Buitenland

Spaanse artsen staken voor het eerst in 25 jaar uit protest tegen Nieuwe Covid-19-Orde

Help anderen door dit artikel met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Sinds dinsdag staken Spaanse artsen en verpleegkundigen door heel het land. Spaanse media spreken van de eerste artsenstaking in 25 jaar. De artsen verzetten zich tegen een nieuwe wet die bepaalt dat ze tijdens de noodtoestand, die weleens maanden kan duren, alle taken moeten uitvoeren die de overheid hen oplegt.

De artsen klagen dat de nieuwe wet hun rechten inperkt en de patiëntenzorg niet ten goede zal komen, omdat ze nu ook op afdelingen komen te werken waar ze nog nooit eerder hebben gewerkt.

Voor veel artsen was de nieuwe wet de druppel. Die maakt het ook mogelijk om personeel in te huren dat niet afkomstig is uit de EU of het zogeheten MIR-examen nog niet heeft gehaald. Dit examen heb je in Spanje nodig als arts om toegang te krijgen tot een positie als specialist.

Uitbuiting van het zorgpersoneel

De Spaanse artsen, die voor onbepaalde tijd op iedere laatste dinsdag van de maand staken, protesteren ook tegen de achteruitgang in de zorg en de uitbuiting van het zorgpersoneel. Als voornaamste problemen noemen ze personeelstekorten, lage salarissen en bezuinigingen op materiaal.

In Nederland is de situatie niet veel beter. Het kabinet heeft laten weten niets te doen met een motie van PVV-leider Geert Wilders die vraagt om fors meer salaris voor zorgmedewerkers. Wilders omschreef de reactie van het kabinet als ‘schandelijke politieke spelletjes over de rug van de zorg’.

[Zero Hedge, INSpanje]

4.9 30 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Bas
Bas
1 jaar geleden

Helaas zal dat helemaal niets gaan opleveren.

86-4
86-4
1 jaar geleden

Veel beloven weinig geven doet een gek in vreugde leven enzv enzv enzv ??????

Fran
Fran
1 jaar geleden

Blijft positief dit gaat werken . Daar on geloof ik want karma is ern bitch . Het bijt je altijd terug. Goed zo artsen rn verplegers in spanje . Hopelijk doet de rest van de wereld ook mee

Elise
Elise
1 jaar geleden

Zoals voorspeld: de hele zorg valt als een kaartenhuis in elkaar(mede ook door de “positieve” testen) en niet alleen de zorg. Maar ja, zorg komt toch wel op de eerste plaats.
Tegelijkertijd zijn er nu ook weer andere dingen gaande. Het moslim/christen/joden gebeuren laait weer op.
Beseffen mensen eigenlijk wel, dat alle drie abraham als stamvader hebben? Dat het 1 pot nat is?
Het systeem is gevaarlijk en mensen die aan de macht touwtjes trekken), niet de gewone burgers!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

19
0
We lezen graag je reactie!x