Mens en Dier

Zien: Martin Bosma legt anti-democraat Ollongren nog één keer op de grill

Help door dit artikel met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In de Tweede Kamer werd vandaag gedebatteerd over vijf wetsvoorstellen tot herindeling of samenvoeging van gemeenten. Martin Bosma (PVV) gebruikte zijn spreektijd vooral om de verantwoordelijke minister, Kajsa Ollongren, een stevige oorwassing te geven. Hij liet geen spaan heel van de D66-minister.

“Het faliekant mislukte ministerschap van mevrouw Ollongren sleept en strompelt zich roemloos en futloos naar de uitgang. Met een laatste wanhopige demissionaire ademstoot vernietigt zij wederom een hele serie gemeenten. Het is afscheid nemen in stijl, dat wel,” stak Bosma van wal.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png
Hoe minder Ollongren doet, hoe beter. Hoe beter voor onze democratie vooral

“Het weinige dat mevrouw Ollongren deze kabinetsperiode voor elkaar heeft gekregen, kwam consequent neer op het schaden van onze democratie. Vier jaar Ollongren op Binnenlandse Zaken is het verhaal van vier jaar verborgen werkloosheid met een dienstauto,” vervolgde Bosma.

“Wat hebben we de afgelopen jaren nou eigenlijk van haar mogen ontvangen? Nou, niet bitter veel. Oké, zij heeft het referendum afgeschaft, ze sloopte 35 gemeenten, er was het gesneuvelde wetsvoorstel om wethouders niet langer te verplichten in hun eigen gemeente te wonen. En dan was er nog een strijd tegen het nepnieuws. Dat waren de Russen; daar bleek allemaal niks van waar te zijn. Nou, vooruit, op de valreep hebben we nog een grondwetswijziging gehad, iets met de verenigde vergadering van de Staten-Generaal. Het is zo marginaal dat ik het eigenlijk alweer vergeten ben. Dat is de opbrengst van vier jaar Ollongren op het moederdepartement. Dat is alles. Maar eerlijk is eerlijk: hoe minder Ollongren doet, hoe beter. Hoe beter voor onze democratie vooral,” sprak het Kamerlid.

Steeds grotere afkeer van democratie

“Wij kunnen het voorstel van vandaag alleen maar begrijpen als we snappen hoezeer Ollongren het volk minacht en een afkeer heeft van onze democratie,” benadrukte Bosma.

We zien in de kringen van links-liberale elites een steeds grotere afkeer van democratie, aldus de PVV’er. “Ik citeerde eerder oud-collega Boris van der Ham van D66, die op allerlei bijeenkomsten komt, niet specifiek van D66, en daar steeds meer aversie bespeurt tegen democratie. Informeel en aan de bar is het allemaal wel leuk en aardig, maar het leidt maar tot de verkeerde uitkomsten: brexit, Trump, Wilders. Dat is een breed gedragen sentiment. Daarom moest het referendum kapot. Daarom is er die aversie tegen wat nepnieuws genoemd wordt. Daarom worden er onder een D66-minister bibliotheekboeken vernietigd als Zwarte Piet erin staat. Daarom juicht D66-Kamerlid Kees Verhoeven als Trump wordt verwijderd van Twitter. Hoera voor censuur! Het past allemaal in het kader van het uithollen van de democratie. En daarbinnen passen ook de voorstellen van vandaag.”

4.7 59 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

57 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Karin
Karin
3 jaren geleden

???

Prometheus
Prometheus
3 jaren geleden

Geen woord aan gelogen…..

Karel V
Karel V
3 jaren geleden

Ja Martin, schuim drijft.
Wel blij dat deze dwingeland weg is uit A’dam.

Jeroen
Jeroen
3 jaren geleden

Deze cencuur-tsarina moet zo snel mogelijk (17 maart 2021) van het politieke toneel verdwijnen.
Deze dame is enkel en alleen aangestelt omdat zij een Zweedse is en dus geen enkele binding heeft met het land (NDDRland) wat zij door de vergruiser probeerd te drukken.

Back to top button
57
0
We lezen graag je reactie!x