Binnenland

Deze meteoroloog voorspelde enkele weken geleden ‘bizar’ zonnige en droge zomer vol met records

Help door deze informatie met je vrienden op je socials te delen!

Meteoroloog Reinout van den Born van Weer.nl voorspelde vorige maand in de 538 Ochtendshow een ongekende hoeveelheid zon en potentieel recordbrekend warm weer.

“We gaan op naar een lange, warme zomer met heel veel zon,” voorspelde Van den Born. “Als je kijkt naar de komende zes weken dan verandert er echt helemaal totaal niets.”

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Daarnaast waarschuwde hij voor potentiële droogteproblemen. “Hoewel we dit soort problemen eerder hebben gezien, zoals in de extreem droge zomer van 2018, zijn de signalen dit jaar sterker. Bizar, ik heb het nog nooit zo gezien. Alles wijst op hetzelfde: alleen maar hogedrukgebieden bij ons in de buurt. Geen regen.”

Wisselvallig en vrij koel zomerweer

“We gaan denk ik records verbreken, dat kan de komende weken al gebeuren. Misschien de langste periode zonder regen, en later in de zomer misschien qua temperaturen en droogte,” aldus de ‘meteoroloog’.

We zijn inmiddels een aantal weken verder en het is ‘wisselvallig en vrij koel zomerweer’, aldus het KNMI. Ook de komende tijd blijft het fris en regenachtig.

Geen verschroeide aarde met overal lava

De media zaaien daarnaast al dagen paniek over de ‘recordhitte’ in Zuid-Europa. “Voor wie denkt dat er momenteel in Italië mensen levend verbranden van de hitte, het is hier aan de Toscaanse kust 26 graden en we hebben net een heerlijk buitje achter de rug,” laat voormalig VVD’er Daniel van der Ree weten.

FVD-fractievertegenwoordiger Tanay Bilgin vraagt: “Geen verschroeide aarde met overal lava dus?” Van der Ree: “Welnee. Perceptie van links.”

60 graden

De Franse politica Sandrine Rousseau van de groene fractie in het parlement in Parijs veroorzaakte daarnaast ophef met een tweet waarin ze loog over de temperatuur in Spanje. Het was daar volgens haar 60 graden, maar ze zat toch minstens 15 graden naast de waarheid.

4.8 179 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

124 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
vladi
vladi
6 maanden geleden

meteoro loog over het weer.

fff

Roze panter
Roze panter
6 maanden geleden

Dit is de koudste zomer die ik ooit heb meegemaakt en die van mijn vader Ook!! !

Huib
Huib
6 maanden geleden

Bij de corrupte media zal de landkaart nu wel donker blauw gekleurd zijn omdat het nu weer te koud is.

Join de Discussion
Join de Discussion
6 maanden geleden

Lijkt veel op de faculteitsvlag.

Back to top button
124
0
We lezen graag je reactie!x