Homepagina » Propaganda » Oeps! Vlaamse en Nederlandse jongeren hebben amper nog vertrouwen in de mainstream media. Dit zijn de confronterende cijfers
Oeps! Vlaamse en Nederlandse jongeren hebben amper nog vertrouwen in de mainstream media. Dit zijn de confronterende cijfers

Oeps! Vlaamse en Nederlandse jongeren hebben amper nog vertrouwen in de mainstream media. Dit zijn de confronterende cijfers

Nederlandse en Vlaamse jongeren hebben amper nog vertrouwen in de mainstream media. Dat blijkt uit de Mediamonitor 2019 en het Reuters Digital News Report.

In Vlaanderen vertrouwen nieuwsgebruikers onder de 35 jaar de reguliere media in slechts 28 procent van de gevallen.

Dit blijkt niet te maken te hebben met het feit dat jongeren meer digitaal nieuws consumeren. Ook op internet is de jonge nieuwsgebruiker kritisch.

Kritisch

“Jongeren staan dus wel kritisch tegenover het nieuws dat ze online aangeboden krijgen,” citeerde VRT NWS deskundige Ike Picone.

“Jongeren checken zelf verschillende bronnen,” klonk het. “24 procent van hen stelt dat ze een bepaalde nieuwsbron niet meer volgen wegens weinig accuraat.”

“We zien dat jongeren zelf stappen ondernemen om om te gaan met informatie,” aldus Picone. “Dat gebeurt bij de oudere generatie minder.”

Sterk gedaald

Hoewel de situatie in Vlaanderen in de afgelopen vier jaar relatief stabiel is gebleven, is het vertrouwen onder jongeren in de media in Nederland in een jaar tijd sterk gedaald, laat de Mediamonitor zien.

Op de vraag of het merendeel van het nieuws te vertrouwen is, antwoordde in 2018 56 procent van de respondenten uit de leeftijdscategorie 18-24 jaar ‘eens’.

Dit jaar zei nog maar 37 procent van de jongeren van 18 tot 24 jaar de mainstream media te vertrouwen.

Soortgelijk beeld

Een soortgelijk beeld is zichtbaar bij de leeftijdscategorie 25-34 jaar.

In 2018 had 47 procent van de respondenten in die groep nog vertrouwen in de media, nu is dat nog maar 38 procent.

[Sceptr]


Vond je deze info waardevol? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

11 reacties

 1. Is de sociale media dan zoveel beter dan?; neem alleen al de censuur en die met de dag meer lijkt toe te slaan.

  9 likes
  • Ook veel ouderen hebben weinig of geen vertrouwen in de Npo.
   Als dat minder is dan jongeren ,komt dat door minder bekendheid met internet en soc.media.

   11 likes
 2. Bas van Stapelberg

  Ja en terecht, zeer terecht. De reguliere media is een ordinaire spreekbuis voor de bankiers en de EU. Heeft niets te maken met journalistiek wat zij aan propaganda uitdragen.

  16 likes
 3. Ha, blijkbaar hebben ze bij de NPO dit bericht ook onder ogen gekregen want toen ik in de auto op radio2 naar het journaal luisterde begon de nieuwslezer met te vertellen hoe betrouwbaar en onafhankelijk het nieuws wel niet is.
  Of dat helpt is natuurlijk de vraag. Gelauff heb ik al getekend met een lange neus, en die wordt niet zo snel weer uitgegumd tot normale proportie.

  15 likes
 4. Bas van Stapelberg

  Vooral het in de doofpot stoppen van de massa verkrachtingen in Duitsland, Scandinavische landen door de parels waren de druppel die de emmer flink deed overlopen. Nu speelt in Nederland een afschuwelijke moord in Amsterdam door een statushouder. Ook dit werd door politie en OM en media verzwegen. Wat gek dat we ze niet geloven, begrijp er niets van.

  15 likes
 5. Wat wil je? Is dit zo verbazend? Dit hebben ze enkel en alleen aan zichzelf te danken. Mensen evolueren en ons bewustzijn ook. Once awake it’s hard to go back to sheep..
  Laat ze maar censureren. Hoe meer hoe beter. Zo krijgen meer om meer mensen het spel door. Misleiding kon niet eeuwig blijven duren.

  6 likes
 6. Ik ben 65, kijk amper nog tv (leuke schemerlamp), en radio heb ik niet eens. Zit nog wel op Facebook, maar ook op MeWe en VK, en heb zo mijn eigen bronnen zoals o.a. Blik op Journaal *wink wink Matt*, Kleintje Muurkrant, Loyalist enz enz.. NPO en Gelauf? Ken je dat eten?

  5 likes
 7. Vroeger was het alleen drammende wasmiddelen reklame welke het klootjesvolk volkomen beheerst en drogeerde, nu is reklame rond reklame, reklame wat voor programma’s er in die week gaan komen als het gekomen is wederom doorspekt met reklame, of een programma wat alleen reklame is (verbouwing huis etc het inrichten van exorbitante grote dure woningen etc)
  Als je dan uberhaubt nog de lust voelt om TV te kijken blijkt de reklame een soort van voorbewerking te zijn om de hersenen voor te bereiden op het zogenaamde nieuws wat in werkelijkheid dus hersenspoeling is.
  De kijk cijfers zijn dusdanig gedaalt dat men in arrenmoede besloten heeft met de reclame te stoppen voor 20:00 avonds, te laat de bevolking is te lang gedrogeerd de mensen zijn wakker geworden.
  Het Nederlands televisie bestel heeft al heel lang geen bestaansrecht meer, het wordt al jaren door de politiek overeind gehouden als het een normaal bedrijf was geweest was het al lang ter ziele.

  4 likes
 8. Inzake vertrouwen wordt het alsmaar erger! Heb onlangs weer een voorbeeld dat vele wegwinkels ook niet te vertrouwen zijn. Eigenlijk is dit internet weinig of niet betrouwbaar als je weet dat het opgericht door de ARPA denktank ( militair aangelegenheid). We worden gewoon bestolen, zaken worden niet geleverd, en men heeft steeds wel een uitleg die natuurlijk op niks slaat!. De elite houdt het beste (producten, …) voor zichzelf en wij ” het plebs” krijgen den overschot. Deze elite heeft toegang tot de goede apothekers, …. en zeker als je bij ” eed” gezworen hebt in de vrijmetselarij club!

  3 likes
 9. Als het op vertrouwen aankomt, kan iedereen maar beter dit vertrouwen maar in zijn geheel niet meer serieus nemen met word door mainstream media constant gebombardeerd met informatie die veelal ook het pad volgt van andere informatie bronnen, daarmee wijkt of gaat de informatie een heel ander gedrag of leven leiden van speculaties, waarin en waarmee de informatie geheel uit zijn verband word gehaald, en het echte gebeuren van een gebeurtenis helemaal niet meer kan vertellen naar een waarheid van dat gebeuren, daarmee en daarop volgt altijd een onbetrouwbaar bericht, mits er gewoon opnames van een gebeuren kan zien van hoe en wat ,en waarmee niet gerommeld is kan men het vertrouwen ,maar ook daarmee word gefraudeerd laten we het zo maar stellen,nee ga er maar van uit dat alle informatie tegenwoordig niet meer betrouwbaar , het enigste wat overblijft is de speculatie maar dat is zo en zo al niet betrouwbaar.en alle waarheden worden zo geweld aan gedaan, dat men geen een informatie meer moet nemen als Serieus , alleen mensen die het wel serieus nemen zijn de volgzame waarmee het nog kan functioneren..

  2 likes
 10. spread the word, daar komt het op aan
  bv door bovenstaand stuk, dank

  interviews op prime tv zou erg helpen
  dagblad items
  kortom bekendheid ah ongenoeghen

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

ziekenhuizen

Burgerjournalisten filmen bij ziekenhuizen ‘vol coronapatiënten’. Dit troffen ze aan (kijk nu het nog kan)

In de Verenigde Staten staan mensen uren ...

duitse

Duitse journalist filmt in ‘overvol coronaziekenhuis’. Dit is wat hij ontdekte

In de Virchow-kliniek van het Charité-ziekenhuis in ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 2 april
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.