Financieel

Terwijl veel Nederlanders niet kunnen rondkomen, trekt Kaag 2,5 miljard uit voor Oekraïne

Help anderen door dit met jouw kennissen op je socials te delen!

Minister Kaag van Financiën heeft voor het komende jaar 2,5 miljard euro uitgetrokken voor hulp aan Oekraïne. “Nederland steunt Oekraïne in de strijd op alle mogelijke manieren,” zegt de minister in een videoboodschap.

“Nederland heeft het afgelopen jaar veel steun verstrekt en is daarmee één van de grote partners,” verkondigt Kaag vol trots. “We doen dit via internationale financiële instellingen zoals het IMF en de Wereldbank.”

“Voor dit jaar heeft het kabinet 2,5 miljard euro gereserveerd. Dat is geld voor militaire steun, financiële steun, maar ook voor de eerste levensbehoeften zoals dekens en andere spullen die mensen zo keihard nodig hebben. Maar ook begrotingssteun, zodat Oekraïne zijn economie draaiende kan houden,” aldus de minister.

Corruptieschandaal

“Juist in deze moeilijke tijd, in deze fase, is het van levensbelang om in Nederland, in Europa en internationaal verenigd achter Oekraïne te blijven staan,” beweert Kaag. “De toekomst en de vrijheid van Oekraïne zijn ook de toekomst en de vrijheid van Europa en van Nederland.”

Het is nog maar de vraag of het geld goed terechtkomt. Vorige maand barstte in Oekraïne een nieuw corruptieschandaal los, waarna president Zelenski een grote opruiming hield. Verschillende ministers, gouverneurs en topambtenaren moesten aftreden. Ze zouden zich schuldig hebben gemaakt aan corruptie en zelfverrijking.

Een viceminister nam smeergeld aan en ambtenaren maakten snoepreisjes. Oekraïne is één van de meest corrupte landen van Europa.

Alarmbel

Terwijl Kaag miljarden uittrekt voor Oekraïne, kunnen veel Nederlanders niet rondkomen. Vorig jaar luidde Nibud de alarmbel. Volgens berekeningen van het budgetinstituut worstelde één op de drie huishoudens met het rondkrijgen van de maandelijkse begroting.

Daarnaast is uit onderzoek van TNO gebleken dat in 2022 naar schatting ruim 600.000 huishoudens in ons land in energiearmoede leefden.

4.9 99 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
212 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
1 maand geleden

Nog even Kaag, de maat is vol, we hebben de buik vol van jouw soort.

Mar
Mar
1 maand geleden

tikt lekker aan die judaspenningen voor dat KUTWIJF

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
1 maand geleden

Gaan de ogen nu open ?? Iedereen stemmen op FvD !!

John Kuhles
John Kuhles
1 maand geleden

Corrupte zwendel betaalt de andere corrupte bende

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

212
0
We lezen graag je reactie!x