrijheid kwijt en is de economie volledig naar de knopen. Uiteindelijk zullen de salarissen van de zorg, maar ook van het ambtenarenapparaat worden betaald door de mensen die commercieel in de economie met een bepaald werk bezig zijn. Als deze fundering wordt weggetrokken valt alles weg. Die zorgmedewerker of ambtenaar zal dus uiteindelijk ook gedwongen worden om praktisch gratis te gaan werken. De inflatie zal enorm toenemen door bijdrukken geld, failliet gaan van bedrijven, opkopen staatsobligaties door imf/ecb. Mensen met veel geld doen er verstandig aan om het omzetten naar iets wat niet in valuta wordt uitgedrukt (digitaal of ) van de 15 keer dat er een wereldwijde massa recessie uit is gebroken in de afgelopen 5 eeuwen brak er ook 14 keer een oorlog uit.

Bas
Bas
Reactie op  BertRoermond
1 maand geleden

Zijn bepaalde mensen niet omgekocht?

C, De Mantre
C, De Mantre
Reactie op  Bas
1 maand geleden

Welke kant op zijn ze omgekocht dan? Als ze dat al zijn is het door partijen die dit alles op touw zetten, om mensen er onder te krijgen. Misleid worden we sowieso!

Strijdervoorvrijheid
Strijdervoorvrijheid
Reactie op  BertRoermond
1 maand geleden

Ja en zoals ik zoveel hier lees dat de ic’s gewoon leeg zijn en ze dan dus minder hoeven te werken hoeven ze wat mij ook niet meer salaris te hebben lijkt mij. Daarom doet de regering dat dus niet wat ze eigenlijk meteen door de mand laat vallen v.w.b. hun gelieg.

Elise
Elise
Reactie op  Strijdervoorvrijheid
1 maand geleden

Ik denk zelf dat ziekenhuizen/heel de zorgsector op het randje van faillissementen staan. Het systeem van groei is op. Management is dus meer bezig om het ziekenhuis te redden, dan bezig met personeel/patiënten. Overheden weten dit en willen hier niet meer aan mee betalen. Das het probleem. Ziekenhuizen zijn half geprivatiseerd en half financieel ondersteunend vanuit overheid. Dit geldt ook voor thuiszorg etc. Gemeentes zijn ook failliet aan het gaan.
Met andere woorden: iedereen is bezig om zijn eigen kop te redden. Maar dat gaat niet lukken, want het systeem zelf is al jaren failliet. Zie schrijven Mdefilosoof.
En zoals wij hier allang weten: Coronavirus is een verbloeming van een afbraak systeem. Er wordt dus gecontroleerd afgebroken. Daarnaast krijgt men weer geld van de wereldbank. En die wordt weer gesponsord door allerlei clubjes/rijke mensen. En ondertussen wordt ook technologie verder doorgevoerd. enz.
Het gevaar van dit omdraaiplan: De mens/het leven(alle) zelf komt/is in gevaar. Men is teveel bezig met het plan. Kosten wat het kost moet het doorgaan.
En volgens mij kan dat ook anders.(want ik kan wel begrijpen, dat als een systeem failliet is, er iets anders ervoor in de plaats moet komen) te beginnen met een heleboel regelgeving op te doeken. Als mens moet je wel kunnen leven. Kijk en dan heb je/krijg je alle mensen dezelfde richting in. Nu zijn er veel mensen, ook ik, die deze weg desastreus vinden.
Tenzij het de bedoeling is, dat we opgeruimd moeten worden. Daar moet geen een mens achterstaan.
Wat ook een oplossing was/is: Gewoon dat alle landen meteen een nieuwe munt invoert, wel 1 die ook cash is. Maar dan komen de mensen met veel geld/die veel macht hebben ook heel snel aan de beurt om arm te worden/dat ze geen macht meer hebben. En dat is het probleem/oorzaak waarin wij nu zitten!

Catharina
Catharina
1 maand geleden

Laat ze daar een voorbeeld zijn voor hun nederlandse collegas

Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
1 maand geleden

als artsen ondanks hun hippocratische eed staken is er iets aan de hand wat regeringen niet kunnen negeren

Pieternella
Pieternella
1 maand geleden

De zorg als verdienmodel, verpleegkundigen als slaven, patiënten worden niet genezen, maar chronisch afhankelijk gemaakt zodat de farmaceutische industrie kan blijven uitmelken.

Sjazon
Sjazon
1 maand geleden

Technologie en automatisering zou toch veel vrije tijd, ontspanning en rijkdom brengen. Dit artikel bevestigt dar in ieder geval niet.

Gismo
Gismo
1 maand geleden

Is dat wel zo verstandig nu het zo hecties is

x

Check Also

baudet

‘De georganiseerde jacht op Thierry Baudet heeft een diepere reden’

FvD ligt al enige tijd onder vuur. ...

politie

Politie demonstreert in Valencia voor vrijheid en tegen mondkapjes: ‘Stop de leugens’

Politieagenten hebben zaterdag in Valencia gedemonstreerd tegen ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

19
0
We lezen graag je reactie!x